- 19 Mart 2012
- 9.623
- 9.945
- Konu Sahibi sadehayatt06
- #6.181
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aleyküm selam canım.Rabbim yar ve yardımcın olsun.İlk hamileliğim de bulantı nedir bilmedim yedim yedim 15 kilo almıştım.Hemen arkasına hamile kaldım onda da bulantı olmayınca ayyyy ne güzel bende bulantı olmuyor demiştim. 3.hamileliğim de(Aras'a hamileyken) mide yanması bulantı tiksinme hepsi vardı ama tiksinme çoktu.Bu hamileliğim de ise yerlerde sürünüyordum, ağlıyordum. Bulantı ile tiksinme geliyordu değişikti.İnan bana hep yanlızdım ben yine de yanlızım geriye dönüp baktığımda ne kadar güçlüymüşüm diyorum doğumlarım da yanlızdım iki bebeğe birden tek başına baktım.3.doğumum da öyle hiç dinlenemedim diye sütüm bile olmadı.Şimdi kyv burda kalmasına bakma niye kalıyor kendisi fizik tedavisi gördü bizim ev sıcakmış kendi evi soğukmuş.Bende herkesin kendi evi daha rahat dedim. kyv zaten kalmaz misafiri de sevmez ben 1 hafta kaldım ara tatilde ne zaman gideceksiniz diye gözümün içine bakıp durdu.Boşver biz Allah'a sığınalım mükâfatını Allah'tan bekleyelim kalp kırmayalım.Selamun aleyküm kızlar nasılsınız.
Rabbim sen çok büyüksün. Sağlıkla bitsin bu yolculuğum. Mide bulantısı 7/24.
Bazen çok bunalıyorum. Annem ailem kimsem yok. Hamile olduğumu bilenler bile uzak bana. Kimse demiyor kapısını bi çalalım bi uğrayalım. İnanın yalnız hissediyorum kendimi.
Bugün kv uğradım içeri girdim daha üstümü çıkartmadan başladı , Bende evi süpürecektim. ne zaman beni görse aynısını yapıyor.
İnsan bi müsade eder demi. İçeri girer girmez ya. Allahım sen bana beni düşünen gören birilerini yolla. Nolur çok ihtiyacım var.
Dün çok ağladım. Çok duygusalım. N Nazlim0634 nolur iyi şeyler yaz. Gitti mi kayınvaliden. İçine atma valla gerekirse cevap ver gitsin.
Bugün dedim ben.ne zaman beni görsen ev süpürcem diyorsun. Sonra diyor sana kıyamam.. He he dedim en çokta sen kıyarsın.
Hamile olduğumu bilmiyorlar.
Sanki bilse umrunda olacak.
Geç artık bunları diyemedim. Kıyamazmış, küfür edecem ama yakışmaz bana.
3 numarada kapımı açmadı gelmedi aramadı. Umrumdayım kıyamaz tabi tabi.
N neyb sen nasılsın ne var ne yok. İnşallah maddi manevi feraha çıkarsın. Eşimin ailesi hepsi zengin maşallah hemde çok. Ama de ki, el atan hediye olsun alan var mı. Bebeğime getirdiklerini ben ihtiyaç sahiplerine verdim öyle rezil kalitesizlerdi. Taşıyor ama vermek bilmiyorlar. Bu bebeğimede beklemiyorum. Moralimi bozmasınlarda. Yığsınlar ancak.
Canım benim toparlanmaya çalışıyorum.Psikolojim iyi değil belki destek alabilirim.Kendimi iyi hissetmiyorum.İyiki çocuklarım var onlarla uğraşıyorum kafam dağılıyor.Aras'la ilgileniyorum bol bol iyi geliyor.Ablası yeni yeni konuşmaya başladı hayıyyy (hayır) diyor birde gözlerini kapatarak söylüyor bizi güldürüyor.
Yaaa minnoşum hayır mı diyor yerim onu beeee Valla şartları imkanları ayarlayabiliesen al tabi nasıl iyi olur iyi gelir rahatlarsınCanım benim toparlanmaya çalışıyorum.Psikolojim iyi değil belki destek alabilirim.Kendimi iyi hissetmiyorum.İyiki çocuklarım var onlarla uğraşıyorum kafam dağılıyor.Aras'la ilgileniyorum bol bol iyi geliyor.Ablası yeni yeni konuşmaya başladı hayıyyy (hayır) diyor birde gözlerini kapatarak söylüyor bizi güldürüyor.
Allah hepinizden razı olsun biliyorum hissediyorum aklınızda olduğumu biliyorum dualarınız da olduğumu biliyorum.Kendimi biraz da olsa iyi hissediyorsam sizin dualarınız sayesinde hissediyorum bunu.Sizleri çok seviyorum.
