Kalbim çok kırıldı.. Kariyer Olarak Yükselmesini İstemiyormuşum..

Hademe olsa kabul edermişim çünkü yükselmesini istemiyorum
Ben şöyle anladım.
Şu an bulunduğu pozisyonla kendini değerli hissediyor. Öncesinde çok degersizlik hissi yaşamış demek ki.Belki de çok yoğun olduğunu senin gözüne sokmaya çalışıyor. Kendini öyle önemli hissettiği için seninde onun hakkında öyle düşüneceğine zannediyor.

Adamın hayatında öncelikleri içinde olduğunuzu sanmıyorum.
Akşamları vali yanında çalışırken, altında cakarli araba hayali kurup uyuyordur muhtemelen.
Çünkü haklı olduğunuz bir konuda, ilişki ile ilgili sorununuzu söylemenize rağmen bunu direkt olarak sen benim yükselmemi istemiyorsun, hademe olsaydım bla bla diyorsa. Kafasında olan tek şey statudur. Bu şekilde gider. Sizin karar vermeniz lazım ben buna tahammül edebilir miyim edemez miyim diye.
Ama bu tarz adamlar yükselince yanındakini beğenmez olur.

Ay burhan bu adamı ne yapacaksın hiç sevmediğim tipler birine yaranmaya çalışan. Benim etrafımda da vardı öyke tipler ama tahmin ettikleri şeyleri yaşayamayıp şutlandılar ben olsam basarım tekmeyi muhtemelen kendini düşünen bencilin teki. Sana istediğin değeri vermiyor

Evet harcadığım zamana çok üzülüyorum

Ben olsam bende uzak mesafe iliskime gore kariyer plani yapmam. Siz seciminizi ona gore yapmissiniz ayni fedakarligi bekliyorsunuz. Ama o fedakarlik gelmeyecek gorunuyor

Adam şöyle yada böyle kendine kariyer kurumaya çalışıyor ama istese size zaman yaratır arar ilgisi üzerinizde olur.sizi cepte görüyor bu hayatı çekemem derseniz çok fazla duygusal bağ olmadan zaman kaybetmeyin

Onun kariyeri için siz fazladan mı çalışıyorsunuz tam anlamadım. Eğer böyleyse zaten atacağı adım sizin de iş hayatınızı etkileyeceği için lamı cimi yok gelip önce size danışmalı. Siz fedakarlık yapın o yükselsin oh ne ala

bence müdahale etmemelisin.
herkes kendi kariyerini bağımsız yönlendirebilmeli. bu seçimi sonucunda beklentini karşılamıyor olursa ayrılırsın olur biter.
sen adamı değiştirip kendi beklentini karşılayacak şekle sokmak istiyorsun ama bunu sürekli yapamazsın. adamın seçimlerine hayatına bakarsın uymazsa ayrılırsın.
senin işinle ilgili yaptığın bir fedakarlık mı var onun yüzünden orasını tam analayamadım ama öyle birşey varsa yapma. sende kendini düşün.

Mavi Mucize senden de fikrini duymak isterim
Seninle o kadar güldük eğlendik ama hiç ciddi bir konu hakkında konuşmadık.
Bir iki kez denk geldim böyle serzenişlerine ama vardır bir bildiği dedim hep.
Ama yokmuş.
Can kardeşlik, birini sevdiğin zaman, ciddi bir ilişkide olduğun zaman onun sana nasıl emek verdiğini gördüğün zaman anlıyorsun daha öncesinde ne kadar gereksiz fedakarlık yaptığını, kendinden ne kadar ödün verdiğini. Sizin bir telefon konuşması olayınız vardı mesela. Seninle geçirdiği bir zamanında, bir hocaya telefonda sürekli yardımcı olmaya çalışması ve seni rahatsız eden o durumu hatırlarsın, belki bu örneği yüzlerce kere yaşadın. Sevgilini tanımam etmem ama senin bende oluşturduğun enerjiden yola çıkarak söylüyorum. Sen ışıl ışıl parlayan, hayat dolu bir kadınsın. Sevgi eksikliği yüzünden hep depresif duruma düşüyorsun. Enerjini emiyor bu adam senin, çünkü güzel sevmek nedir bilmiyor.
Ben böyle bir süreçten geçtim ilk evliliğimde. En son şu cümleyi kurmuştum.
"Sana baktığımda, gördüğüm şey kocaman bir karanlık. Önümü ardımı göremiyorum."
Ve bu cümleden sonra boşandık. Beş yılım çöp oldu, en güzel çağlarım, enerjim, hayallerim, bir köşede ilgi bekleyen ama öğrenci velisinin bile benden daha çok gündem olduğu bir hayat düşün.
Sende de durum bu.
Ama hayat böyle ilerlemiyor. Ben bunların ne kadar yıpratıcı olduğunu çok sonra fark ettim. Şimdiki eşimi tanıdıktan sonra.
Hayatındaki her alanda ben vardım, her kararını beraber aldık, her derdini ben dinledim, her mutluluğuna beni ortak etti.
İnsan sıcağı görünce üşüdüğünü anlarmış derler. Ben üşüdüğümü, içimin buz kestiğini o zaman anladım, o zaman kendi hayatıma uzaktan bakmayı öğrendim. Şu anda aranızda bir resmiyet olmamasının hiç önemi yok. Nikah sadece bir imza.
Ben bu örnekleri, o imzayı atmadan önce yaşadım ve o zaman gördüm değerli olduğumu. Bir kadının böyle de sevilebileceğini.
O nedenle hep ışıl ışıl olmanı çok istiyorum, bir köşede ilgi görmek için sırasını bekleyen biri değil, hayat planlarını seni de dahil ederek yapan ve seninle daima iletişim halinde olarak hak ettiğin değeri gösteren biriyle devam etmeni isterim.
Şimdi bu ilişkiyi bitirsen, sevgilin evet özeleştiri yapmaz. Beni yarı yolda bıraktı falan diye de düşünür ama bu seni neden ilgilendirsin?
Ne zaman fark eder biliyor musun?
Hayalini kurduğu o saçma kariyeri gerçekleştirip, işten güçten boğulduğu evrede biriyle daha tanışır, ihtimal ki o kişi bu duruma katlanamaz ve arıza çıkarır. O zaman bir iç geçirir. Burhan olsa böyle yapmazdı diye.
Ama senin hayatın köreliyor görmüyor musun, senin hiç hayalin yok mu, gelecek hedeflerin yok mu? Var ama onları düşünmeye fırsat bile bulamıyorsun çünkü sevgilin bütün zihnini zaten meşgul ediyor.
O zaman o sımsıkı tuttuğun ama elini kanatan o şeyi bırak.
Dünya bambaşka kapılar açacaktır sana.
Bu ilişki modeli gerçekten çok yorucu, yıpratıcı ve maalesef de değişmiyor.
Seviyorum ben seni.

