Kalbim Çok Hızlı Atıyor

Leithia

Frühling in Paris
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2010
983
2.105
Merhaba kızlar. Benim kalbim çok hızlı atıyor, özellikle geceleri. Gece uyumaya çalışırken nefes alamadığım oluyor neredeyse ve kaburgalarım kırılacak gibi hissediyorum.

26 yaşındayım, 48 kilo ve 165 boyundayım. Gün aşırı spor yapıyorum ama azıcık merdiven bile çıksam nefes nefese kalıyorum. Sigara kullanmıyor ve sağlıklı besleniyorum.

Kontrole gittim geçen gün ancak oradaki operatör bana sorunumun "basit" bir kalp kapakçığı kalınlaşması olduğunu söyledi.

Sorum şu; bu tür bir rahatsızlık geçiren var mı aranızda, durum ciddi mi, başka bir doktora görünmeli miyim, yoksa gerçekten basit bir sorun mu, artık kafama takmamalı mıyım? :sm_confused:

Ekokardiyo yaptırmamı önerdi doktorum ama hepsi o. Elimde raporum bulunmakta ancak işte tek sorunum kalp kapağımın kalınlaşmasıymış.

bende de romatizmadan kaynaklanan mitral kapak kalınlaşması var, doktor kalbim ağrıdığında içmem için bir ilaç vermişti... bir de hamilelik düşündüğün zaman mutlaka kardiyologtan uygun mu diye izin al demişti... tabi bunlar altı yıl öncesindeydi şimdi kalbim ağrımıyor geçti gibi ama kalınlaşma hala var... bir de bende taşikardi var onun için de ritim yavaşlatıcı bir ilaç verdi... artık hamillelik düşündüğüm için ilaç kullanmıyorum

öncelkle geçmiş olsun canım benmde benzer şikayetlerim vardı çok hızlı düzensiz atıyodu çocukluğumdan beri böyleydim ama benim başka şikayetlerimde vardı halsizlik baş ağrrısı fln fln. 2 gün önce hastaneye gittik tansiyonumu ölçtüler önce sonra ekokardiyo yaptılar bayaa inceledi kalbimi doktor. sağ kalp kapakçığımda çökme varmışmafoldumben ekg çektiler kan testi fln yaptılar holter taktılar onların hepsi ii çıktı allaha şükür ilç verdi onu kullanıyorum şimdi. uzun lafın kısası ihmal etmeyin doktora gidin..

Çok geçmiş olsun benzer şikayet eşimdede var; kalp kapak kalınlaşmasını nasıl anladı doktor acaba?
efor ve ekokardiyo yapıldı,ritim bozukluğu denildi.

Tüm yorumlara teşekkürler. Bayram sonrası başka bir hastanede kalbimi yine göstermeyi düşünüyorum.

Ultrason ve ekokardiyo yapıldı bana ve kalp kapakçığının kan akışını engellediğini kendi gözlerimle gördüm. Doktorum "Bahçe sularken hortumun ağzının bir kısmını parmağımızla tıkadığımızda suyun daha dar bi yerden daha tazyikli aktığını görürüz." dedi. İşte damar o kapak yüzünden sıkışınca kan daha hızlı akıyor ve çarpıntı oluyormuş bende.

Sizce kafein (yani kahve) çarpıntıya sebep oluyor mudur?

X