• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kahverengi akıntı çikolata kistindemi polikistik overdemi oluyor....

arkadaşlar bende de 2 aydır adet döneminde kanama yerine kahverengi lekeler oluyo.geçen sene bu zamanlarda aynı şeyler olmuştu.aynı zamanda pco de var. henüz dr. gitmedim uzun zamandırda gitmiyorum artık sıkıldım 4 sene gittim tam ama çözüm yok son 1 senedirde hayıt tohumuyla adet görebiliyorum .bide nar çiçeği ekliyorum oda şekeri dengeliyormuş.

BENCE İHMAL ETME CANIM DR.MEMNUN DEĞİLSEN DEĞİŞTİR.PCO GEÇEN BİŞEY DEĞİL AMA DAHA FAZLA İLERLEYİP KISIRLIĞA KADAR GİDİYOR.BEBİŞ VARMI:CüvCüv:

haklısın canım ama... henüz yok 4 . ayımdayım .şimdilik düşünmüyorumda.allah herkese gönlünden geçeni yaşamayı nasip etsin.içinizi rahat tutun benim ailemde kuzenlerimden de pco li olanlar var ve tedavi olmadan bebek leri oldu.sorun yapmayın bence zamana bırakın

kızlar merhaba. bendede son bir kaç aydır adet dönemi gelenkahverengi akıntılarım var. yani eskiden adetim mesela sabah hafif bir kahverengi akıntıyla başlar akabinde akşama kırmızıya döner 4- 5 gün de bayağı güzel adet olurdum. ama şimdi geçen geçen ay düşük yaptım. geçen ayın 20'sinde düşük oldu. ilaçlarla 11 gün parça falan düşürdüm. ondan sonra temizlendim. bu ayın 21'inde de kahverengi akınntım başladı adetolucam sandım ama hala 6 gündür kahverengi akıntım var. acaba düşükten sonra ilk adet olduğu için telaş etmemem gerekirmi sizce. düşük sonrası normalmidir bu tarz kahverengi akıntı olması. hiç bu kadar uzun sürmemişti. en fazla 2 gün kahverengi akıntım olur sonra adet olurdum. kızlar yardım edin. bayramdan sonra ankarada prof. randevumvar. tekrarlayan düşükleri araştırmak için. bu konuda onu bekleyeyimmi. yoksa burda ilçede bir kadın doğumcuya görüneyimmi sizce ne dersiniz

arkadaslar benimde adet olmadan önce kahverengi akıntım oluyor,4-5 aydır böyle ondan önce yoktu böyle bişey.3-4 gün kahverengi sonra normal biterken tekrar kahverengi oluyor.ama agrı şikayetim yok,regl dönemlerim düzenli.bu kahverengi akıntıdan dolayı mutlaka doktora gitmelimiyim.çok ciddi bişi çıkarmı?tşk ederim şimdiden..

kızlar merhaba. bendede son bir kaç aydır adet dönemi gelenkahverengi akıntılarım var. yani eskiden adetim mesela sabah hafif bir kahverengi akıntıyla başlar akabinde akşama kırmızıya döner 4- 5 gün de bayağı güzel adet olurdum. ama şimdi geçen geçen ay düşük yaptım. geçen ayın 20'sinde düşük oldu. ilaçlarla 11 gün parça falan düşürdüm. ondan sonra temizlendim. bu ayın 21'inde de kahverengi akınntım başladı adetolucam sandım ama hala 6 gündür kahverengi akıntım var. acaba düşükten sonra ilk adet olduğu için telaş etmemem gerekirmi sizce. düşük sonrası normalmidir bu tarz kahverengi akıntı olması. hiç bu kadar uzun sürmemişti. en fazla 2 gün kahverengi akıntım olur sonra adet olurdum. kızlar yardım edin. bayramdan sonra ankarada prof. randevumvar. tekrarlayan düşükleri araştırmak için. bu konuda onu bekleyeyimmi. yoksa burda ilçede bir kadın doğumcuya görüneyimmi sizce ne dersiniz

canım geçmiş olsun sende pco varmı.bildiğim kadarıyla yumurtalıkların kendini yeniliyor.yani düşük veya başka nedenlerden dolayı kahverengi akıntılarda yumurtalıklar kendini yenileyip boşaltıyormuş (yumurtalarda bireken sıvıları)

arkadaslar benimde adet olmadan önce kahverengi akıntım oluyor,4-5 aydır böyle ondan önce yoktu böyle bişey.3-4 gün kahverengi sonra normal biterken tekrar kahverengi oluyor.ama agrı şikayetim yok,regl dönemlerim düzenli.bu kahverengi akıntıdan dolayı mutlaka doktora gitmelimiyim.çok ciddi bişi çıkarmı?tşk ederim şimdiden..

