Çocuk Hastalıkları kalça ultrason

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

tuut 2924

Rabbim kuzularımı koru....
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2009
2.107
77
158
selam herkese..
oğlum 4 aylık şu anda.1,5 aylıkken çekilen kalça ultrasonunda aşağıda ki sonuçlar çıktı ve normal dendi..ama oğlumun bir bacağında ki boğum diğerine göre biraz daha kalın..sonuçlar şöyle bi fikri olan var mı?

Alfa açısı sağda 70,solda 70 derece
Beta açısı sağda 45, solda 48 derece

selam herkese..
oğlum 4 aylık şu anda.1,5 aylıkken çekilen kalça ultrasonunda aşağıda ki sonuçlar çıktı ve normal dendi..ama oğlumun bir bacağında ki boğum diğerine göre biraz daha kalın..sonuçlar şöyle bi fikri olan var mı?

Alfa açısı sağda 70,solda 70 derece
Beta açısı sağda 45, solda 48 derece

Canım, sonuçlar hakkında bir yorum yapamam..Ama normal denmişse bir sorun yoktur..Benim oğlum 4 aylıkken doktor sırf boğumları yüzünden kalça çıkığından şüphelenip ultrason istedi bizden..Ama ultrasonda herşey normal çıktı..Hala da boğumları eşit değil..Rahat ol yani:21:

Canım, sonuçlar hakkında bir yorum yapamam..Ama normal denmişse bir sorun yoktur..Benim oğlum 4 aylıkken doktor sırf boğumları yüzünden kalça çıkığından şüphelenip ultrason istedi bizden..Ama ultrasonda herşey normal çıktı..Hala da boğumları eşit değil..Rahat ol yani:21:

çok teşekkür ederim canım cevabın için

bebeğimin de boğumları çok farklı kalça çıkığından şüphelendiler. 1 aylık ultrason normaldi. 5 aylıkken röntgen çekildi normal dendi ama tedbir amaçlı çift bez denildi. boğumlar çok farklı ama korkuyorum 4 doktora gittik. yani boğum farkı illa kalça çıkığının göstergesi değil heraalde? ilerde karşımıza çıkmasın :(

bu kalça ultrasyonuda yeni moda.bundan 3-5 sene öncesinde ismi bile zikredilmezdi,ne olduda bukadar önem kazandı bu olay anlam veremiyorum. özellikle özel hastaneler insanları nasıl soyabilirim derdine düşmüş ben başka sebep görmüyorum. ya arkadaşlar bırakın bebeklerinizide rahat rahat büyüsünler bukadar ince eleyip sık dokumayın. ya bişey olursalarla sizin ve bebeğinizin hayatını çekilmez hale getirmeyin. önemsiz demiyorum ama durduk yerdede çocuğunuza eziyet etmeyin.

Arkadaşlar benim oğlumun aylık muayenesinde doktor hiç bir şüphe görmediği halde kalça ultrasonu istedi şaşırdım gerek var mı die sorduğumda da tedbir amaçlı yapıyoruz die açıkladı. Boğumlarında falan da ilginç bişi yok umarım endişelenmeme gerek yoktur.

Back