Çocuk Hastalıkları Kalça Çıkığı Röntgeni?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

cicibebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2009
83
2
86
Diğer
Merhabalar
Bebeğine kalça çıkığı röntgeni çektiren var mı ya da doktorlarınız böyle birşey istedimi. benim 5 ay 10 günlük bi bebeğim var her ay düzenli olarak dr. a götürüyoruz. 3 aya kadar herşey normaldi benim eşimin bi yakını özel hastanede çalışıyor ve eşime kalça usg si çekildi mi çekilmesi lazim demiş ve 3. ayda eşim dr. a sordu. dr. da gerek yok zaten doğumdan sonra belli olur oyle birsey olsa suan gayet sağlıklı dedi gerek görmedi yani. 4. ay kontrolüne ben gitmemiştim çalıştığım için babası götürdü. bana telefon açıp kalça ultrasonu çekilmesi gerekiyormuş dr. istiyor dedi. biraz takıntılı ve inatçı olduğu için sanırım yine dr. a sordu ve aslında kendisi istedi diye düşündüm ve 5. ayda kendim dr. ile görüşücem dedim. 5. ay kontrolune beraber gittik herşey normaldi kontrolleri kilosu maşallah tam çıkarken eşim yine dr. yanına gitti " kalça ultrasonu istemiştiniz ama biz çektirmedik bi sorun olur mu" dedi dr. da hemen bi kağıda röntgen fişi yazdı 5. aydan sonra ancak röntgen çekilir dedi ben açıkçası küçücük bebeğime röntgen filmi çektirmeye korktum ve çektirmedim. şimdi kafamda soru işareti. babası istedi diye mi dr. boyle birşey yaptı yoksa durup dururken herşey normalken ne diye rönten istedi ki. şimdi çektirsem mi çektirmesem mi bilmiyorum. dr. a sordurttuk şart mı diye adam çekilecek dedi o kadar. bebeğimde sorun olduğunu düşünmüyorum olsa babası dr. u uyarmadan da belli olurdu değil mi? sizce röntgen çektirmeli myiim yoksa 6. ay kontrolunde dr. ile tekrar konuşayım mı?

canım röntgen değil de 2.ayın sonunda kalça ultrasonu cektirdik. bütün doktorlar çektirin diyor genelde. ya 1.ayın sonunda ya da 2.ayın sonunda. eğer sen bir problem hissetmediysen sanmıyorum birşey olsun. ama yine de çektir derim ben..

Kesinlikle çektirin röntgeni bunu yaşayan biri olarak söylüyorum bizede kontrollerde birşeyi yok dedi 9. ayında ameliyat oldu 8 ay alçıda kaldı sonra.

bencede çektirin..bende yaşadım ve gördüm.bişey yoktur diye 3,5 alyık olana kadar bekledik ve usg de kalça çıkıklığı çıktı 5 ay cihazla takılı kaldı çok sıklıdı bizde tabi çok zor günler geçirdik şükür şuan çıkarttık cihazı hatta 2 gün sonra yine rötgeni var kontrol amaçlı 1 yaşında şuan 6 alık olana kadar usg çektirdi doktor sonra röntgen çektirmeye başladı çünkü usg de belli olmuyormuş belli bir süre sonra ..geç kalma...

ben 2,5 aylıkken çektiridm ancak üniversite hastanesinden randevu alabildik. benim dr doğar doğmaz usg istedi dr 3 ayını tamamlamadan mutlaka çektir dedi

sakın kızma ama çok büyük ihmalkarlık yapıyorsun...benim kızımın doğumundan sonra yapılan bütün muayenelerde doktor kalçada sorun olmadığını söyledi.yeni başladığımız çocuk doktoru bebeğinizin kalçasında sıkıntı var ultrason çektirdiniz mi dedi bende durumu anlattım çektirmedik dedim kızım yaklaşık 4 aylık idi ortopedi doktoruna gittiğimizde çekilen filmde tek bacakda kalça gelişim geriliği saptandı hemen vucudu bandaja alındı çok ağladım doktor eğer daha erken teşhis edilseydi çift takılan bez ile tedavi ederdik eğer biraz daha geç kalsaydınız direkt ameliyat dedi Allah razı olsun çocuk doktorumuzdan bizi uyarmasaydı daha üzücü durumla karşılaşabilirdik...2 ay süren tedavi sonucu kızım iyileşti her ay film çekildi ve her ay daha iyi oldu..birde çift bez kullanmak tedaviyi hızlandırdı...sakın güzel kardeşim ihmal etme sakın....

bu kalça çıkığı doğuştan mı oluyor yoksa bebeği yanlış tutmadanda oluşabilir mi?

