Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
her sabah deniyorum kahvaltısını ayrı ayrı vermeyi demenlerim
haşlanmış yumurta cevap öğürüyor
omlet peynirli yerse 2 fındık kadar
peynir yerse 2 fındık kadar
ekmek yerse 2 lokma
menemen yaptım ağzına sokmadı
pekmez bal reçel verince kusuyor tatlı sevmez
zeytin verincede öğürüyor
mecburen karıştırıp biberona dolduruyorum sadece öyle yiyor
siz ne yapıyorsunuz nasıl yediriyorsunuz ne yapmalıyım fikir verin
ela gözlü bir çöl ahusu..
Kayıtlı Üye
canım üzülme yalnız değilsin bende henüz ayıramayanlardanım :) (nasıl uzun oldu bu kelime yaff).ama artık çabalamıyorum ne yapayım elbet alışcak bi gün ,beklicem sabırlan :):))
Bebeğiniz sizin karışık verceeğinizi bildiği üzere reddecektir tek tek yemeyi.
Karışık vermeyi kesin. Yediği kadar verin kahvaltısını. Aç kalacağını düşünmeyin.
ıki fındık kadar peynir yeterlidir zaten.
Gün içinde yoğurt ve süt alan bir bebeğe tabi ki.
bikaç gün böle deneyin. Alışacaktır.
Sevgiler.
kocasına ve kızına aşık..
Kayıtlı Üye
karşık verme taraftarı bende değilim ek gıdalara geçtiğimizden beri hep ayrı veriyorum alıştı kızım çok şükür bizim sabah kahvaltılarımız yumurta sarısı tahin pekmez peynir tuzsuz zeytin bazen omlet reçel şimdi süt içmeye alışmaya çalışıyo pınarın 6-12 ay sütü önceden bebe büskiviside veriyodum ama kabızlık probleminden dolayı onuda kestik
yanılsamalar ülkesi
Kayıtlı Üye
ben de karışımları sevmediğim ve yeme alışkanlğını engellediğini düşündüğü için 8 aylık civarı tek tek vermeye başladım
başta az az yedi önemsemedim fazla
şimdi gayet güzel bizim gibi yiyor maşallah
önce az yemeleri normal, yemeklerde de blenderi bırakınca öyle olmuştu
pütürlüye alıştıkça artıyor miktar da
canlarım...Kağan&Kerem
Kayıtlı Üye
benim oğlum da tam tersi karışım yemiyor.Bir süre daha dene istersen,alışacaktır.
Y >>-('v')->> F =>~~K&K~~
Kayıtlı Üye
benim oğlanlar cicibebeli peynirli yumurtalı karışımı yemiyorlardı sonra alıştılar ama artık öyle fazla vermiyorum iyikide sevmemişler tek baktığım için kolay olsun demiştim ama artık babamızla kahvaltı ediyoruz sabah bizimle lokma lokma peynirden yumurta sarısından pekmezden ekmekle güzel yiyorlar ilk başta karışıma alışınca sonra kahvaltıda da yemektede seçici oluyorlar.. benim yengem öyle verirdi hepkarışım şimdi kahvaltıda peynir yemez sadece kızartma ve çilek reçeli bunlarlada çocuk düzensiz besleniyor işde..
bende en başından beri ayrı verdim..maşallah bir problemimiz yok..
arada iştahsız yemiyor o ayrı konu zaten
ayrı ayrı verilen gıdaları çiğneyerek mi, yoksa yutarak mı yiyorlar. ben hala her şeyi blendırdan geçiriyorum. bizimki çiğneyemiyor(9,5 aylık) nasıl alıştırmalıyım??
bu sabah yumurtayı rafan yaptım yedi yaşasınnnnnnalkisalkisalkis 2 lokma peynir 2 lokma ekmek yedi 10-15 dakika sonra sütümüzüde içtik çok sevindim inşallah devam eder.
benimki tatlıyı sevmez o yuzden pekmez bal reçel veremiyorum verince kusuyor
bencede zamanla alışacaktır bizimki karışım hiçbirşey yemiyor.
kendi çapında çiğnemeye çalışıyor.bazen yutamdığı oluyor ama genlede rahatız.
alkisalkisalkisbugünde rafadan yumurtanın sarısı 2 lokma ekmek 2 lokma ekmek yedi 15 dak. sonrada sütünü içti
4 erkeğim ve ben:))
Kayıtlı Üye
kızlar kahvaltıyla birlikte süt veriyor musunuz ben emzirmeyi yeni bıraktım kahvaltılıkların yanında süt vermeli miyimacaba.benimkiler ne içirsem içerler dün deli gibi anneannelerinin kefirini içtiler yerimseniben neyse sadede gelelim inek sütü veriyorum artık ama ne kadar nasıl versem bilmiyorum galibaaa
kızlar kahvaltıyla birlikte süt veriyor musunuz ben emzirmeyi yeni bıraktım kahvaltılıkların yanında süt vermeli miyimacaba.benimkiler ne içirsem içerler dün deli gibi anneannelerinin kefirini içtiler yerimseniben neyse sadede gelelim inek sütü veriyorum artık ama ne kadar nasıl versem bilmiyorum galibaaa
ben inek sütü veriyorum biberonla yaklaşık bir bardak içmeliler ama nekadar içerse
benimkide yemiyor canım çok sıkılıyor valla bitek o olsa neyse tümgün yediği sabah sütlü bisküvi 200gr yoğurt bir çay bardağı kadar çorba