canım seninki gayet normal adet öncesi ce sonrası akıntı normal korkacak bişey yok.:1rolleyes:

haklısın canım ama... henüz yok 4 . ayımdayım .şimdilik düşünmüyorumda.allah herkese gönlünden geçeni yaşamayı nasip etsin.içinizi rahat tutun benim ailemde kuzenlerimden de pco li olanlar var ve tedavi olmadan bebek leri oldu.sorun yapmayın bence zamana bırakın

hayırlısı olsun canım ALLAH herkese nasip etsin içimi rahatlattın.:CüvCüv:

merhaba arkadaşlar. bende de bu ay adetimin ilk 2 günü kahverengi akıntılar geldi.
doktor yumurtanın çatlamamasından dolayı kist oluşmuş dedi. 41 mm. miş..
doğum kontrol hapı verdi. ama biz çocuk istiyoruz. acaba bu kist çikolata kisti falan mıdır doktor hiç bi açıklama yapmadı ben de ne sorucağımı bilemedim kist deyince kitlendim kaldım. bi fikri olan bana cevap versin lütfeeen..

merhaba arkadaşlar. bende de bu ay adetimin ilk 2 günü kahverengi akıntılar geldi.
doktor yumurtanın çatlamamasından dolayı kist oluşmuş dedi. 41 mm. miş..
doğum kontrol hapı verdi. ama biz çocuk istiyoruz. acaba bu kist çikolata kisti falan mıdır doktor hiç bi açıklama yapmadı ben de ne sorucağımı bilemedim kist deyince kitlendim kaldım. bi fikri olan bana cevap versin lütfeeen..

CANIM ADETTEN ÖNCE NORMALDİR AKINTIN OLMASI. POLİKİSTİK OVER BAŞLANGICIDIR KİST İÇİN DOĞUM KONTROL HAPI VERMİŞ ÇÜNKÜ EĞER YENİ İSE KISA SÜREDE HAMİLE KALIRSIN CANIM GEÇMİŞ OLSUN...:CüvCüv:

prolaktinin ne kadar yuksek? Dostinex ya da parlodel kullaniyor musun? Prolaktinin yuksekse once onun nedenlerine bakmak lazim. Kahverengi akinti her sebepten olabilir. Illa cikolata kisti olacak diye bir sye yok. Ultrasonda gorumesi lazim doktorun kist var mi yok mu...

Neden dogum kontrol hapi verdigine ise hicbir anlam veremedim. Cozum buymus gibi doktorlarin derhal bu yonteme basvurmasini hic anlamiyorum.

merhaba canım benim prolaktinim 38 di 2 hafta paz.perş.yarım olarak dostinex kullandım 37 inmiş dok. 1 ay daha verdi 1 aydır kullanıyorum şimdi bende polikistik over var yani kist.doğum kontrol hapını vermesinin nedeni zaten polaaktin yüksek ve bu hap yumurtalıkları çalıştırıp adeti düzene sokar ve kistleri yok eder yani yumurtalıkları temizlemek için doğum kontrol hapını veriyorlar.bırakınca birden yumurtlama olduğu içinde hamile kalma şansın yükseliyır o yüzden canım sende herhangi bir sorun varmı..

Arkadaşlar bende de pkos var.Uzun süredir adet olmuyordum.Bu ay farlutal kullandım.10 gün önce adet oldum.6. günü kan kesildi ama o günden beri sürekli koyu kahverengi akıntı var.Ped falan kullanacak kadar değil.Bu arada yasmin kullanıyorum.Böyle bi durumla karşılaşan var mı?

arkadaşlar bende de pkos var.uzun süredir adet olmuyordum.bu ay farlutal kullandım.10 gün önce adet oldum.6. Günü kan kesildi ama o günden beri sürekli koyu kahverengi akıntı var.ped falan kullanacak kadar değil.bu arada yasmin kullanıyorum.böyle bi durumla karşılaşan var mı?

aynı sorun bendede vardı.doktor doğum kontrol hapından olabilir dedi.yinede doktoruna sor canım çeşitli nedenleri olabiliyor.geçmiş olsun

prolaktinle dogum kontrol hapinin pek iliskisi yok. dostinex'in etkili olup olmadigini gormek icin en az 1 ay duzenli olarak kullanman gerekiyor. 20nin alti normal sayilabilir. ayrica bunu nedenine bakman gerekir. hipofiz adenomu sebep olabilir, tiroid hastaligi neden olabilir, butun bu ihtimalleri kontrol etmesi gerek doktorunun.

dogum kontrol hapi direkt olarak kistleri yok etmez. yumurtlayla iliskidir kistler. yumurtlama engellenince kist olusumu da engellenmis olur dolayli olarak. dogum kontrol hapini biraktiginda hala prolaktinin yuksekse yumurtlama olmaz. oncelikle prolaktinin nedenine bakmak lazim dedigim gibi.

benim herhangi bir rahatsizligim yok canim.