kafandan düşünceyi silmek ve geceleri rahat uyabilmek için yerinde olsam çektirirdim
öyle gözlen görünür bişey değil kalça çıklıklığı heleki bebeklerde asla anlaşılmaz
özellikle kız çocuklarında daha sık rasltanıyormuş
ben 1aylıkken ve 4aylıkken olmak üzere 2 kere çektirdim
çok şükür ikisindede bişey çıkmadı
ihmal etme çektir derim

merhaba arkadaşlar.benim kızımdada 1 ve 2 aylık kontrollrinde herşey naormal görünüyordu.3.ayda kalça ugs sinde kalça gelişim geriliği saptandı.şimdi abdiksiyon cihazı takıyoruz.18 gün oldu.3 haziranda kontrolümüz var.allahım inş.geçmiştir:Saruboceq:

biz 2. ayında çektirdik doktorumuz istedi Allaha şükür bişi çıkmadı ama ben çektir derim Allah korusun bişi olsa ilerde insan vicdan azabı çeker..

benimde bi haftalik kizim var dogduktan dan sonraki muanede kalca problemi cikti haftaya cocuk hastanesinde randevumuz var ins doktor guzle haberler veriir.cok uzuluyorum rabbim tum evletlarimizi koruru sifa veriir ins sakin ihmal etme cnm

arkadaşlar röntgen çektirdim Allaha şükür gelişimi normal bi sorun çıkmadı yani kafam rahatladı ilgilenen arkadaşlarıma teşekkür ederim.

kesinlikle ihmal etmeyin biz yasadık gecen yıl o sıkıntıyı 3 kez goturdum cektırdım 2 sınde normal dedı 3.de sol bacakta kalca gelısım gerılıgı dendı 4 aylıktı abdikasyon cihaz verdıler çok zor günler gecırdık allaha sukur sımdı ıyı sorun yok ıhmal etmeyın bence

size şöyle bişey anlatayım siz karar verin çektirip çektirmiceğinizi

bi yakınımnım bebeği oldu henüz düzenli doktor edinmemişti knedisine ama sağlık ocağındaki ebeler bi kalça çıkıklığı mua yapmışlar elleriyle bacaklarını uzatıyolar dizlerini kırıyolar filan neyse bişey yok demişler sonra bi çocuk cerahına götürüyo bebeğini devlet hastanesinde oda genel mua yapıp ardındanda elle kalça mua yapıyo oda bişiy yok diyoo

arkadaşım bi çok anneden duydugu için edineceğimiz doktor istemesede çektirelim diyo eşine ve daha doktor edinmeden ilk usg çektiriyolar sonra o hastanede bi doktor ediniyolar ve her iki kalçadada çıkık oldugu gözleniyo ve yaklaşık 4 ay olucak hala tedavi görüyo bebek

bu yüzden ihmal etmeyin hiç zor bişey değil çokda pahalı bişeyde değil bizim gittiğimiz özel hastanede usg yi doktor isteyince hiç para almıyolr sadece mua ücreti ödüyosun bazı hastanelerde ayrı bi ücrette ödüyosun

bizimde doktorumuz ilk günden beri gittiğimizde hep eliyle mua ederdi ama 3. ayda usg çektirdi çünkü bazen ilk ayda hafif kayma var olur diğer ay yerine oturabiliyomuş hani ilk hafta bebeklerde üfürüm duyulup daha sonra geçmesi gibi geç kalmış değilsin mutlaka çektir derim ilk tedavi 2 bez sonraki bandaj daha ilersi alçı demir falan filan yazık bişey varsa bile bebek çok hareketlenmeden daha kolay tedavi olur

biz 1,5 aydır takıyoruz.bebeğim 5.ayını doldurmak üzere ve çok hareketlendi.çok üzülüyorum.bakalım 2 hafta sonra konterolümüz var.alllahım nolur geçmiş olsunnn:Saruboceq:

konu sahibi arkadasim sanrim röntgenden bahsetmiş..ultrason olsa hemen gider çektitrirdi..ama röntgende acayip derece radyosyon var ve bukadar radyasyonu küçücük bebegede yüklemk çok kötü bir durm dogurabilir..benim kızım mama sandaleyesinden düşmüştü 14 aylıkken biz dr götürdük ve röntgen çekicez dedidişardan bişey anlaşılmaz demiştii..ama yanaşmadik kendi dr soruk bekleyin dedii çok fazla radyosyon veririsiniz bebeege dedi..allaha şükür çektirmedik bekledik herhangi bir durum olmadı bence sende başak bir dr götür istersen onlar ne diyecek bu çok önemi bir durum..öylepas geçilecek bir şey degil..
çok geçmiş olsun canim

benim de 3 aylık bebeğim.biraz kilolu maşallah.aylık kontrolünde doktorumuz ultrason istedi,ultrasonla görülemedi çünkü prob küçük geliyormuş, bebiş kilolu olduğundan istemeyerek tereddütle de olsa pelvis röntgeni çektirmek zorunda kaldık.çok şükür sorun çıkmadı aklımızda da soru kalmadı.

Sewcan hanim merhaba umarim hala buralara giriyosunuzdur.46 gunlukken kalca ultrason cektrdim sol kalca degerleri limite yakin cikti alfa 58.Dr 1 ay sonra kontrol dedi.ama bu 1 ay süreyle bir sey yap ve ya yapma demedi.arastirmq hastanesiydi.sonra baska bir dr ye sordum cift bez dedi.cift bezi nasil takcam bilmiyorum dün denedim rahatsiz oldu sanki bide 1 numara büyuk beze gectim.varmi bunun bir teknigi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…