Merhabalar
Bebeğine kalça çıkığı röntgeni çektiren var mı ya da doktorlarınız böyle birşey istedimi. benim 5 ay 10 günlük bi bebeğim var her ay düzenli olarak dr. a götürüyoruz. 3 aya kadar herşey normaldi benim eşimin bi yakını özel hastanede çalışıyor ve eşime kalça usg si çekildi mi çekilmesi lazim demiş ve 3. ayda eşim dr. a sordu. dr. da gerek yok zaten doğumdan sonra belli olur oyle birsey olsa suan gayet sağlıklı dedi gerek görmedi yani. 4. ay kontrolüne ben gitmemiştim çalıştığım için babası götürdü. bana telefon açıp kalça ultrasonu çekilmesi gerekiyormuş dr. istiyor dedi. biraz takıntılı ve inatçı olduğu için sanırım yine dr. a sordu ve aslında kendisi istedi diye düşündüm ve 5. ayda kendim dr. ile görüşücem dedim. 5. ay kontrolune beraber gittik herşey normaldi kontrolleri kilosu maşallahtam çıkarken eşim yine dr. yanına gitti " kalça ultrasonu istemiştiniz ama biz çektirmedik bi sorun olur mu" dedi dr. da hemen bi kağıda röntgen fişi yazdı 5. aydan sonra ancak röntgen çekilir dedi ben açıkçası küçücük bebeğime röntgen filmi çektirmeye korktum ve çektirmedim. şimdi kafamda soru işareti. babası istedi diye mi dr. boyle birşey yaptı yoksa durup dururken herşey normalken ne diye rönten istedi ki. şimdi çektirsem mi çektirmesem mi bilmiyorum. dr. a sordurttuk şart mı diye adam çekilecek dedi o kadar. bebeğimde sorun olduğunu düşünmüyorum olsa babası dr. u uyarmadan da belli olurdu değil mi? sizce röntgen çektirmeli myiim yoksa 6. ay kontrolunde dr. ile tekrar konuşayım mı?
Sewcan hanim merhaba umarim hala buralara giriyosunuzdur.46 gunlukken kalca ultrason cektrdim sol kalca degerleri limite yakin cikti alfa 58.Dr 1 ay sonra kontrol dedi.ama bu 1 ay süreyle bir sey yap ve ya yapma demedi.arastirmq hastanesiydi.sonra baska bir dr ye sordum cift bez dedi.cift bezi nasil takcam bilmiyorum dün denedim rahatsiz oldu sanki bide 1 numara büyuk beze gectim.varmi bunun bir teknigisakın kızma ama çok büyük ihmalkarlık yapıyorsun...benim kızımın doğumundan sonra yapılan bütün muayenelerde doktor kalçada sorun olmadığını söyledi.yeni başladığımız çocuk doktoru bebeğinizin kalçasında sıkıntı var ultrason çektirdiniz mi dedi bende durumu anlattım çektirmedik dedim kızım yaklaşık 4 aylık idi ortopedi doktoruna gittiğimizde çekilen filmde tek bacakda kalça gelişim geriliği saptandı hemen vucudu bandaja alındı çok ağladım doktor eğer daha erken teşhis edilseydi çift takılan bez ile tedavi ederdik eğer biraz daha geç kalsaydınız direkt ameliyat dedi Allah razı olsun çocuk doktorumuzdan bizi uyarmasaydı daha üzücü durumla karşılaşabilirdik...2 ay süren tedavi sonucu kızım iyileşti her ay film çekildi ve her ay daha iyi oldu..birde çift bez kullanmak tedaviyi hızlandırdı...sakın güzel kardeşim ihmal etme sakın....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?