Çocuk Hastalıkları Kalça ultrasonu, çift bez kullanımı ve sonrası...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Arkadaşım sonuç ne oldu biz 44alfa ile başladık ottobock denilen bir cihazkullandık şu an 56 dayız çift bezler halledebildiniz mi inanın o kadar mutsuzum ki

Arkadaşım öncellikle çok geçmiş olsun.Size bu konu ile ilgili birşeyler sormak istiyorum ilk olarak bebeğiniz kaç günllükken ultrason çekildi.Ozaman alfa açı değerleri kaçtı?Şimdi bebeğiniz kaç aylık oldu?Açıları kaç ?sadece ultrasonmu çekidi yoksa filimde çekidi mi?Bizim bebeğimiz 52 günlüken ultrason çelildi sağ alfa 55 tıp 2 a fizyolojik gecikme denildi.Arkadaşım siz teşis ve tedavi sürecini paylaşırsanız memnun olurum.Rabbim şifa versin yavrunuza..

Bebeğimize sadece kontrol amaçlı kalça ultrasonuna soktuk ve açılarında sorun olduğu anlaşıldı. Bacaklarını oynatmasında ve açmasında bir sorun olmadığı halde böyle olmasına şaşırdık. Daha sonrasında çift bez kullanmamızı önerdiler. İnternetten çok araştırdım, çift bezin işe yaramadığına dair çok yorum gördüm; hatta bir prof.doktorun yazıları da bunu destekliyordu. Açıkçası moralim çok bozuldu; zaman kaybıysa niye uygulanıyor diye...Ama çift bez kullandım ve açıları düzeldi. Bunu şunun için yazıyorum; eğer imkanınız varsa 2.bir ultrasona sokabilirsiniz bebeğinizi ve güvendiğiniz doktor ne diyorsa onu uygulamasınız. Açıkcası herkes birşeyler söylüyor ve kafa karışıyor. Gerçek olan şu; doktorum dediğini uygulamak ve sorun ne olursa olsun internetteki bilgilere pek itibar etmemek...

Merhaba arkadaşım Bebeğiniz şimdi kaç aylık oldu Kalça çıkığı ile ilgili sorun tamamen düzeldi mi?En son alfa açılarınız USG kaç olarak ölçüldü?Çok geçmiş olsun Allah başka sıkıntı yaşatmasın..

bebeğim şimdi 6 aylık ve ilk kez 1.ay kontrolünde usg çektirdik. Tip II a olarak değerler verildi ve sonrasında yani 2.ay kontrolünde tekrar usg alındı. Bunda da tipl olarak değerler verildi. 3.ay kontrolünde de tipl olarak değer verildi. Biz 1.ayın sonundan 3.ayın sonuna kadar çift bez kullandık. Altına her zaman kullandığı ve emiciliği en yüksek olan bez ve pişik kremi; üstüne bir numara daha büyük bez kullandım.(bebeğin poposu hava almadığından pişiğe dikkat) Son olarak doktor istemediği halde ben 4.ayın sonunda usg çektirdim ve değerleri normal çıktı. Siz başka bebeğin usg değerlerine takılmayın; şu değerle şu değer arasında normal diyor ya; beta ve alfalar arasında da ilişki var. Doktorun söylediğine itibar edin sadece. Bir de bence doktordan ziyade usg yi çeken uzman çok önemli; kesinlikle deneyimli birisini tercih edin. Benim ilk usg sadece 2 dk. sürdü, diğerleri 5-10 dk. arasıydı; doktor çok deneyimliydi. Bebek hareket halindeyken iyi ölçüm alamıyor; beklemesi, uygun pozisyonu yakalaması ve değerlerini teyit etmesi önemli. Geçmiş olsun; Allah'ın izniyle düzelecektir, sadece kafanızda bilgi kirliliği yaratmayın.

Arkadaşlar hepinize allah sabır versin. Benim kızım şimdi 3 yaşında . 2 aylıkken doktorumuz kontrol amaçlı ultrason istemişti. Sağ kalçada gelişim geriliği çıkmıştı. 1 ay sonra yine gel çekelim düzelmesi lazım bazı çocuklarda gelişim 3. Ayda tamamlanabilir 3 aylıkken de gerilik devam ederse tedavi edilir demişti. O bir ay çok ağlamıştım ya gerilik varsa diye ama allaha şükür 3. Ay herşey yolunda çıktı. Umarm sizinkiler de birdahakine normal çıkar.