ikinizin de haklı ve haksız olduğu noktalar var bence ama uzun süreli bir ilişki falan değilse bu kadar kendinizi yıpratmaya değmez.

ama hepsi bir yana kariyer planı "kaymakamimın peşinde gezip ayak işlerini yapayım da belki yanına alır, torpil ayarlar" olan birine asla saygı duyamazdım. çok itici ve bazı açılardan rahatsız edici.

Anlattığınız kadarıyla adamdan öyle nahoş bir enerji aldım ki.

Sanırım hayallerindeki gibi terfiler alırsa (bence olmayacak) sanki iyice havalanıp sizi de hayatından çıkartabilecek potansiyele sahip biri gibi.

Bu kişi için kendinizi “feda” etmeyin, zira “kar” görebileceğiniz bir ilişki yok.

Son olarak; kendi karanlık yönü kıskançlık. Olmasa, hademe örneğini vermezdi.

Arkadaştan yorum bekledigin kadar var
Harika tespitler detaylarla eklenmiş
Katılıyorum 1000 kere..
Son olarak şimdi flört döneminde değer verilmeyeceksin de ne zaman verileceksin diye sor kendine

Bırakın kariyerini nasıl şekillendirmek isterse istesin, siz bir süre sadece izleyin. Sizde kariyerinizde onun için fedakarlıklar yapmayı bırakın. Biraz kendinizi geri çekin bakalım sizin için çabalayacak mı?
Seven insanlar sizin gibi fedakarlık yapıyor, çabalıyor.
Bakın mesela bir örnek vereyim. İş yerinden bir arkadaşımız bizim ekipten çalışan başka birine platonik baya aşıktı. Adam sırf o kızla birlikte çalışmaya devam etmek için 1 yıl boyunca ayrılmak istediği işten ayrılmadı. Kız şuan gidiyor o da istifa verdi.. Bu da abartılı belki bana göre yanlış ama seven insan sevgili dahi olmasa karşısındaki kadın için fedakarlıklar yapabiliyor kariyeri bile söz konusu olsa.

Herkesin hayatında öncelikleri farklıdır senin ki ilişkin karşındaki de kariyerini ön planda tutuyor. Yükselme hırsı var, böyle olan tipler full yalaka olur zaten. Bana pek uyumlu görünmediniz açıkçası. Sen onun için işinden fedakarlık yapmışsın aynısını bekliyorsun ama karşındaki işine düşkün bir insan yapmaz bunu aynı pencereden bakmıyorsunuz.
Ayrıca görevlendirmeni iptal ettirip eski yerine dön lütfen böyle büyük fedakarlıklara ne gerek var uzak mesafe ilişkisi için. Önce kendini düşün bu yaptığın çok yanlış olmuş. Benim eşimde inanılmaz işkoliktir tipik oğlak. Aynı kurumdayız asla fedakarlık yapmaz bu konuda kendini düşünür. Ben fedakar bir balığım iş değil ilişkim önemli ama kazığını yedim mesela iş konusunda bencillik yaptı. Bana da nutuk çekmişti iş konusunda bencil olacaksın kendini düşüneceksin diye

Teşekkür ederim okurken gözlerim doldu aynısını yaşıyorum ve kendimi kıymetsiz hissediyorum. Asıl degerimin bu olmadığını biliyorum çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…