- Konu Sahibi BERK.BXIXL
-
arkadaşlar bende de 2 aydır adet döneminde kanama yerine kahverengi lekeler oluyo.geçen sene bu zamanlarda aynı şeyler olmuştu.aynı zamanda pco de var. henüz dr. gitmedim uzun zamandırda gitmiyorum artık sıkıldım 4 sene gittim tam ama çözüm yok son 1 senedirde hayıt tohumuyla adet görebiliyorum .bide nar çiçeği ekliyorum oda şekeri dengeliyormuş.
kızlar merhaba. bendede son bir kaç aydır adet dönemi gelenkahverengi akıntılarım var. yani eskiden adetim mesela sabah hafif bir kahverengi akıntıyla başlar akabinde akşama kırmızıya döner 4- 5 gün de bayağı güzel adet olurdum. ama şimdi geçen geçen ay düşük yaptım. geçen ayın 20'sinde düşük oldu. ilaçlarla 11 gün parça falan düşürdüm. ondan sonra temizlendim. bu ayın 21'inde de kahverengi akınntım başladı adetolucam sandım ama hala 6 gündür kahverengi akıntım var. acaba düşükten sonra ilk adet olduğu için telaş etmemem gerekirmi sizce. düşük sonrası normalmidir bu tarz kahverengi akıntı olması. hiç bu kadar uzun sürmemişti. en fazla 2 gün kahverengi akıntım olur sonra adet olurdum. kızlar yardım edin. bayramdan sonra ankarada prof. randevumvar. tekrarlayan düşükleri araştırmak için. bu konuda onu bekleyeyimmi. yoksa burda ilçede bir kadın doğumcuya görüneyimmi sizce ne dersiniz
arkadaslar benimde adet olmadan önce kahverengi akıntım oluyor,4-5 aydır böyle ondan önce yoktu böyle bişey.3-4 gün kahverengi sonra normal biterken tekrar kahverengi oluyor.ama agrı şikayetim yok,regl dönemlerim düzenli.bu kahverengi akıntıdan dolayı mutlaka doktora gitmelimiyim.çok ciddi bişi çıkarmı?tşk ederim şimdiden..
haklısın canım ama... henüz yok 4 . ayımdayım .şimdilik düşünmüyorumda.allah herkese gönlünden geçeni yaşamayı nasip etsin.içinizi rahat tutun benim ailemde kuzenlerimden de pco li olanlar var ve tedavi olmadan bebek leri oldu.sorun yapmayın bence zamana bırakın
canım seninki gayet normal adet öncesi ce sonrası akıntı normal korkacak bişey yok.:1rolleyes:
merhaba arkadaşlar. bende de bu ay adetimin ilk 2 günü kahverengi akıntılar geldi.
doktor yumurtanın çatlamamasından dolayı kist oluşmuş dedi. 41 mm. miş..
doğum kontrol hapı verdi. ama biz çocuk istiyoruz. acaba bu kist çikolata kisti falan mıdır doktor hiç bi açıklama yapmadı ben de ne sorucağımı bilemedim kist deyince kitlendim kaldım. bi fikri olan bana cevap versin lütfeeen..
prolaktinin ne kadar yuksek? Dostinex ya da parlodel kullaniyor musun? Prolaktinin yuksekse once onun nedenlerine bakmak lazim. Kahverengi akinti her sebepten olabilir. Illa cikolata kisti olacak diye bir sye yok. Ultrasonda gorumesi lazim doktorun kist var mi yok mu...
Neden dogum kontrol hapi verdigine ise hicbir anlam veremedim. Cozum buymus gibi doktorlarin derhal bu yonteme basvurmasini hic anlamiyorum.
arkadaşlar bende de pkos var.uzun süredir adet olmuyordum.bu ay farlutal kullandım.10 gün önce adet oldum.6. Günü kan kesildi ama o günden beri sürekli koyu kahverengi akıntı var.ped falan kullanacak kadar değil.bu arada yasmin kullanıyorum.böyle bi durumla karşılaşan var mı?
prolaktinle dogum kontrol hapinin pek iliskisi yok. dostinex'in etkili olup olmadigini gormek icin en az 1 ay duzenli olarak kullanman gerekiyor. 20nin alti normal sayilabilir. ayrica bunu nedenine bakman gerekir. hipofiz adenomu sebep olabilir, tiroid hastaligi neden olabilir, butun bu ihtimalleri kontrol etmesi gerek doktorunun.
dogum kontrol hapi direkt olarak kistleri yok etmez. yumurtlayla iliskidir kistler. yumurtlama engellenince kist olusumu da engellenmis olur dolayli olarak. dogum kontrol hapini biraktiginda hala prolaktinin yuksekse yumurtlama olmaz. oncelikle prolaktinin nedenine bakmak lazim dedigim gibi.
benim herhangi bir rahatsizligim yok canim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?