Başlarım onun tribine. Tövbe estağfurullah. O neymiş, en çok sen istersin bebek rahat olsun sende rahat et. Yanında uyut , adamı postala koca yatak. Emzir gazını çıkart yanına uzat. Ben 3 kez 2 yıl yanımda uyuttum. Tabi uyanmadıkları halde beşiklerinde uyudular . Amin en kısa zamanda düzene girer inşallah.Yaaa minnoşum hayır mı diyor yerim onu beeee Valla şartları imkanları ayarlayabiliesen al tabi nasıl iyi olur iyi gelir rahatlarsın
Bende hiç iyi değilim gram halim yok kollarım koptu mesajı zor yazıyorum inan ellerim titriyor artık öyle kucakcı bir bebekki anlatamam gece üstümde uyuyor her yerim tutuk her yerim ağrıyor kolumu kasmaktan kolumu havada tutuyorum sonra fark edip rahat bırakmaya çalışıyorum sonra yine kendimi kasarken yakalıyorum ben böyle bir şey ne duydum ne gördüm yorgunluktan sabah çocuğu okula hazırlayamadım uyuya kalmışım ne alarm duydum ne bişey sabaha karşı uyuyor hergün eşim asla yardımcı olmadığı gibi bebeğin ağlama krizlerinde bana tavır yapıyor sanki ben ağlatıyorum ya da böyle olmasını istermişim gibi bugün artık sinir boşalması yaşadım ağla ağla içim çıktı
Banada dua edin Kızlar bir an önce rahatlasın düzene girsin inşallah bebeğimin uykusu koliğide geçsin inşallah ne diyim
Bizde seni çok seviyoruz canoom
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Bizim gibi güçlü olmak zorunda kalan kadınlar her işini kendi halleder. Ama merhamet Allahtan olmadı mı olmuyor. Rabbim sana şifa olacak desteği kolayca kapına getirsin. Feraha çıkartsın. Bizde seni seviyoruz.Aleyküm selam canım.Rabbim yar ve yardımcın olsun.İlk hamileliğim de bulantı nedir bilmedim yedim yedim 15 kilo almıştım.Hemen arkasına hamile kaldım onda da bulantı olmayınca ayyyy ne güzel bende bulantı olmuyor demiştim. 3.hamileliğim de(Aras'a hamileyken) mide yanması bulantı tiksinme hepsi vardı ama tiksinme çoktu.Bu hamileliğim de ise yerlerde sürünüyordum, ağlıyordum. Bulantı ile tiksinme geliyordu değişikti.İnan bana hep yanlızdım ben yine de yanlızım geriye dönüp baktığımda ne kadar güçlüymüşüm diyorum doğumlarım da yanlızdım iki bebeğe birden tek başına baktım.3.doğumum da öyle hiç dinlenemedim diye sütüm bile olmadı.Şimdi kyv burda kalmasına bakma niye kalıyor kendisi fizik tedavisi gördü bizim ev sıcakmış kendi evi soğukmuş.Bende herkesin kendi evi daha rahat dedim. kyv zaten kalmaz misafiri de sevmez ben 1 hafta kaldım ara tatilde ne zaman gideceksiniz diye gözümün içine bakıp durdu.Boşver biz Allah'a sığınalım mükâfatını Allah'tan bekleyelim kalp kırmayalım.
Başla valla bacım hemde ne başlamalık sinir oluyorum bu tavırlarınaBaşlarım onun tribine. Tövbe estağfurullah. O neymiş, en çok sen istersin bebek rahat olsun sende rahat et. Yanında uyut , adamı postala koca yatak. Emzir gazını çıkart yanına uzat. Ben 3 kez 2 yıl yanımda uyuttum. Tabi uyanmadıkları halde beşiklerinde uyudular . Amin en kısa zamanda düzene girer inşallah.
Selam canımHayırlı geceler kızlar.
Nasılsınız N Nazlim0634 toparladınmı kv gitti mi?
Rabbim ferahlık versin yüreğine.
N neyb canım uykusuz gecelere devam mı ?
İki gündür sabahları yok. Ama öğleden sonra başlıyor. Geçecek inşallah. Sonu sağlık afiyetle olsun kucağımıza alalım , unutulur.Selam canım
Sorma devam valla kendisi uyuyor beni uyutmuyor yerine koymak istediğimde ağlama krizleri ve sürekli uyumak istiyor normal mi ya 24 saatin 22 saati uyumak istiyor
Sen nasılsın mide durumları ne alemde
N Nazlim0634 şeker olayı ne oldu canım nasılsın
Hadi bakalım güzel haberlerini beklerizİki gündür sabahları yok. Ama öğleden sonra başlıyor. Geçecek inşallah. Sonu sağlık afiyetle olsun kucağımıza alalım , unutulur.
