Kahve çekirdeği bağımlısıyım! (Kahve Pikası)

Tikkabilla

Lupilup!
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2009
18.678
24.178
798
Evet kızlar, kahve çekirdeğine dayanamıyorum, sürekli çerez gibi kıtır kıtır yiyorum. Ben de kahve bağımlılığı liseden beri vardı, günde 2 fincan içerdim. Sonra gidip gidip kuru kahveyi koklamaya başladım, o da yetmedi sonra yemeğe başladım. Bir müddet böyle gitti. Bir ara unutmuştum, çok nadir tadardım ama şu son 5-6 aydır artık kuru kahve de beni tatmin etmemeye başladı, direkt çekirdek yiyorum kıtır kıtır.. İnternetten araştırdım kahve pikası denen bir hastalık varmış. Çinko ve demir eksikliği anemisinde kahve yeme alışkanlığı ortaya çıkabiliyormuş. Ben zaten zayıf biriyim ve genelde kansızım, o kahve yeme isteğimin geçtiği dönem demir ilacı kullandığımı sonradan hatırladım. Yani demir takviyesi ile geçiyor bu istek.. Yarın yine doktora görüneceğim, kan testlerimi yaptıracağım. Kahveden his söz etmemiştim, onu da soracağım doktora bakalım. Benim gibi olanlarınız vardır mutlaka.. Siz de demirinizi, çinkonuzu ölçtürün arkadaşlar..

Guzel bir bilgi olmus..
Bende kahve severlerdenim, fakat hic bu kadar kahve istegim dogmadi Allah'tan...
Cunku kahve ciddi anlamda kafein icerdigi icin, ilerde kalp carpintilarina sebebiyet verebilir.
Vucudun dengesini bozabilir...
Herseyin fazlasi zarardir zaten, fakat gunde 1 bardak kahve icmenin kimseye zarari olacagini sanmam...

Size de gecmis olsun...
Umarim doktorunuz yardimci olacaktir...

Teşekkürler, inşallah..

Bu arada kahve içmek bana da hafif çarpıntı yapıyor ama yediğim zamanlar öyle bir sorunla karşılaşmadım. Gerçekten çok seviyorum yemeği, bırakmak da istemiyorum ama ileride daha büyük problemlere sebebiyet vermeden hal çaresine bakmak lazım.

Sabah hastaneye gittim ve doktor kahve bağımlılığının demir eksikliğinden kaynaklandığını doğruladı. Kan testi yaptırdım, öğleden sonra sonuçları alacagim bakalım demir ne kadar düşük..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

merhaba aynı durum bende de vardı.her gün kahve yapardım kendime bol telveli.kahveyi içtiğim yetmiyormuş gibi telveyi de yiyordum:44:
2 sene böyle sürdü.bir ara her gün kahve yapmak zor geldiği için de kaşık kaşık kahve yiyordum hiç pişirmeden.
geçtiğimiz kasım ayında doktora genel muayene olayım dedim ve kan testinde kanım çok düşük çıktı
hemen ilaç yazdı ve 4-5 ay kullandım.yeni bitti ilaçlarım ve daha da kahveye ihtiyaç duymuyorum.
hatta yediğim günler aklıma gelince midem bulanıyor.
geçmiş olsun size de bu arada çok önceden toprak falan da canım çekiyordu
böyle olanlar da varmış,çok şükür fazla ileriye gitmeden atlattım

Aaa bunun bi rahatsızlık olduğunu bilmiyordum:26:
Kahwe tiryakisiyim telvesini yiyordum bıraktım şimdi
Eskiden günde 9,10 tane içiyordum
Günde 2tane içiyorum suanda. .
Aman Allahımm hasta mıyım:26:
Anemi ve vitamin demir eksikliği var

Kızlar moralim çok bozuk ya demirim kanım vitaminlerim hepsi yerlerde.. Doktor napıcaz böyle dedi. 10 günlük iğne, 1 aylık da hap verdi ve 1 ay sonra mutlaka kontrole gel dedi. Kahve olayını abartanlar mutlaka ama mutlaka bir kan testi yaptırın.

Evet canım toprak, kahve, kireç vb şeyler yiyenler aslında demir eksikliği semptomu gösteriyormuş.

geçmiş olsun sizinki bayağı ileri dereceymiş
ben 5 ay kullandım ilacı düzeldi.
sıkma canını inşallah seninki de normale döner.
doktor 2 türlü ilacı vermiş zaten.etki gösterira

Allah acil şifalar versin, gelmiş geçmiş olsun, bu arada bilgi verdiğiniz için Allah razı olsun sizden. üzülmeyin Rabbim dermansız dert vermesin, kısa sürede herşey düzelir inşallah.

"ÖNERİLER:

"Havyansal kaynaklı gıdalardaki demir (et, tavuk ve balık v.b), bitkisel kaynaklı gıdalardaki besinlerde yer alan demirden daha kolay emilir. Günde mutlaka et grubu gıdaların tüketilmesi, haftada en az 3 kez kırmızı etin tüketilmesi demir anemisi eksikliğinin tedavisinde önemlidir.

"Kırmızı et, kuru baklagiller, kuru meyve (kuru üzüm, kuru incir gibi), yeşil yapraklı sebzeler, pekmez ve kakao' yu daha çok yiyin. Günde 30 gram kadat bitter çikolata keyfi yaşayabilirsiniz ancak yanında kahve tüketmeden..