Merhaba arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun.İlk olarak bebeğiniz ne kadarlıkken ultrason çektirdiniz?Ozaman değerlar kaçtı sonra kaça yükseldi?Hiç bir tedavi uygulanmadan sorun düzeldi mi?cevaplarsanız memnun olurum.Allah evlatlarımız bağışlasın sıkıntılarını göstermesin hiç birimize ..

benim kızımda 3. ayında kalça çıkıklığı olduğu anlaşıldı değerleri çok yüksek değildi ama ihmal edemeyiz dedi doktor ve bandaj kullandık 3 az şükür düzeldi....arkadaşalrın dediği gibi ultrason çeken kişi de önemli bazıları hiç önemsemeden çekiyor çocuk kımıldadığı için yanlış çıkabiliyor

Merhaba arkadaşım Bebeğiniz kaç aylıkken kalça çıkığı teşisi konuldu?kalça çıkığı mı yoksa kalça gelişim geriliği yani TIP2A mı denildi size?O zaman alfa açı değerleri kaçtı?Nasıl bir tedavi uygulandı ve nekadar sürdü?Arkadaşım paylaşırsanız çok memnun olurum.Allah evladınız bağışlasın başka sıkıntı yaşatmasın..

Merhaba öncelikle geçmiş olsun.İlk 1.ayındamı ultrason çekildi.ultrason değeriniz kaçtı ?daha sonraki kontrollerinizde kaça yükselmişti?Bizim bebeğimiz ilk 52 günllükken usg çekildi ve sağ alfa 55 tıp2a denidi bize.Bir ay sonraki kontrolümüzde sağ alfa 63 derece olarak ölçüldü ve normal denildi.3.kezde film çekildi bebeğimize sizden hiç film istendimi?Benim endişem bebeğimin sağ bacağından ara ara ses duyuyorum.çocuk doktorumuz ve ortepedi dr.olabileceğini söylediler.Siz hiç böyle hissettinizmi?Şimdi bebeğiniz nasıl?ALLAH bağışlsın.Rabbim hepimizin evlatlarını korusun.

Değerleri şu anda yanımda değil ama daha başlangıçtı hatta ben bile ultrasonda farketmiştim bir sorun olduğunu tam 30 günlükken farkedildi.2 ay sonra 3.ayllıkken bir daha ultrason çekildik düzelmişti.başka film istenmedi sadece ultrason çekildik.Ben bacağındna hiç ses duymadım hatta bisiklet çeviri gibi yapıyorduk biz ve doktorlar bacaklarını o arada da duymadım siz doktora bu duyduğunuz sesten bahsetmişsiniz olabiliceğini söylemişler normaldir o zaman ben bacağından değilde genel vucudundan kucağa alırken çıt tarzında sesler duyuyordum oda kemikleri ve eklemlerinden tam gelişmediği ve esnek olduğu için olabileceeğini söylemişti doktrorum belki oda öyle bişeydir..şimdi hiç bir sorunumuz yok oğlum 2 yaşına girdi bile...sizde mutlaka takiplerini yaptırın düzeliyor zaten erken farkedildiğinde çok geçmiş olsun...

Merhaba arkadaşım Bebeğiniz kaç aylıkken kalça çıkığı teşisi konuldu?kalça çıkığı mı yoksa kalça gelişim geriliği yani TIP2A mı denildi size?O zaman alfa açı değerleri kaçtı?Nasıl bir tedavi uygulandı ve nekadar sürdü?Arkadaşım paylaşırsanız çok memnun olurum.Allah evladınız bağışlasın başka sıkıntı yaşatmasın..

kalça gelişim geriliği değildi kal.a çıkıklığıydı alfa açısı solda 58 di 60 olması gerekiyormuş. tip 2a mı ydı bilmiyorum şu anda işyerindeyim yanımda ultrason sonucu yok....3. ayda bandaj kullanduk tam 2 ay 25 gün bandajda kaldı ama ilk hafta ki sonuçta güzel bir gelişme göstrmişti ilk ayda da açısı 58.5 olmuştu her ay arttı çok şükür ama ben hiç çıkartmadım bazıları gece çıkartıyormuş bu bandajı kullanma süresini arttırıyor ayaklarının altına hep destek koyum çocuk o ağrıdan akşamları ağlamaya başlıyor hep havada çünkü ayaklar

bu arad a2 aylıkken 59 du açısı dr ara bezini kalın tutu dedi ama işe yaramadı 3 aylıkken dahada gerilemişti 58 olmuştu o bandajı kullanırsan yüzde doksan iyileşir dedi dr ve de iyileşti şükür allah şifa evrsin umarum sende güzel haberler alırsın...yürümeye başlayınca yine bir röntgen çektirdi her şey yolunda dedi.

X