CANIM BENİM HER ARAŞTIRMAM YAPILDI HERŞEY NORMAL.PROLAKTİN İÇİN 1 AY BOYUNCA DOSTİNEX KULLANDIM İNMEDİ ŞU AN YİNE KULLANIYORUM BAKALIM TEKRAR GİDECEĞİM DOK.DOĞUM KONTROL HAPI ADETİ DÜZENE SOKUYOR ÇÜNKÜ PROLAKTİN HORMONU ADET DÜZENSİZLİĞİ YAPIYOR VE YUMURTLAMAYA ENGEL OLUYOR.KİSTLERİ YOK ETMEDİĞİNİ BİLİYORUM AMA DOK.POLİKİSTİK OVERDE EN İYİ İLAÇ DOĞUM KONTROL HAPI DEDİ.mirmirmirmir

merhaba ben 13 yaşındayım geçen ay ilk kez adet gördüm o da şöyle oldu külotumda kırmızı kahverengi bi leke vardı ondan sonra akıntım filan olmadı ilk adet kanaması çok akıntılı olur derlerdi hiç akmadı sadece o leke vardı.ben 1 ay boyunca acaba hasta mıyım yoksa başka bişey mi var diye kendimi yedim.

bu günde koyu kahverengi bi leke gördüm sadece kahverengiydi zaten bir kaç gündür belim ağrıyordu annem adet olmuşsun dedi fakat şüphelendim normalin dışında bir durum var mı burada merak ettim

bende polıkıstıkover hastasıyım arkadaslar 2yıllık evlıyım bebıse engel oluorr ayrıcaa ılk adetımden berı pcos luyumm sureklı adetten 3 yada 4gun once kahverengı leke gelıor ve adetten sonrada gelıor . yumutlama pek olmuor dıor doktorr progestereon 0.600 cıkıor en az 5 olması gerekıormus obur ay asılama olacak allahın ıznıyle ıgne kullanacamm dualarınızda benıde unnutmayın ne olurr

Bende pco hastasıyım.Adet olmuyorum.Doktor 6 ay kullanmam için Gynelle verdi.İlk adet olduğumda başladım kullanmaya ama kan gelmedi.Kahverengi leke geliyor.Acaba pco nun dışında başka bir hastalıkta varmıdır yoksa ilaçmı böyle yaptı?Yada bu lekeler zamanla normal kırmızı rengemi dönüşecek?Bilgisi olan varmı?Ne olacak bu halimiz?Bekarım.Pco lu olduğumu bildiğim halde nasip olursa evlenmek evleneceğim kişiye haksızlık olmazmı?Sonuçta çok büyük bir ihtimalle kısırlık var ve hep ilaç kullanmak, doktora gitmek zorunda kalacağım.Çokk karışık işler.Rabbim herkse şifasınız verir inşallah.

selam arkadaslar benım adetıme 14 gun var ama dunden berı kahverengı akıntım var ole ıc camasırımı kırletecek kadar degıl ama tuvalette falan oloyo acaba neden bendede pco var ama ılk defa oluyoo sızce neden olabılır

Herkese Merhaba,

Benim sorunum şu:
Kimyasal gebelik yaşadım sonrasında tabi ki sessiz düşük oldu ve regl olduktan sonra da kahverengi akıntılarım geçmedi. Yaklaşık 10 gündür bu böyle. Yani bu on günün beş gününde regl olduysam geri kalanı hep kahverengi akıntıydı. İlginçtir evdeyken, yani dinlediğim zamanlarda akıntım az oluyor ama çalışırken biraz daha şiddetli oluyor fakat normal regl gibi değil. Günlük pedler yeterli oluyor. Aslında yarın doktora gidecektim fakat dokturun acil ameliyata girmesi gerekiyormuş. O yüzden benim işim pazartesine kaldı. Artık iyice sabırsızlanmaya başladım ve zarar vereceğini düşündüğümden de endişeliyim.

1- Bu akıntıların sebebi nedir?
2- Neden herkes bu kahverengi akıntıları yaşıyor? Tanıdığım beş kadından üçünde var neredeyse. Düşükten sonra yaşayanı var, ilişkiye girip yaşayanı var, hamilelikten önce, hamilelikten sonra...vs. Burada ve başka sitelerde de o kadar çok var ki! Ve her seferinde de cevaplar hep aynı. Bu kadar farklı yaşantısı olan insanın hepsinin sorunu polikistlik over mi yani? Bununla ilgili hiç mi araştırma yapılmadı...vs. İyi bir açıklama ne bileyim makale falan varsa önerirseniz sevinirim. Yani o zaman bu normal bir şey mi? Her durumda herkesin başına geldiğine göre normal görünüyor. Fakat ağrı yapıyor, yanma yapıyor hatta koku yapıyor...vs. Anlamadım gitti. :37:
3- ha bir de tabi ki bonus soruyu ben de sorucam, sizce tedavi şansım ne? Tedavi olamazsam bebişim olmaz mı?:59:

Şimdiden teşekkür ederim.

Back