Bebek Beslenmesi kahvaltıı yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

heves..ela

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2008
87
0
86
İstanbul
selam guzwl annelerr...ben ocak ayı ıcınde elaya artık kahvaltıda vermek ıstıyorum...kahvaltıyı nasıl verıyorsunuz..tamam labne cıcıbebe pekmez cevız ama bunarı nasıl sulandırıyorsunuz ne kullanıyorsunuz ve ne kadar kullanıyorsunuzz banada yardımcı olursanız sevınırımmmm..sımdıden tesekkurlerrrkaydirigubbakcemile5

canım ben bazen biberonda veriyorum,bazen kaşıkla...
biberonda 150ml mamanın içine 2tane cici bebe,2çay kaşığı pekmez koyuyorum.
kaşıkta 3 cici bebeyi biraz suyla eziyorum,içine 1çay kaşığı kadar peynir ezip koyuyorum(beyaz peyniri 1 gün suda bekletiyorum,tuzu gitsin diye),2 çay kaşığı pekmez,yarımın yarısı kadarda ceviz ezip koyuyorum.afiyetle yiyor...

bende 2ölçek mamanın içine 3 bebe bisküvisi bir tatlı kaşığı peynir bir tatlı kaşığı pekmez AAZAR AZAR BAŞLADIM daha sonra çoğalttım yumurta sarısı ( baqzen az az elma suyu havuc suyu portakal suyu ) böle hergün değişik yapıyorum veriyorum afiyetle yiyor vede çok seviyor .

canım biberon mamasıyla sulandırıyorlar. normal peynirde kullanabilirsin labne mi verceksin?yumurta gün aşırı ver bence alerjisi olabilir

Son düzenleme:
ben hiç biberon maması vermedim vermem gerekirm acaba ek gıdaların yanında...

ben hiç biberon maması vermedim vermem gerekirm acaba ek gıdaların yanında...

yok canım gerekmez benim ikiside almadı kaan sadece su içiyordu oda 8 aydan sonra doktorda yasakladı verme bardakla içir dedi çünkü bogaz kızarıklıgı yapıyormuş burun tıkanıklıgı bide

saol arzucum bugun normal peynır verdım suda beklettım ondan sonra verdım...ela hıc mama kullanmadı evde mama yoktu ılık su ıle sulandırdım bıraz ıcıne cevız ve pekmezde koydum yedırdım yedı....tesekur ederım yardımlarınız ıcın:teselli:

ben kahvaltıya başladığımız günden beri ıhlamurla hazırlıyorum, mama yemiyor kızım zaten drumuzda kesinlikle verme demişti, kilolu biraz o yüzden
ben cevize 7,5 aylıkken başladım

ben kahvaltıya ilk başladığımda bisküviyi meyve suyuyla sulandırıyordum üzüm elma veya armutu cam rendede rendeleyip tülmentten geçiriyordum tadına alışınca bir süre sonra suyunu değil direk meyve püresi olarak ekledim şuanda ise bisküvileri suyla ıslatıyorum ama halen kahvaltısına bir çeşit meyvesini eklerim.
kahvaltı= 3-4 cici bebe-1 kaşık çekilmiş ceviz-1 kaşık labne-1 kaşık pekmez-2 dilim armut veya elma püresi yada çeyrek muz

Doktorumuz bize mamayı önermedi. Her çocuğun damak tadı ayrı. Çınar yumurta sarısını tek seviyor. Öldür Allah peynir yemiyor. Ihlamuru denedim olmadı. Armut rendeleyip içine karıştırıyorum öyle bir iki kaşık yiyor. Bunu söylemek zor ama malesef deneyerek sen bulacaksın.

Ben ilk ay hemen hemen hep kendi sütümü sağarak ıslattım kahvaltısını.6,5 ayını geçince 7 aya doğru her gün değişik bir meyve suyu ile ıslatıyorum elma-armut-mandalin-portakal değiştirip değiştirip ıslatıyorum.
Yumurtayı gün aşırı veriyorum.Labne peynir tuzsuz olduğu için tercih ediliyor.Ekmeğini kendim değişik değişk yapıyorum bebe bisküvisi vermiyorum.
Her gün ceviz pekmez ekmek kesin.Dönüşümlü olarak yumurta-labne peynir+tereyağ veriyorum.
Kayısı+üzüm kurusunu az su ile haşladım marmelat yaptım şekersiz kahvaltısına ondanda koyuyorum 1 tatlı kaşığı ve bugün bademde vermeye başladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…