Kahverengi akıntı

Aynı durumumuz benim minik kılcal kanama gördüm akıntınız içinde bir de bugün ilişkiden sonra kahve kırmızı şeklinde gördüm

24unde normal söküldü dün bitti gibi takip ediyorum. Hormon testi verdim bakalım doktor ne diyecek

Bugün test yaptım negatif çıktı sanırım bir sorun var inşallah yoktur. Doktora gittiniz mi
Detaylı anlatcam. Son aylarda düzenli olarak her ay 5 gün geriye atarak adet olurdum. Mesela ayın 30unda olmussam sonraki ay 25inde gördüm. Ve ilk gün kırmızı sulu adet gibi geliyor sonra 5 gün biyunca sadece lekelenme yapıyordu. Her 5 gün geriye attığında o 5 günü lekelenme oluyor yani. Geçen ay 20sinde olmam lazımdı 18inde erkenden geldi bu sefer 6gün lekelendi sonra 24unde söküldü. Ben de doktora gittim doktor bana enfeksiyonun var ilac verelim kullan bitince gel ilactan sonra ne zaman adet olacaksın ona da bakalım takip et dedi. Çocuk düşündüğümü söylediğim için de adetin 2. Veya 3. Günü kağıda yazdığı hormon testini yaptirmami soyledi. Bunu da Çocuk düşünüyorum dediğim için istediğini belirtti. İlacı kullanırken ortasında adet oldum önce kırmızı geldi. Sonra verdiği ilacı kestim fitil vermişti adetken kullanılmazdi. Kanama şeklinde değil de leke kahve hatta bir ara siyah olarak peçeteye geldi. Bekledim 10 gün devam etti. Ben ise kan vermek istemedim. 24unde yoğun kanama şeklinde olunca 2. Günü kan verdim. Sonuç için bugün gittim. Doktora lekelenme oldugu zaman değil yoğun kanama olduğu zaman testi yaptırdım oradaki değer ile kanımda çıkan hormon değeri adetin 2. Gününde olması gereken değer mi diye de sordum evet dedi. Smear testi için numune aldı rahimde bisey gözükmüyor smear testinde enfeksiyon varsa çıkar dedi. Ve hassasiyet var ben numuneyi alırken de hemen akıntı geldi diye belirtti. Genel olarak gözüken bisey çıkmadı. Rahim biyopsisi yapabiliriz diyor. Bakalım hayırlısı artik. Çocuk konusunda çok da istemiyorum sadece bir sorun mu var bu lekelenme devam ediyor diye aklıma takildi. Sizin gitmeniz lazim tabi. Herkesin bedeni bir değil. Bende olmayan bir kist çıkabilir doktor size doğum kontrol hapı önerebilir. Herkesin vücudu farklıdır. Umarım ciddi bisey çıkmaz. Sanmam. İhmal etmeyin. Eğer gününüz geçmiş ve test negatif ise bir sorun olma olasılığı daha fazla tabi. Bende sorun yok araştırma yapılmasını istiyorum tabi. Bakalım. Daha önceden başka sıkıntılar yaşadım rahim ile ilgili. Yara kist polip. Bu yüzden ihmal etmeyin. Düzenli olarak senede bir de olsa jinekolojik muayene olmanızı öneriyorum. Kötü bisey değiller ama adet düzenini etkiliyor bazi rahatsızlıklar.

(Çocuk düşünüyorum dememin sebebi bu konunun üzerine düşülsün + namaz oruç gibi ibadetlerim için neyi adet neyi özür sayacağımi öğrenmek + korunmuyorum ama neden olmuyor acaba lekelenme bir rahatsızlık habercisi mi ?) Bu sebeplerden dolayı çocuk düşünüyorum dedim. Yoksa ilgilenmiyorlar

Evet doğru söylüyorsunuz herkesin bedeni farklı inşallah kötü sonuçlar almazsınız sizde.
Benim durumum biraz daha farklı ağustos ayında çocuk düşündüğümüz için özel hastaneye gittik tahlil normal ultrasın vs. Baktı hiçbir sonuç olmadığını söyledi, en son 27 Temmuz adet olmuştum (7 gün sürüyor) o zaman için Eylül ayında gecikme yaşadım 3 eylülde oldum 24 eylülde bitti 22 gün sürdü yani o süre zarfında doktor bulamadık ve gidemedim acillerde ilgilenmedi(kıbrıstayız) 22. Gün anca gidebildim normal ultrason ve tahlil yaptı herhangi bir sorun yok enfeksiyon kist yok hava değişimi olmuş olabilirsiz deyip duphaston verip gönderdi ilaçla kesildi adetim.
Ekim ayında 7 sinde oldum 17 sinde bitti 11 gün sürdü biraz umutlanmıştım gecikince ama negatifti. Sonrasında kasım 19 unda oldum 1 hafta olması Gerektiği gibi sürdü. Aralık ayında da önceki yazımda yazdığım gibi sorunlar yaşadım neler oluyor bilmiyorum anlam veremedim genelde hep düzenli olurdum 7 günde biterdi. Cuma günü sonunda randevu buldum inşallah muayene olabilirim bakalım hayırlısı diyelim.
Ayrıca detaylı yazdığınız açıklama yaptığınız için çok teşekkür ederim Allah gönlünüze göre versin inşallah

Merhabalar naptiniz doktora gittiniz mi ? Durum nedir ? Yeni bakabiliyorum mesajlara.

Merhaba Melisa birsey sormak istiyorum adet gecikmeden önce bel ve kasık ağrıların oldumu

Merhabalar naptiniz doktora gittiniz mi ? Durum nedir ? Yeni bakabiliyorum mesajlara.
Merhaba, evet cuma günü gittim. Alttan muayene yaptı, sorun görünmüyor ama ufak bir kistin var ama onu da adetle atarsın muhtemelen takip edeceğiz dedi. Adetin yaklaşmış görünüyor bakınca dedi kasıklarımda Ağrı ve göğüslerimde acayip bir ağrı var 2 gündür sanırım yaklaştı adetim. Onun dışında smear testi ve hormon tiroid vs için kan testi aldı. Ama burada sistem çok yavaş maalesef 15 gün sonra çıkarmış sonuç sonuçlara göre konuşuruz dedi doktor. Sonuçları aldığımda yine yazarım inşallah

İnşallah bir sorun çıkmaz. Kist de leke yapabilir. Adetinizin de kanaması yoğun veya pıhtıli olur mu diye takip edersiniz.

İnşallah bir sorun çıkmaz. Kist de leke yapabilir. Adetinizin de kanaması yoğun veya pıhtıli olur mu diye takip edersiniz.
İnşallah bakalım. Evet olabilir dediğiniz gibi. Yine kahverengi lekenlenme başladı bakalım adet olacak mıyım bekliyorum doktora gitmeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…