Elhamdülillah çok şükür bu son kendimi motive etmeye çalışıyorum. 10 haftayı dolduruyorum yarın. Minik bir göbişim var, öncekilerde 6 aya kadar çıkmazdı, yaş geçti tabi .Yavaş yavaş bir kaç kişiye söylemeye başladım. Birde devlet hastanesinden randevu aldım. 3 ocakta.
Herşey yolundadır inşallah. Merak ediyorum .
Hayırlı geceler Canım arkadaşım.Kyv gitti.Hayırlı geceler kızlar.
Nasılsınız N Nazlim0634 toparladınmı kv gitti mi?
Rabbim ferahlık versin yüreğine.
N neyb canım uykusuz gecelere devam mı ?
Daha iyi olmaya çalışıyorum etrafıma çok belli etmemeye çalışıyorum içimde yaşıyorum yada yanlız kaldıkça ağlıyorum.Kızım sürekli bana bakıyor ağlıyor mu diye esnesem biraz gözüm yaşarsa anne neden ağlıyorsun filan diyor.Geçen bulaşık yıkarken ağlıyordum arkam dönük beni görmezler diye beni takip ediyor neden ağlıyorsun anne ağlama filan dedi çok üzüldüm.Gizli gizli ağlıyorum eşime hiç belli etmiyorum onun yanında normal hayatıma devam ediyorum gülüyorum konuşuyorum çünkü uzun yola gidiyor kafasını bana takmasın diye. Sonra annem arıyor kardeşim arıyor çok üzülüyorlar onlara da aynı davranıyorum.Selam canım
Sorma devam valla kendisi uyuyor beni uyutmuyor yerine koymak istediğimde ağlama krizleri ve sürekli uyumak istiyor normal mi ya 24 saatin 22 saati uyumak istiyor
Sen nasılsın mide durumları ne alemde
N Nazlim0634 şeker olayı ne oldu canım nasılsın
Yolla tabi teyzesi sever onu. Allah beterinden korusun. Ağlamamak elde mi. Hem acını hafifletir. Annelik işte birde etrafını düşün dur. Yorulmamak mümkün mü bu durumda. Dualarına amin amin amin.Hayırlı geceler Canım arkadaşım.Kyv gitti.
Daha iyi sayılırım arada ağlama krizleri geliyor içim fena derecede yanıyor ateş düşüyor sanki içime sonra rahatlama geliyor. Yorgun hissediyorum galiba
Ağlarken Rabbime diyorum ki Allah'ım göz yaşlarım isyan değil sen verdin sen aldın isyan etmek benim haddimemi düşmüş kusurum varsa beni affet Allah'ım diye dua ediyorum.
Aras boynuma sarılıyor anne diyor arka arkaya anne diyor Allah'ım bir görsen o kadar güzel söylüyor ki video çekerim sana atarım istersen.Bu durumda Aras benim en büyük destekçim.Onunla gülüyorum oyun oynuyoruz çocuklar okula gidince yanlız kalmıyorum ikimiz vakit geçiriyoruz. Çok çok iyi geliyor yeni yeni hareketler öğrenmiş herkesi güldürüyor.Evin neşesi ablası benim bal oğlum Rabbime sonsuz şükürler olsun.
Sen nasılsın nasıl gidiyor hamilelik dua ediyorum sana sağlıkla kucağına al diye.
