Anneden gördük uyguluyoruz kızım olsaydı o da benden öğrenecekti, annem 70 yaşına geldi haala babama ilk günlerinde ki gibi sofralar kurar, öğününü atlamaz hizmette sınır tanımaz Terler diye yanında atlet taşır o kadar yani Gülüyorum ama Allah selamet versin çok şey öğrendim, ha yarısını yapıyorsak ne alao nedenledir ki mutfağıma güvenirim , tarifleri geliştirir onlara kimlik kazandırırım, öyle listede ki malzemeler ölçekler beni durduramaz illede katarım illede değiştiririm
Sözün özü Girizgahı biraz renklendirelim istedik, bakmayın böyle konuştuğuma rakipleri gördüm muhteşemler sanırım hiç şansım yokYinede hazır et yapacakken menü de zenginkene katılıyım istedim.
Hatamız olursa şimdiden affola
Közde patlıcan ve papia biber eşliğinde TERBİYELİ IZGARA ET,
Malzemelerimiz...
Yarım kilo ince açılmış sırt dana eti...
Közlenmiş patlıcan..
Közlenmiş Papia biber..
Limon..
Soğan...
Sarımsak..
1 fincan sıvı yağ
2 yemek kaşığı ev yoğurdu:)
1 yemek kaşığı salça..
2 adet defne yaprağı..
Kekik,pul biber,tuz,
Etlerin hazırlanışı.....
Etlerimizin özellikle sırt eti olması önemli, daha yumuşak ve daha lezzetli olması için...
Hazırladığımız etleri döverek inceltiyoruz ...genişletiyoruz.... Çok kuvvetli vurmayın yırtılmasınlar:))
Daha sonra terbiyesini hazırlıyoruz...
Terbiye için; 1 fincan sıvı yağ, 2 yemek kaşığı yoğurt , 1 yemek kaşığı domates salçası, bir baş soğan rendelenecek sadece suyu kullanılacak, 2 diş sarımsak, 2 adet defne yaprağı..
Hazıladığımız sosla bütün etleri sosluyoruz tek tek...
Sarımsak ve defne yaprağını aroması için saklama kabında kullanıyoruz.
Saklama kabındaki etlerimizi 24 saat buzdolabında bekletiyoruz...
Biz ailecek pek et yemeyiz , daha çok vejeteryana yakınız, bu nedenle menüye pilav ekledim doyurucu olsun diye, oğlumda eşimde çok pişmiş et sever, genel de gürmeler eti sulu bırakırlar, ben mecburen çok pişireceğim.
Yazdan bahçemizde patlıcan ve biberleri közler temizler öyle koyarım dondurucuma, közlenmiş biberlerimizi ve patlıcanımızı hazırlamak için ;
küp küp doğrayarak başlayalm...
Terbiye için suyunu aldığımız soğanları kavuralım ve doğradığımız biber ve patlıcanlarımızı ekleyelim, tuzunu unutmayalım, maydenozuda ilave ettikten sonra. Yarım limon suyunu ilave edip ocağı kapatalım.
Bu arada pilavımızı da unutmayalım, sıvı yağda şehriyeleri bir güzel kavurup eklediğimiz yasemin pirinçlerimizi en az 10 dk kavuralım.
Pilavımızı doğal teryağımızla lezzetlendirelim...
Evet gelelim etlerimize terbiyelenmiş etlerimizi fırının ızgarasına dizelim. 200 derece de tercihe bağlı zaman da pişirelim.....altına boş tepsi koymayı unutmayın aksi halde akan yağlar fırını berbat eder......
Kullandığım yoğurtları genel de kendim yaparım ev de, kavanozlara mayalar taze taze tüketiriz ayrı bir lezzet katar yemeklere....
Afiyet olsun....
Son düzenleme: