Kahverengi akıntı çikolata kistindemi polikistik overdemi oluyor....

BERK.BXIXL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2007
43
2
86
İstanbul
BENDE PCOS VAR VE 15 GÜN KADAR KAHVERENGİ AKINTIM OLDU.BU BELİRTİLERİN ÇİKOLATA KİSTİNDE OLDUĞUNU DUYDUM ACABA BENDEKİ YANLIŞ TEŞHİSMİ 3-4 AYDIR PCOS TEDAVİSİ GÖRÜYORUM VE HİÇ BİR İYİLEŞME OLMADI AKSİNE HER DOK.GİTTİĞİMDE POLİAKTİNİM YÜKSELMESİ KİSTLERİMDE HİÇ BİR DEĞİŞME OLMASI EN SON OLARAKTA PROGESTERON TESTİ YAPILDI 0,62 ÇIKTI YANİ YUMURTLAMADA OLMUYOR DEDİ DOK. GLUCOPHAGE 850 MG İLAÇ YAZDI VE BU İLACI DİANE 35 İLE 3 AY KULLAN DEDİ ÇOK CANIM SIKILIYOR SİZCE NE YAPIYIM YENİ BİR DOK.GİTSEMMİ TEKRAR BAŞTAN İLAÇLARA TESTLERE GİRMEK İSTEMİYORUM LÜTFEN YARDIM..:1no2:senağlama

canım benım uzulme ınan yardımcı olabılmeyı cok ısterdım ama bılıyorsun muayene olmadan bellı testler yapılmadan kımse bırsey dıyemez kı :sm_confused:bız burdan sana bu konuda yardımcı olamayız..kulaktan dolma seylerle kandıne teshıs koyma..:teselli:
bellkı gıttıgın dr ıcını ferahlatmamıs memnun kalmamıssın..
en kısa zamanda baska bır jınekologa gıt derım ben..yerimseniben
en azından aklındakı suphelerden arınmıs olursun..
lutfen ıhmal etme saglık bu baska bırsey benzemıyor:1hug:

canım bendede pko var.aynı lekeleri çok yaşadım..ya zaten pko geçmiyorki bende 9 yıldır var halada var o kadar doğum kont.hapı kullandım..benimde prolaktinim çıkıyor bu pkonun eseri..zaten pkoda yumurtlama çok nadir oluyor..mesela ben klomene 1 taneyle başladım 3 e çıktı hiç bi işe yaramıyordu.şimdi günde 4 tane içiyorum ve 5 aydır çok şükür her ay 2 yumurtam oluyor..bu günde çatlatma iğnesi oldum..işallah bu defa işe yarar..rabbim tüm istiyenlere bebişler nasip eder işallah...

İLGİNİZE TEŞEKKÜ EDERİM KAFAMDAKİ SORULAR HİÇ BİTMİYOR BEKLEMEK ÇOK ZOR HER DOK.TEREDDÜTLE YAKLAŞIYORUM GELDİKTEN SONRA VERDİĞİ İLAÇLARDAN İZLEDİĞİ YOLA KADAR ARAŞTIRIYORUM ÇÜNKÜ İLAÇLARA KARŞI ÇOK HASSASIM YAN ETKİLERİ ÇOK ÇABUK BELLİ OLUYOR.9 YILDIR PCOSLUYUM DEMİŞSİN PEKİ ÇOCUK OLDUMU NERDESİN DOK.KİM senağlama

merhaba kıslar berkbil bende çikolata kisti vardı o akıntıları bende yaşadım ama pko yu bilemicem bana öle çok test yapmadılar bi kanda ca 125 değerine baktılar o biraz yüksekti kistten dolayı istersen başka bi dr a daha git canım geçmiş olsun allah kolaylık versin

PARDON CANIM YANLIŞ OKUMUŞUM MALATYADAYMIŞSIN İNŞALLAH SONUÇPOZİTİF OLUR.ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN :CüvCüv:

TEŞEKKÜR EDERİM CANIM ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN ÇOK ZOR..senağlama

