- 12 Temmuz 2019
- 146
- 125
- 18
- 30
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ay yok artık. Sabun duş jeli olayını geçmiş bu hırsızlığa girmiş resmen.Eşimin ailesi de böyle çayı şekersiz içerler ama masadaki küp şekerlerin hepsini çantaya boşaltırlar, kürdan, ıslak mendil ne varsa toplarlar. Otelden tabak çatal bıçak ve kaşıktan 24 kişilik takım kurdular. Bardaklar fincanlar cabası. 3 koli 1 litrelik su getirmişker. Meyveleri poşetlemişler pazardan alır gibi, havlu getirmişler bisürü.
Yani bildiğiniz aşırıcılık yapıyorlar utanıyorum yemin ederim.
Onların çöpten alması gorgusuzluk ama sizin çöpe atmanız da görgülülük değil. Evde olabilir ama sonuç olarak yiyecek bir şey. Çöpe atmak bu kadar kolay olmamalı.@Bittercoffee bir çok yorumdan kayın ailenizden hoşlanmadığınızı anlamıştım. Şimdi size çok hak verdim, Allah yardım etsin gerçekten. Atsan atılmaz, satsan satılmaz.
@stunel maddi olarak sıkıntı mı çekiyorsunuz acaba? yani ondan dolayı mı yapıyorsunuz bunu yoksa ihtiyacınız yok da içinizden mi geliyor?
Benim cook yakın bir akrabacığım da benzer şeyler yapıyor ve hiç ihtiyacı yok. Bana hep çok tuhaf ve itici gelmiştir.
Mesela biz ayni binada otururken disaridan yemek söylerdik, yanina konulan ketçap mayonezi yemez çöpe atardık. Yani evde olurdu zaten genelde.
Bu sevgili akrabalarimiz çöpten o ketcap mayonezi alırdı, hatta bizi de uyarirlardi atmayın biz onları yiyoruz bize verin diye.![]()
Ne kadar çok yazık hatası yapmışım düzeltme fırsatını da kaçırdım kusura bakmayın, yazmadan edemedim gözüme çok battıBiraz aşırıya gitmekle birlikte temel olarak yanlış değil yaptığınız. Maydanoz, pilav gibi şeyleri saymıyorum tabi. Bir de yemeğin büyük kısmı duruyorsa ben de yapıyorum.köfte pizza gibi yemekler de bir kaç kere yaptım yani.atık yemekten ziyade dokunulmamış yemekti. Genel de tabağımı bitiririm. Ama biz de atık yemeklerin hayvanlara verilmesi gibi bir alışkanlık yok maalesef, direk çöpe gidiyor.bunun olmasındansa sizinkini tercih ederim. Yine de kendinizi kontrol altında tutun, aşırıya gidebilir. Onun dışında parasını ödemediğiniz, sadece kullanım hakkımızın olduğu şeyleri almak zaten hırsızlığa girer. Allah öylesini de nasip etmesin. Bu dünya da kar ettiğimizi sanıp müflis durumuna düşürür
Onların çöpten alması gorgusuzluk ama sizin çöpe atmanız da görgülülük değil. Evde olabilir ama sonuç olarak yiyecek bir şey. Çöpe atmak bu kadar kolay olmamalı.
Onların yaptığının saçma olduğunda şüphe yok zaten.görgüyle ne ilgisi var konunun?
ben onlara görgüsüz demedim, biz de iyi ki attık ne güzel yaptık demedim.
konu burada israf da değil aslında.
insanin ihtiyacı olmadığı halde ufak tefek hesaplar yapıp tamah etmesi bence.
bana onların buna tamah etmesi tuhaf ve itici geldi.
ben olsaydim çok ihtiyaç duydugum bir sey olsa dahi onların attığı çöpten alamazdım onu.
(ki o israf dönemi de hayatımın çok genç bir dönemine denk gelir, su an o yaptigimdan da utanırım. insan bollukta bazen görmüyor da yoklukta anlıyor israfin yanlisligini)
Ketçap mayonez için söylüyorum. Tasarruf olsun diye değil israf olmasın diye yapılıyor. En azından ben öyle yapıyorum.Yemekler icin birsey diyemem ama konu sahibinin durumu sadece yemek israfi degil oyle olsa kullanmadigi şekeri hesaplayip cantaya atmaz, boyle birsey kac kisinin aklina gelir? Cesit cesit cimrilik gordum ama 26 yasimdayim cantaya küp seker atmayi kimsede gorup duymamistim.
Ketcap, kurdan, limon gibi seyler almasi...
Konu sahibinin tek derdi israf degil bence.
Hamburger yerken kullanmadigim ketcap mayonezi cepleme olayini da asla yapmadim, baya yapan varmiş. Bir sıkımlık şeyi eve getirince nasil bir tasarruf oluyorsa...
