Bebek Beslenmesi Kaka problemi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Güzel anneler, lütfen bebişleriniz kaka yapamadığında çubuk vs. kullanarak yaptırmaya çalışmayın...İleride çok kötü psikolojik sorunlara yol açabiliyor böyle şeyler...Bebişlerin karnını rahatlatmak için masaj yağları var, onları kullanın, mutlaka faydasını göreceksiniz...

benim oğlumdada aynı şey oldu,günlerce yapmayınca kabız sanmıştık meğer çok gazı varmış,gazı çıkaramayınca arkasından gelen kakayı da yapamıyor dedi dr.
ayrıca pamuklu çubukla müdahale etmek çok çok yanlışmış arkadaşlar lütfen yapmayın her yere yazıyorum,doktorum programında sabiha paktuna söyledi,özellikle erkek çocuklarına zarar veriyormuş,cinsel tercihini etkiliyormuş yapmayın.zaten 1hafta yapmasa bile normalmiş.

benim kızımda da var kaka problemi biz yaptırmassak yapamıyor znco yağa başladık 3 gün oldu başlayalı bir faydasını göremedik sürekli böyle olur diye korkuyorum nezamana kadar sürer acaba bu durum

yalnız değilmiş benim kızım. benimki de yapamıyor kakasını. anne sütü ve mama veriyorum. çok gazlı bir bebek. komşum hemşire kulak çbuğ yöntemini söylemişti. yapmıyım ya madem ilerde sorrunlara yol açıyor. ben mamasına 3 damla şırıngayla zeytinyağı katıyordum. biraz artırıyım miktarı

Anne sütü alan bebeklerin 7-10 güne kadar kaka yapmaması normal demişti bizim doktorumuz.

saruboceh-g arkadaşa katılıyorum benim kızıma doğdu doğalı kakada problem yaşadığın sandık bazen 3 gün baze bir haftayı buldu sıkıntı etme. kakası cıvıksa hiçbir problem yok çoçuğum popsuna çubuk sürmek zararmış canım. bence kendi haline bırak.

bende hem anne sütü hem mama veriyorum ilk zamanlar bez yetiştiremezdim şimdi 2,5 aylık oldu 2 günde bir kere yapıyor

kızlar bu fitil alışkanlık yapar mı duyduğuma göre sürekli kullanılırsa bağırsağı tembelleştiriyomuş bi tanıdığım 5 yaşındaki oğluna hala kullanıyo çocuğu alışmış fitile fitil kullanmadığı zaman kakasını yapamıyo benim oğlumda 3 gün yapamadı kakasını kullanayım dedim fitil ama eşim kullandırmadı

bende az önce oğlum zorlanıyodu kakasını yapamakta bende pamuklu çubuk olayını yaptım keske yapmasaydım yaa tühh neyse bidaha yapmam ama oğlum günde 3 ,4 defa yapıyodu şimdi ise 1 defa yapıyo 3,4gündür zorlanıyo ne yapama lazım ozaman kızlar

Benim bebeğim de birkaç gün yapamamıştı. Hastaneye götürdük, doktor "bağırsak hareketleri iyi" dedi. Sonra lavman yaptılar. 4 günlük birden yaptı. Sonra ara ara tekrar etti. Fitil mitil, yaptırdık. Aile hekimimize anlatınca "iki hafta sonra gel, tartalım. Beslenip beslenmediği oradan anlaşılır" dedi. 5900gr'dı o zaman. İki hafta sonra 6600gr çıktı. Demek besleniyordu. Başka bir uzman görüşü aldım: "Bebeğinde bağırsak tembelliği olabilir, pirinç, patates, havuç gibi nişastalı ürünlerden muhakkak uzak dur. Bebeğine egzersiz yaptır" filan dedi. Günde 5 kere idrar dolu bez alıyorsan altından sorun olmazmış. Sağlık ocağında 10-15 günde tarttır. Ya da dijital baskülde önce sen tartıl tek, yaz bir yere; sonra al yavrunu kucağına ikiniz tartılın. Bak bakalım kilosu artıyor mu?
He bu arada doktor "kesinlikle fitil kullanmayın" dedi.
Bir de bebeğin çok minik, kendini dış dünyaya adapte etmeye çalışıyor organları. Çok müdahale etme derim. Bir şey daha: Bebeğinin kakası çok sıvıysa, itme hareketiyle o çok yumuşak kakayı bir anda çıkaramazmış. Benimkinin kakası ara ara gelmiyor, ıkınıyor sabahlara kadar. Sonra su gibi çıkıyor.

bebeğim 2,5 aylık oldu hala aynı problem devam ediyor.artık kulak çubuğunu bıraktık,zararlı olduğunun farkına vardım,şimdi zeytinyağlı pamuğu poposuna sürüp,bacaklarını karnına bastırıp öyle kaka yaptırıyoruz,gerçi bu seferde ıkınmaktan yoruluyor yavrum,poposu da tahriş oluyo ama başka çare bulamıyoruz.fitil vermekte istemiyoruz.

Aynı problem benim bebegimde aylarca devam etti..kulak pamuğu ve zeytinyağı ile çıkarıyorduk..uzun bir sure böyle devam etti...biraz buyuyunce bir şurup verdi Dr ve iki hafta kullandık sorun tamamen bitti...bahsettigin şuruplar bu konuda çok faydalı olmaz..hic üzülme fitil ve kulak pamuğu ile belli bir sure mecburen idare ediceksin ama merak etme alışkanlık yapmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…