PARDON CANIM YANLIŞ OKUMUŞUM MALATYADAYMIŞSIN İNŞALLAH SONUÇPOZİTİF OLUR.ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN :CüvCüv:

canım ben 5 yıllık evliyim 6 ya girdik..pko süreci çok zor ama ilaçlarla yumurta oluşuyor..korkma ya tedavini kararlılıkla yaptır.korkmuyorum senden pko de bakim bi..bende çok uğraştım ama istediğimiz sonuca 5 aydır uğraşıyoruz gebelik olmadı henüz ama doktorum böyle giderse olur diyor..nasipte varsa olur.allah cümlemizin yardımcısı olsun işallah...:CüvCüv:

kahverengi akıntı bende adetten önce 3 gün falan önce başlıyor.adet bitttikten 3 gün sonra devam ediyor.bendede pko var.sizin kah.akıntı ne zaman oluyor acaba

ya kızlar korktum şimdi ben de de oluyor kahverengiler şimdiye kadar hiçbir dr demedi bana herşey normal diyorlar ama lekelenme ben de uzun sürüyor mesela adetime 8 gün var leke geldi öffff yaaaa bu ne canım sıkıldı çarşamba günü dr randevum bana ne diyecek bakalım

kahverengi akıntı bende adetten önce 3 gün falan önce başlıyor.adet bitttikten 3 gün sonra devam ediyor.bendede pko var.sizin kah.akıntı ne zaman oluyor acaba

akıntı hep oluyor..kahv.akıntıda adet zamanın geliyor ama adet değilde çamur gibi lekeler geliyor..bende çok oldu..acaba hamilemiyim dedim ama o zamanlar değilmişim..çok şükür 1 kaç yıldır olmadı..oda tedavi gördüğüm içindir belki..

MERHABALAER ADETTEN ÖNCE GELEN KAHVERENGİ AKINTILAR NORMAL BENİMKİ İLK DEFA BU KADAR UZUN 15 GÜN FALAN BU AKINTILARA DOK.FİZYOLOJİK VEYA FİZYOLOJİL OLMAYAN AKINTILAR DİYORLAR
Dikkat: Aşağıdaki yazının tüm hakları basılı yayın olarak saklıdır (© 28 Gün / Kadın Olmak-2003). Yazıyı veya yazının herhangi bir kısmını herhangi bir iletişim ortamında (internet, basın veya yerel ortamlar) kullanmadan önce Dr. Kağan Kocatepe'den izin almanız önerilir. Aksi durumlar 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na muhalefet anlamına gelir.

AKINTI SORUNU

Fizyolojik akıntı

Kadınların önemli bir kısmında hiç bir hastalık söz konusu olmamasına karşın akıntı vardır. Fizyolojik akıntı olarak nitelendirilen bu akıntının en önemli özellikleri akıntının uzun zamandan beri var olması, hemen her gün bulunması, kokusuz olması, renginin şeffaf-beyaz veya açık sarı renkli olması, beraberinde ağrı, idrar yaparken yanma, kanama ve diğer belirtilerden hiç birinin bulunmamasıdır. Bu özelliklere sahip bir akıntının bir hastalıktan kaynaklanması pek olası değildir.

Bazen fizyolojik akıntı ped kullanımı gerektirecek kadar fazla olabilir. Esasen hijyenik ped üreticilerinin "günlük ped" adı altında bir ürün geliştirmelerinin nedeni kadınlarda fizyolojik akıntının nispeten sık görülen bir durum olmasıdır.

Fizyolojik akıntı, rahimağzı salgılarıyla birlikte kendini sürekli olarak yenileyen vajina dokusundaki artıkların atılmasından ibarettir. Bu açıdan bakıldığında fizyolojik akıntının aslında önemli bir işlevi olduğu söylenebilir.

Fizyolojik akıntılar hormonlar tarafından kontrol edildiklerinden özellikle aktif hormon üretiminin devam ettiği üreme çağında görülürler.

Fizyolojik akıntı adet döngüsünün her gününde var olabileceği gibi yalnızca belli günlerde ortaya çıkabilir. Yumurtlama döneminde rahimağzından yumurta akı kıvamında, lastik gibi uzayabilen berrak bir sıvı salgılanır ve bu sıvı kadın tarafından çoğunlukla hissedilerek "akıntı" olarak nitelendirilir.

