kahverengi lekelenme sonucu iltihap şüphesiyle hastaneye gittim

cileklisakiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2010
186
0
96
İstanbul
Hocam merhaba. Öncelikle kolay gelsin. Ben en son 12 Eylül de regl oldum. 6 Ekim de kahverengi lekelenme sonucu iltihap şüphesiyle hastaneye gittim ve yapılan beta hcg sonucu 13.1 çıktı. Benden 2 günde 1 düzenli beta hcg takibi istendi. 14 Ekime kadar değerim yaklaşık 2.5 kat dğzenli arttı. Ancak 14 Ekimden sonra düşüşe geçti. Doktor 0 a inene kadar düzenli takip istedi. 15 Ekimde değerim beta hcg değerim 85 ti. 19 Ekimde de kanamam başladı ve yaklaşık 6 gün adet kanamasından biraz daha yoğun olarak devam etti. Ancak 2 Kasımda yaptırdığım kan testi 915 çıktı. Sonrasında ise sürekli arttı ancak artışlarım 2 günde bir 2 kat değildi. Yavaş biçimde artıyordu. Değerim 1996 ya çıktığında doktor vajinal ultrasonla baktığında kese göremedi ve dış gebelik şüphesiyle beni hastaneye yatırdı. Dış gebeliği sonlandırmak için iğne oldum. Ve aynı gün yapılan kürtaj ile rahimimden parça alınarak patolojiye gönderildi. Bu arada süreçte dış gebeliğe yönelik herhangi bir ağrım yoktu. İğneden bir gün sonra yapılan değerim 2200 lerdeydi. Ve ertesi gün alınan değerim 2600 dü. Ben aynı gün açık ameliyata alındım ve doktorum ameliyattan sonra bebeğin sağ tüpün ucunda 3X2X2 cm boyutlarında olduğunu ve sağ tüpün 3 te 1 lik kısmını aldığını bana bildirdi. (Tabii sağ tüpüm artık çalışmayacak. ) Bu arada tüpümde dış gebeliğe neden olabilecek yapışıklık benzeri hiçbir bulgu olmadığını ve tüpümün tamamen sağlıklı olduğunu bu dış gebeliğin tamamen şanssızlık nedeniyle olduğunu bana bildirdi. Şimdi benim merak ettiğim bu bir ikiz gebelikti ve 1 i düştü öteki tüpe mi yerleşti ? Yoksa baştan beri bu bir düşük değil dış gebelik miydi ? ( Ancak böyle bir durumda o yoğun kanamalı 6 günü yaşamamın nedeni neydi? )

En önemli soruma gelince: Doktorum 3, 4 ay korunma süresi verdi. Patoloji raporum yaklaşık 10 gün sonra çıkacak ve sonuçlarımla birlikte doktoruma tekrar muayeneye gideceğim. Ancak ben 3,4 aylık korunma sürecinden sonra normal yolla gebelik denemek istemiyorum. Doktorum sol tüpümün rahmimin ve her iki yumurtamın son derece sağlıklı olduğunu bana bildirdi. Ancak ben aynı süreci tekrar yaşamak daha da önemlisi aileme yaşatmak istemiyorum. Bu nedenle tüp bebek denemek istiyorum. Yaşım 24. Bu arada ben suanda bursada ikamet ediyorum. Ve ben tüp bebek için merkezinize gelmek istiyorum. bu durumda benim tedavinin başından hamilelik testine kadar olan 1 aylık süreçte istanbulda mı kalmalıyım yoksa belli günlerde burdan git gel yapabilir miyim ? Kendi seçimimle tüp bebek denemem prosedür olarak mümkün mü? Cevabınız için teşekkür ederim.

Sevgili Çileklisakız, çok geçmiş olsun. Dış gebelik hastalarında tüpteki kanama rahimden vajene doğru da olabileceğinden adet kanaması gibi veya düşük kanaması gibi gerçekleşmiş olabilir. Dış gebelikte bir yapışıklık veya enfeksiyon olması her zaman gerekli değil. Bazen sebebini biz de bilemiyoruz. Takip ve tedaviniz uygun bir şekilde yapılmış. 24 yaşındasınız. İsteğe bağlı tüp bebek tabii ki olur, ama bence 6 ay deneyin. Gebe kalacağınıza inanıyorum. Sonra isterseniz tabii ki yardımcı olmaya hazırım...

Bora Bey cevap için çok teşekkür ediyorum. Son bir soru; olası 2. gebeliğimde dış gebelik durumunun tekrarlama riski nedir ? Tıp makalelerinden okuduğum kadarıyla % 15 . Ancak bir kez de sizden öğrenmek isterim % 15 bana çok yüksek bir yüzde gibi geldi..

evet tekrarlama ihtimali %13 civarında. Tüp bebek hastalarında dış gebelik ihtimalinin normale göre (normalde %1,2 oranında gözükmektedir) dış gebelik olasılığı 2 kat daha fazla olmaktadır...

Back
X