Allahın cimrisi der asla yaklaşmam böyle birine doğruya doğruMerhabalar... Benim tuhaf bir huyum var. Düşününce kendimi haklı görüyorum ama dışarıdan nasıl görünüyor acaba diye çekincelerim var. Bu kadar basit şeylerin hesabını yapmayayım diyorum ama içim gidiyor işte. Birkaç gündür okul kartımda kalan bakiyeleri kullanmak için okuldan yemek yiyorum. Şu an diyet yaptığım için yiyemeyeceğim yiyecek için evden küçük bir kavanoz götürüyorum ve o yemeği eve getiriyorum. Mesela geçen gün baklava vardı onları eve getirdim. Bir başka gün pirinç pilavı vardı onun birazını ayırdım kalanı yine eve aynı şekilde. Ya da dışarıda yemek yedik diyelim ketçap mayonez, kürdan, kutuda yenmemiş maydanoz limon vs. ne kalsa eve getirmek istiyorum. Yokluğunu da çekmiyoruz çok şükür ama para verdim hakkım, daha sonra kullanırım gibi düşünüyorum. Bu arada kavanoza da gizli gizli koydum. Bir de çok komik fiyata yemek yiyorum okuldan. Yarısını isteyip yiyeyim diyorum okul zamanı öyle yapıyordum zaten de. Siz böyle birisini görseniz ne düşünürsünüz merak ediyorum.
Hırsızlık resmen. Farketse otel sorumluları, kesin suç! Hersey dahil’ i yanlıs anlamıslaf belli kiAy yok artık. Sabun duş jeli olayını geçmiş bu hırsızlığa girmiş resmen.
Yengemler,kuzenlerim kahvaltıya gitmiştik,serpme kahvaltıda haliyle yenmeyen şeyler kalıyor.Yengemler de üzüldüler o kadar para veriyoruz kaldı diye.Bizim yemediklerimizide başkalarına koyuyolar diyorlar,alalım zeytinleri ,onu alalım şunu alalım diye başladılar.Bizde kuzenlerimle saçmalamayın ya rezil ediceksiniz bizi deyip durduk.En sonunda yengem sordu garsona bunları napıyonuz biz köpeğe göturucez dedi,garsonda tuhaf tuhaf bakarak burdaki köpeğe veriyoruz dediMerhabalar... Benim tuhaf bir huyum var. Düşününce kendimi haklı görüyorum ama dışarıdan nasıl görünüyor acaba diye çekincelerim var. Bu kadar basit şeylerin hesabını yapmayayım diyorum ama içim gidiyor işte. Birkaç gündür okul kartımda kalan bakiyeleri kullanmak için okuldan yemek yiyorum. Şu an diyet yaptığım için yiyemeyeceğim yiyecek için evden küçük bir kavanoz götürüyorum ve o yemeği eve getiriyorum. Mesela geçen gün baklava vardı onları eve getirdim. Bir başka gün pirinç pilavı vardı onun birazını ayırdım kalanı yine eve aynı şekilde. Ya da dışarıda yemek yedik diyelim ketçap mayonez, kürdan, kutuda yenmemiş maydanoz limon vs. ne kalsa eve getirmek istiyorum. Yokluğunu da çekmiyoruz çok şükür ama para verdim hakkım, daha sonra kullanırım gibi düşünüyorum. Bu arada kavanoza da gizli gizli koydum. Bir de çok komik fiyata yemek yiyorum okuldan. Yarısını isteyip yiyeyim diyorum okul zamanı öyle yapıyordum zaten de. Siz böyle birisini görseniz ne düşünürsünüz merak ediyorum.
Cok tatlisiniz cok hosuma gittiE
Eşimle ilk yemek yediğimizde (çok sevdiğimden burgere gitmek istemiştim ilk yemeğimizi orda yedik) yemekten sonra açılmamış ketçabı ve yarım kalan suyumu çantama koydum.
O an demiş bu kadınla evlenilir![]()
Çok saçmaYaa evet yazmayı unutmuşum gerçekten bir ara onu da yapıyordum. Şeker atmıyorum ama atsaydım su kadar atardım diye alıp eve getirmişliğim çoktur
hiçbir şey düşünmem ben de utanıp ne derler diye yapmıyorum ama israf ya o çöpe atılan yemeklerMerhabalar... Benim tuhaf bir huyum var. Düşününce kendimi haklı görüyorum ama dışarıdan nasıl görünüyor acaba diye çekincelerim var. Bu kadar basit şeylerin hesabını yapmayayım diyorum ama içim gidiyor işte. Birkaç gündür okul kartımda kalan bakiyeleri kullanmak için okuldan yemek yiyorum. Şu an diyet yaptığım için yiyemeyeceğim yiyecek için evden küçük bir kavanoz götürüyorum ve o yemeği eve getiriyorum. Mesela geçen gün baklava vardı onları eve getirdim. Bir başka gün pirinç pilavı vardı onun birazını ayırdım kalanı yine eve aynı şekilde. Ya da dışarıda yemek yedik diyelim ketçap mayonez, kürdan, kutuda yenmemiş maydanoz limon vs. ne kalsa eve getirmek istiyorum. Yokluğunu da çekmiyoruz çok şükür ama para verdim hakkım, daha sonra kullanırım gibi düşünüyorum. Bu arada kavanoza da gizli gizli koydum. Bir de çok komik fiyata yemek yiyorum okuldan. Yarısını isteyip yiyeyim diyorum okul zamanı öyle yapıyordum zaten de. Siz böyle birisini görseniz ne düşünürsünüz merak ediyorum.
bu ama biraz abartı olmuş yok artık yaEşimin ailesi de böyle çayı şekersiz içerler ama masadaki küp şekerlerin hepsini çantaya boşaltırlar, kürdan, ıslak mendil ne varsa toplarlar. Otelden tabak çatal bıçak ve kaşıktan 24 kişilik takım kurdular. Bardaklar fincanlar cabası. 3 koli 1 litrelik su getirmişker. Meyveleri poşetlemişler pazardan alır gibi, havlu getirmişler bisürü.
Yani bildiğiniz aşırıcılık yapıyorlar utanıyorum yemin ederim.