Fizyolojik olmayan akıntılar

Yeni ortaya çıkmış, koyu sarı, yeşil, kahverengi renkli, kanlı, köpüklenen, kötü kokulu, beraberinde ağrı, idrar yaparken yanma, normal dışı kanama gibi belirtilerle seyreden bir akıntı çoğu durumda bir genital sistem sorununa işaret eder ve mutlaka doktor değerlendirmesi gerektirir. Çoğu durumda neden bir genital enfeksiyondur.

Akıntının kaynağı olan genital enfeksiyon çoğu durumda vajinaya sınırlı iken (vajinit), bazı durumlarda rahimağzı enfeksiyonu (servisit) veya genital sistemin daha üst bölgelerini tutan bir pelvik enfeksiyon söz konusu olabilir.

Vajinitler genital hijyenin bozulmasına neden olabileceklerinden ve özellikle de gebelik döneminde yaratmaları muhtemel sorunlar nedeniyle genellikle tedavi edilmeleri önerilen enfeksiyonlardır.
Servisit nedeni olan bakteriler üst genital kanala sıçrayarak daha ciddi enfeksiyonlara neden olabileceklerinden mutlaka tedavi edilmelidirler.
Pelvik enfeksiyonlar tüplerin tıkanmasına ve abse oluşumuna neden olabileceklerinden her zaman ciddiye alınmalıdırlar.
Enfeksiyon dışında, ender görülse de özellikle rahimağzındaki kanser öncüsü lezyonların ve kanserlerin de yalnızca akıntı şeklinde belirti verebileceği unutulmamalı ve akıntının nedeninin aydınlatılması için kısa zamanda doktora başvurulmalıdır.

Kızlar benimde adetten 3 gün önce hep kahverengi lekeler gelir çamur gibi ama ne pcos um nede çikolata kistim var .çok takmıştım bunu kafama .

benimki 1 hafta öceden geliyor benimki normal mi peki kızlar kafama takıyorum ya berk kil cevap yaz olur mu

Canım 1 hafta önceden nromal değil .
Iltihapta bu tip kahverengi lekeleri yapıyor bilgin olsun
bir dr a görün bence.

benimki 1 hafta öceden geliyor benimki normal mi peki kızlar kafama takıyorum ya berk kil cevap yaz olur mu

CANIM ŞİMDİ NE DESEM YANLIŞ OLUR BENİMDE NORMALDE ADETİMDEN 3-4 GÜN ÖNCE GELİRDİ.DR.ADET DÜZENSİZLİĞİ DİYE GİTTİM YUMURTA TEMBELLİĞİ SONRADA PCO ÇIKTI.2-3 AYDA BİR KESİNLİKLE BİR JİNEKOLOGA GİDİN DERİM BEN HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK VE ERKEN TEŞHİS GEÇ KALININCA TEDAVİDE ZOR OLUYOR KADIN HORMONLARI SIKINTIDA HAVA DEĞİŞİMİNDE...DEĞİŞİKLİKLER GÖSTEREBİLİYOR SENDE NORMAL GİBİ AMA GİNEDE DR.KONTROLLERİNİ AKSATMA DERİM BENyerimseniben

sağol canım neredeyse her ay dr ama ne jinekolojik muayenede bir şey dendi ne de hormol tahlilinde sadece bir dr luteal faz yetmezliği yumurtanın kalitesiz oluşunda olabilir demişti demek o dr gitmek gerek nedense beğenmemiştim dr sağolun kızlar kadın olmak zoor zoorr

arkadaşlar bende de 2 aydır adet döneminde kanama yerine kahverengi lekeler oluyo.geçen sene bu zamanlarda aynı şeyler olmuştu.aynı zamanda pco de var. henüz dr. gitmedim uzun zamandırda gitmiyorum artık sıkıldım 4 sene gittim tam ama çözüm yok son 1 senedirde hayıt tohumuyla adet görebiliyorum .bide nar çiçeği ekliyorum oda şekeri dengeliyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…