Başın sağolsun canım, Rabbim gönlüne ferahlık versin, bu bir sınav ve en zor olanı, Allah seni bu yolda muvaffak eylesin Duamda olacaksınBebeğimin hareketlerini az hissettim hatta sert tekme yoktu Perşembe doktora gidip söyledim kontrol oldum nst filan birşey yok dedi beni gönderdi.Hastalandım hemde çok bebeğim ölmüş ondan hastalanmışım üşüttüm zannettim halsiz yataktan kalkmadım ama bebeğimin hareketi hiç yok bende doktora gittim diye gitmek istemedim pazar günü biraz ayaklaniyim yürüyüm belki hareket eder dedim zorda olsa kalktım ben hareket ederken bebeğim sağa sola çalkalanmış bende hareket etti zannettim bir ohhh çektim öyle sevindim ki anlatamam halbuki karnımda cıvımış sabah kalktığımda boğaz ağrısından ölüyordum nefes alamıyorum ambulansla gittim ölmüş dediler suni sancı verecegiz dediler feryat ettim hastanede herkes benimle ağladı ebeler hemşireler temizlik görevlileri herkes doktora dedimki göstermeyin yalvarırım göstermeyin dedim gözümün önünden gitmez dedim içimden geldiği gibi bağıra bağıra hıçkıra hıçkıra ağladım ağladım o an kendine engel olamıyorsun zaten gözümün önü karardı.Doktor doğduktan sonra bakacağız bir sorunu varmı dedi herşey ultrasonda görünmüyor dedi.Canlı olmadığı için çıkış anı çok zor oldu hiç önemli değil canımın yanması zor olması kucağıma alsam koklasaydım hep hayaliyle yaşadım Doğar Doğmaz doktor annesiiii bebeğin sağlıklı Kordon 3 kez düğüm olmuş dedi. Hiç görmedim kayınvalidem görmüş sabaha kadar ağladı babam görmüş çok ağlamış .Eşim de görmeye dayanamam dedi tabutunu görmüş çok ağladı kendine gelemedi.Doğum olduktan sonra içimi çeke çeke ağladım bağıra bağıra ağladım.Odama geçtim sabaha kadar ağladım uyumadım bebek sesleri gelince yandım içimdeki yangını tarif edemiyorum anlatamıyorum dilime dökemiyorum. Rabbim tüm evladını kaybeden annelere sabır versin.Erkek kardeşim anlattı o yıkamış abla aynı Aras'ın bebekliydi dudağını büzmüştü dedi uzun boylu sim siyah saçları vardı dedi.Kardeşim elleriyle gömmüş yüzünü açtım sağa çevirdim dedi anlatmaya gücüm yetmiyor arkadaşım . Göz yaşlarım kurudu ağlamaktan yoruldum Rabbim verdi Rabbim aldı Sözün bittiği yerdeyim
Ayyy nasıl sinirlendim tövbe yaaa Rabbim.Allah bildiği gibi etsin böyle insanları çocuğun gönlünü kırmış nasıl hesap verecek bakalım.Çocuklar bu durum karşısında korkuyorlar hemen.İyi etmişsin ağzına geleni saymakla.Vallahi çok üzüldüm.Kıyamam annesi benim yerime öp inşallah korkmamıştır.En sinir olduğum şey çocuklara bağrılması korkutulması onlar çok masum . Döven bağıran bir anneyle bile arkadaşlık yapamıyorum çok itici geliyor bana.Dünyada öyle merhametsiz insanlar var ki. Anlayış yok. Pazara geldik, etek satan bir adamın orda çocuğum araya girmiş. Adam sinirli sinirli bağırarak kızıma çık çık dedi. Ağzıma geleni saydım. Her zamanki laflar, çocuğuna sahip çık , nasıl annesin vs. Esnaflığın batsın. Ne oldu malına ne zarar verdi diyorum hala çocuğuna sahip çık. Adın batsın. Böyle insanlar olmasın ya.
Allah razı olsun hepinizden iyiki varsınız.Dualarınızla ayaktayım zaten çok teşekkür ederim.Başın sağolsun canım, Rabbim gönlüne ferahlık versin, bu bir sınav ve en zor olanı, Allah seni bu yolda muvaffak eylesin Duamda olacaksın
Sen aklımdan hiç çıkmıyorsun arkadaşım Rabbim yardımcın olsun.Senin geçtiğin süreçten geçtim ama Ekin bey kadar değildi Aras bey.Hasta olmazsa genelde iyi bir bebekti.Ama çok hastalanıyordu.Bende lohusalık bitti mi diye soracaktım.Emin ol, bana güven bu günler geçecek.Sen ne kadar sakin olursan anne ne kadar sakin olursa bebekte o kadar sakin oluyor.Ben gerilince ev filan pis olunca çamaşır yığılınca herşey beni bekliyor ve ben yetişemezsem çok geriliyordum o zaman bebeğim de huysuzlanıyordu.N Nazlim0634 canım benim ya neler yaşadığını tahmin ediyorum daha doğrusu etmeye çalışıyorum diyelim çok zor elbette ama ne yazıkki güçlü olmak zorundasın yazdığın her şey yemin ederim burnumun direğini sızlattı annelik çok zor
Bende zor bir süreçten geçiyorum lohusalık bitti yeni bunalımına girdim desem
Yazacak anlatacak gücüm yok bir ara bende içimi dökerim
Bende istiyorum video resim banane bananeee ilk mahsülümüz Aras
karapisso bize sık sık yaz cano gelişmeleri habersiz bırakma
Ayy o adamıda onun gibi insanlarıda Allah bildiği gibi yapsın