Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
39 günlük bebişim var ancak yaklaşık 2 haftadır kakasını kendi yapamıyor.kabızda değil,doktor fitil verdi bir işe yaramadı.3 günde bir kulak çubuğuna bepanten sürüp öyle kaka yaptırıyoruz.nekadar böyle devam edicek.çok üzülüyorum bu duruma.ayrıca zinko,nurse harveys,bifiform gibi ilaçlar kullandık işe yaramadı....
yardım lütfen.....
zinco bitkisel yağ arkadaşım elbet yarar devamlı düzenli kullan yapar..bir kere kullanıp yaramıyo deme bi müddet kullan.. elbet geçer karnına masaj yap yağ sür..
merhaba
aynı sorun bizdede var 4 günlük bebeğim... bugün 4. gün ama hala yapamadık ne yapacağım bilmiyorum kulak çubğuna zeytnyağı sürdüm denedim olmadı 1 çay kaşığı yağ içtik yine olmadı.. doktora götürsemmi en fazla kaç gün yapmazsa sorun oluyor ?????
merhaba
aynı sorun bizdede var 4 günlük bebeğim... bugün 4. gün ama hala yapamadık ne yapacağım bilmiyorum kulak çubğuna zeytnyağı sürdüm denedim olmadı 1 çay kaşığı yağ içtik yine olmadı.. doktora götürsemmi en fazla kaç gün yapmazsa sorun oluyor ?????
bebegini emziriyorsan ve gunde 5-6 defa cisini yapiyorsa sorun degil,anne sutu emen bebeler bazen boyle setrek kaka yapiyor.Fakat mama ile besleniyorsa gunde 4-5 defa yapmasi lazim demisti doktorumuz.Yine de 4-5 gunu gecerse kakasiz mutlaka doktora danis.
39 günlük bebişim var ancak yaklaşık 2 haftadır kakasını kendi yapamıyor.kabızda değil,doktor fitil verdi bir işe yaramadı.3 günde bir kulak çubuğuna bepanten sürüp öyle kaka yaptırıyoruz.nekadar böyle devam edicek.çok üzülüyorum bu duruma.ayrıca zinko,nurse harveys,bifiform gibi ilaçlar kullandık işe yaramadı....
yardım lütfen.....
biz laktuloz icerikli bir surup veriyoruz 3 gunden fazla kakasini yapmazsa.Cubukla poposunu uyarmaya devam ederseniz bagirsaklari iyice tembellesir ve yardimsiz kakasini yapamaz hale gelir,dikkat edin.
en son 3 gün önce kulak çubuğuyla yaptırmıştık yine yapmıyor kakasını yavrum.yapmadıkça da ben kahroluyorum,ıkınıyor,ağlıyor hep huzursuz.bağırsak tembelliği olacak diye korkuyorum.neyapmalıyım sizce beklemelimiyim??
biz laktuloz icerikli bir surup veriyoruz 3 gunden fazla kakasini yapmazsa.Cubukla poposunu uyarmaya devam ederseniz bagirsaklari iyice tembellesir ve yardimsiz kakasini yapamaz hale gelir,dikkat edin.
zeytinyağı verebilirsin fazla da ilaçlara alıştırma bebeğini canım..benim bebğim de iki gündür az kaka yapıyordu fark ettikki sütüm azalmış..yani bebek aç..mama verdik..ve ardından acayip kaka yaptı..meğer bağırsaklar boşmuş
zeytinyağı verebilirsin fazla da ilaçlara alıştırma bebeğini canım..benim bebğim de iki gündür az kaka yapıyordu fark ettikki sütüm azalmış..yani bebek aç..mama verdik..ve ardından acayip kaka yaptı..meğer bağırsaklar boşmuş
bebeğime 3 gün sonunda kaka yaptırdığımızda 3 günün acısını çıkartıyo.yani yapmadığı süre içersinde biriktiriyo.anne sütü ve mama ile besleniyo.bağırsakları dolu ama kendi yapamıyor.doktorlarda sürekli şurup,ilaç veriyor.
dün gene fitille yaptırmak zorunda kaldık.beklemek istiyoruz,ancak 2 günden sonra çok rahatsız oluyor,ağlıyor,uyuyamıyor.ne zaman düzelecek bu durum,çok üzülüyorum...
