- 24 Ekim 2017
- 378
- 188
- Konu Sahibi French Oje
Merhabalar konuya nerden başlasam bilmiyorum biz kalabalık bir aileyiz annem babam ben dışında dedem ve babaannem de bizimle yaşıyor yıllardır. Önceden amcamda bizleydi evlendi evini ayırdı. Annem ve babam çalışıyor ben tek çocuğum. İyi güzel büyüdüm şükür fakat artık içimde boşluk hissi oluştu aile kavramı yok gibi herkes ayrı kafada.. şu aralar en küçük lafları bile batıyor tartışıyorum sürekli. Çok negatif tutumları var benim ruh halime de yansıyor bu durum her şeyi eleştirirler, hep karamsar düşünürler, can sıkarlar. Özellikle dedem aksi ve negatif sinirli biri. Sabah camdan bakar arabaya küfür eder, tv izler küfür eder, kimseyi beğenmez eleştirir durur. Akşam hepimize tv izletmez, bu salakları ne diye izliyosunuz der. Bana öyle bir şeyler demez ama bazen canımı sıkmıyor değil. Bide insan sürekli negatif ortamda olunca ruh halide ona bürünüyor bilenler bilir. Onlara göre herkes yanlış, kötü, salak... bir kendileri doğru her şeyi biliyorlar. Babaannem ise tam tersi çok daha ılımlı sakin tatlı bir bayandır. Annem evi otel gibi kullanır desem yeridir özel sektörde çalışıyor işten eve evden işe ne bize be kendine vakit ayırıyor. Babam çok ilgilidir ama çok fazla karışır, soru sorar aynı şeyleri tekrar eder durur rahat vermez. Çok bunaldım ben etrafıma bakıyorum herkesin bir düzeni var, prensibi var ne biliyim bizim ev otel gibi. Saçma sapan akrabalar gelir dam dam konuşur evde genelde yöresel yemekler pişer babaannem yapıyor annem çalıştığı için yapmıyor artık bende yapmaya başladım çünkü farklı yemekler yapan yoktu. Ev evlikten çıkmış yerler hala halıfleks düşünün ihtiyar evi gibi... asla onları küçümsemiyorum onlar benim ailem ama en çok anneme kızıyorum hiç ilgilenmemiş çok ihmalkar davranmış sonuçta yaşlı insanlarada bir şey diyemem onlar öyle görmüş... ama bu nasıl ev nasıl ortam anlamış değilim hala bide lafa söze gelince kendileri bir numaradır. Maddi durumumuz orta halli iyiyiz o da annem sayesinde ama bir çok yük ona yüklenmiş... evden çıkarken tek tek herkese söylerim yaptığımı ettiğimi hepsi merak eder sorar. Amcamın evi bize yakın o bile bazen bana karışır, deli eder. Yengem sürekli çocukları bize bırakır kendi keyfine bakar. Bizimkiler de çok korumacı davranırlar beni öyle büyüttüler yiğenlerimede aynı şekilde davranıyorlar çocukların bir dediği iki edilmiyor benim odama girip yapma dediğim halde geliyor eşyalarımı karıştırıyor kız olan.
Geçende laf arasında dedim ki ben evlensem ilerde kaynanamlarla hayatta oturmam. Dedem de çocuğun olsun görürsün falan dedi neyse o günden beri babam annem dedem sürekli bir şey yaptıklarında mesela; dedem amcamın kızını okuldan alır. Hemen bana der ki bak görüyormusum aynı yerde olmanın yaraları... dedem diyor en güzeli aynı apartmanda oturmak... nefret ediyorum düşüncelerinden. Cevap veririm her söylediklerine onlarda pes etmez bi türlü. Duvarlar üstüme üstüme geliyor artık eski düşünceler ,eski kafalar ,saçma sapan akrabalar, fırsattan istifade söylenen boş laflar... bıktımmm. Dertleşmek istedim daha çok şey varda başınızı ağrıtmıyım uzun oldu kusura bakmayın
Geçende laf arasında dedim ki ben evlensem ilerde kaynanamlarla hayatta oturmam. Dedem de çocuğun olsun görürsün falan dedi neyse o günden beri babam annem dedem sürekli bir şey yaptıklarında mesela; dedem amcamın kızını okuldan alır. Hemen bana der ki bak görüyormusum aynı yerde olmanın yaraları... dedem diyor en güzeli aynı apartmanda oturmak... nefret ediyorum düşüncelerinden. Cevap veririm her söylediklerine onlarda pes etmez bi türlü. Duvarlar üstüme üstüme geliyor artık eski düşünceler ,eski kafalar ,saçma sapan akrabalar, fırsattan istifade söylenen boş laflar... bıktımmm. Dertleşmek istedim daha çok şey varda başınızı ağrıtmıyım uzun oldu kusura bakmayın