"Demir hapı alanların yoğurt alması faydalıdır. Yoğurtta bulunan laktik asit demirin vücutta depolanmasını kolaylaştırır.

"C vitamininden zengin gıdalar demir emilimini artırabilir. Bu yüzden öğünlerinizde bol limonlu salata, yeşil yapraklı sebzeleri tercih etmeniz, aldığınız demirin vücudumuzda daha çok emilmesini sağlayacaktır.

"Kepek içeren gıdalardaki fitik asit, çayın içindeki taninler ve kahvenin içindeki polifenoller demir emilimini azaltan faktörlerdir. Bu sebeple, demir eksikliği anemisi olan bireyler; kepekli ürün, çay ve kahve tüketimlerini sınırlandırmalıdırlar.

"Eğer demir eksikliği aneminiz yoksa demir almanıza gerek yoktur; fazladan alınan demir damar sertiğine neden olabilir, bu nedenle demir eksikliği aneminiz yoksa demir desteği almayınız.

"Ara öğünlerde azar miktarlarda cevizli sucuk tüketebilir ve sabahları bir yemek kaşığı pekmez içebilirsiniz. Hatta birdilim ekmek üzerine 1 yemek kaşığı tahin pekmez karışımı da sürebilirsiniz. Kilo sorununuz varsa bu miktarları azaltabilirsiniz."
(alıntı)

Yemekten hemen sonra içilen çay, besinlerle alınan demirin kullanımını sınırlıyor.Çayda bulunan tanen', demir'le bağlanarak demir emilimini azaltıcı etki gösterir.

Demir eksikliğini gidermek için:
- 250. gr çökelek
- 1 çorba kaşığı keten tohumu
- 1 çorba kaşığı çörek otu
- 1 tutam ceviz
Hazırlanışı: Çökeleğe keten tohumu, çörek otu ve cevizi ilave ederek karıştırın. Arzu ederseniz zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilebilirsiniz. Sabah kahvaltıda yalnız bu karışımı yiyin.Özellikle çökelek vücuttaki demir eksikliğini gidermek için çok etkilidir. çörek otu zindelik ve, vücuda kuvvet verir. Keten tohumu; mide - bağırsak sorunlarını gidermek için faydalıdır, bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşı iyi gelir, sinir sistemini kuvvetlendirir.
Hafızayı ve kemikleri güçlendirir. Bu karışım birçok açıdan yararlıdır.
(alıntı)

Son düzenleme:

Öneriler için teşekkürler ama işte iştah sıfır.. Zoraki sadece yaşayacak kadar yiyebiliyorum. :/

Öneriler için teşekkürler ama işte iştah sıfır.. Zoraki sadece yaşayacak kadar yiyebiliyorum. :/
Allah acil şifalar versin kuzum kolay değil, herkesin bir derdi var, ilaçlar iştahını kesiyordur sanırım. yinede zorlada olsa biraz yemeye çalış.

Allah acil şifalar versin kuzum kolay değil, herkesin bir derdi var, ilaçlar iştahını kesiyordur sanırım. yinede zorlada olsa biraz yemeye çalış.

Az az sık sık yemeğe çalışıyorum bakalım.. Şu kan değerlerim yükselsin de inşallah..

bende türk kahwesi tiryakisiyim bu bir hastalık mıdır :26:

Az az sık sık yemeğe çalışıyorum bakalım.. Şu kan değerlerim yükselsin de inşallah..
pekmez , siyah üzüm keten tohumu falan da tüketmeye çalış istersen.inşallah iyi haberlerini alırız canım.

Geçmiş olsun öncelikle kahveyi hiç sevmem o konuda bir fikrim yok ama kansızlık bende de çıkmıştı birkaç sene önce.sınırda demişti doktor 7.6 gibi birşeydi.3 ay kan ilacı kullandım bunun yanı sıra keçi boynuzu pekmezine üzüm çekirdeği tozu karıştırıp,her sabah aç karnına 1 kaşık yedim :)işe yaramış meğerse 3 ay sonra kontrole gittim ve kanım 14.3 çıktı.tabi genel olarak yediklerime dikkat ettim sağlıklı şeyler işte :)

Dediklerinizi yapmaya çalışacağım arkadaşlar çok sağolun, dolabı açtıkça 1 yudum da olsa pekmez içmeye çalışıyorum hiç sevmesem de, kuru üzüm de tüketiyorum.

bende türk kahwesi tiryakisiyim bu bir hastalık mıdır :26:

Canım bana artık ufak fincan yetmiyordu çay fincanına yapıyordum, sonra kuru kuru yemeye başladım işte, en sonunda da kahve çekirdeği alıp çıtır çıtır yiyorum onu.. Demir emilimini azaltıyormuş kahve, o yüzden sen de yemeklerden hemen önce ya da hemen sonra içmemeye çalış. Bir de ne olur ne olmaz müsait bir zamanında kanını ölçtür.

Canım bende kansızlık demir eksiklikleri ve vitamin eksiklikleri var:26:
Gecen yıllarda daha çok içiyordum Nescafe fincanında
Şuanda küçük fincanda 1 yada 2 fincan kahve içiyorum suanda
Missss kahwe bayılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…