45 dk dır kaka yapmaya calısıyoruz aynı sorun bızımde basımızda kaka yaparken aglamaktan helak oldu bebegım ,anne sutuyle beslenıyor, kakası cıvık ama nıye zorlayor bılemedım, henuz 35 gunluk gaz damlası kuulnyoruz. sabahları cay kasıgı z yag ıcır demıstı dr u ama yok hep ynı, karnına masaj yapıyoyrm sıcak havlu koyuyorm yok yok
zeytinyağını 1 çorba kaşığına yakın ver. az veriyorsun. benim kızımdada aynı aylarda sorun vardı sabah aç karnına 1 çorba kaşığına yakın vermemizi söyledi doktorumuz zamanla düzeldi. mümkün olduğunca fazla emzirin.
zeytinyağını 1 çorba kaşığına yakın ver. az veriyorsun. benim kızımdada aynı aylarda sorun vardı sabah aç karnına 1 çorba kaşığına yakın vermemizi söyledi doktorumuz zamanla düzeldi. mümkün olduğunca fazla emzirin.
zeytinyağı bağırsakların çalışmasını sağlıyor, benim kızımınkide cıvıktı ama 10 gün yapmadığı olurdu 1 çay kaşığı zeytinyağı verdiğimizde pek birşey değişmedi ama 3-4 kaşık verince baya etkisini görmüştük. birde tesadüfmü bilmem ama ben kendim şu bağırsak düzenleyici yoğurtlar var ya küçük kaplarda adını unuttum şimdi. hergün ondan 1 tane yedim sonra kızım hergün kaka yapmaya başladı istersen sende bir dene.
benim bebeğimde 3 yada 4 günde hatta bazen 5 günü bile bukuytor senşn gibi başlarda problem etmiştim ama kayınvalidem sütün yaradığı için yapmıyodur dedi. baktım kakasını yaptığınde kabız değil sıkıntı etmedim kendime sadece yaptığınde altında hiç bekletmiyorum 4 bez değiştiryorum 20 dk içinde anca bitiriyor. sıkıntı yapma.
bebeğime 3 gün sonunda kaka yaptırdığımızda 3 günün acısını çıkartıyo.yani yapmadığı süre içersinde biriktiriyo.anne sütü ve mama ile besleniyo.bağırsakları dolu ama kendi yapamıyor.doktorlarda sürekli şurup,ilaç veriyor.
bende aynı sorun var. sezeryanla doğum yaptım. bugün kızımın kırkı yeni çıktı. bir hafta öncesine kadar mama + anne sütü emiyordu. kakasını yapmamaya başladı. doktora götürdük. doktor mamayı hemen kesmen lazım dedi. ben dedim sütüm az geliyo yetmiyor gibi geliyor. yok dedi sen mamayı kes sütün emzirdikçe gelicek. ve öylede oldu. bir haftadır göğüslerim dolu dolu. hergün zeytinyağı bende içiriyorum. umarım düzene girer.
bende aynı sorun var. sezeryanla doğum yaptım. bugün kızımın kırkı yeni çıktı. bir hafta öncesine kadar mama + anne sütü emiyordu. kakasını yapmamaya başladı. doktora götürdük. doktor mamayı hemen kesmen lazım dedi. ben dedim sütüm az geliyo yetmiyor gibi geliyor. yok dedi sen mamayı kes sütün emzirdikçe gelicek. ve öylede oldu. bir haftadır göğüslerim dolu dolu. hergün zeytinyağı bende içiriyorum. umarım düzene girer.
bende sezeryanladoğum yaptım,ancak mama vermeden öncede kakasını yapamıyordu,yani mama ile ilgisi yok.ben çok uğraştım mama vermeyeyim diye,sabahlara kadar uyumadık eşimle,açlıktan ağladı oğluşum.en sonunda vermek zorunda kaldık.şimdi bile önce emziriyorum ne zaman dayanamıcak hale geliyo,öyle mama veriyorum.
bi doktor da d vitaminin kakasını yapmasını zorlaştırabileceğini söyledi,onun yerine multi tabs denilen içinde d vitamıni de bulunan vitamin içiriyoruz.
ama tabiki de zeytinyağına devam...