Sandviç - Kanepeler Kahvaltı sofraları Oylama

En başarılı bulduğunuz kahvaltı sofrası hangisi?

• Ankete Katılan
    1.292
  • Anket Kapalı .
Bebem birde aşurelik buğday ile yapılan var, onda un 1 silme tatlı kaşığı:
1 çay bardağı buğdayı bir kaç saat yada geceden ıslat, 7-8 bardak su ile haşla, varsa eğer kemikli et ile haşla. Buğdaylar pişip, patlak patlak olunca etleri içinden al, (et yoksa bulyonda olur)
Sonra 1 su bardağı (tercihen süzme yoğurt, yoksa normalde olur ama normali 1 bardaktan 1-2 kaşık fazla koy)
Yoğurt, 1 silme tatlı kaşığı un ve 1 yumurta çırp, su ile boza kuvamına getir, içine haşladığın buğdayın suyunda 2-3 kepçe alarak malzemeyi sıcak duruma getirip, sonra buğdaylı karışıma ilave edip 10 dakika kaynat.
Üzerine tereyağ zeytin yağ karışımı ve nane kızartıp, çorbaya ilave et, veya yağı kızartıp taza nane veya maydanoz.. Ne seversen ilave et :KK66:
Çok lezzetli çorbadır. Un tadı hiç yok. Bende çok unlu sevmem, bu şekilde dengelerim.
Benim en çok yaptığım çorba:kk77:Ben buğday ile kıymayı birlikte haşlıyorum birbirine tadı geçsin diye bazen et ,kemikli et koyarım çok nefis olur..Çocuklarım çok severler:kk77:Haşlanmış nohut varsa arada nohutta koyarım:KK51:

Benim en çok yaptığım çorba:kk77:Ben buğday ile kıymayı birlikte haşlıyorum birbirine tadı geçsin diye bazen et ,kemikli et koyarım çok nefis olur..Çocuklarım çok severler:kk77:Haşlanmış nohut varsa arada nohutta koyarım:KK51:
Annemin yaptığı yöntemdede, buğday miktarı arttırılıp, varsa kemikli et ile haşlanır , ayrı yerde soğanı, kemikli et kullanmamışsa kıymayı, salça ile kavurup haşladığı buğdaya döker, öyle kaynatır. Buğday çoğalınca keşkek oluyor sanırım.

Annemin yaptığı yöntemdede, buğday miktarı arttırılıp, varsa kemikli et ile haşlanır , ayrı yerde soğanı, kemikli et kullanmamışsa kıymayı, salça ile kavurup haşladığı buğdaya döker, öyle kaynatır. Buğday çoğalınca keşkek oluyor sanırım.
Evet canım öyle oluyor:KK66:Ben bu yoğurt çorbasınada bazen soğan kavuruyorum çok güzel olur:kk77:

@bebem-1221 canım benim yoğurt çorbamın tarifi bu,tabağa ilk koyduğumda başta az koy deselerde mutlaka 2.tabağı hep istemişlerdir ve o tencere o masada hep bitmiştir:KK48:dene canım,beğenirsen böyle devam edersin,belkide tarifler aynıdır bilemiyorum.

Yoğurt Çorbası(Yayla Çorbası)
--------------------------------------
1 avuçtan biraz fazla prinç(tek elimizin avucu kadar) , 1 kaşık un

1,5 kepçe kadar tereyağı , Varsa tavuk suyu,yoksa tavuk bulyon

1 yumurta (sadece sarısı) , Tuz,karabiber,pulbiber

4 yemek kaşığı yoğurt , Taze yeşil nane

Yapılışı

Önce princi yıkıyoruz,sonra tereyağını eriterek princimizi yağla az kavuruyoruz,5 su baradğı su ekliyoruz ve prinçlerimizi bu suyla haşlıyoruz.Dibi tutmaması için 1-2 kere arada karıştırın,eğer tavuk suyu kullanmadıysanız bulyonuda içine ilave edin.Daha sonra çukur bir tabakta 1 yumurtanın sarısını iyice çırpıyoruz,sonra yoğurdumuzu ekleyip yine çırpıyoruz,son olarakta unumuzu ilave edip tekrar çırpıyoruz.Bu karılımı hiç elimizi çekmeden kaynamakta olan prinçli suya yavaş yavaş ilave ediyoruz,su tekrar kaynayıncaya kadar hiç elimizi çekmeden çorbayı karıştırıyoruz,elimizi hiç çekmemiz lazım yoksa kesilebilir.Hatta kaynadıktan sonra 5 dk daha çorbayı karıştırın.Daha sonra içine tuzunu,karabiberini,pul biberini ve bolca doğranmış taze naneyi doğrayıp ilave edin ağzını kapatın.Tadına göre baharat arttırımı yapabilirisniz,birde piştikten sonra içine Çok basit ve lezzetli bir tarif,afiyet olsun.

Not: Piştikten sonra tadına göre eğer tavuk suyu kullanmadıysanız dilerseniz 2.tavuk bulyonu ve biraz daha tereyağı ekleyebilirsiniz,tereyağı az olmasın.:KK66:
Aslında un miktarı çok değil yamukprensesim verdiğin ölçüde bence..
Az önce bende senin bu verdiğin tarife göre yaptım :KK66: Pirinci kavurarark, altını söndürdüm, 1 küçük tabak içtim, gerçekten çok güzel, ben çok beğendim, kıvamıda çok güzel oldu, tarifine sağlık :kk77:

Aslında un miktarı çok değil yamukprensesim verdiğin ölçüde bence..
Az önce bende senin bu verdiğin tarife göre yaptım :KK66: Pirinci kavurarark, altını söndürdüm, 1 küçük tabak içtim, gerçekten çok güzel, ben çok beğendim, kıvamıda çok güzel oldu, tarifine sağlık :kk77:
Bilmiyorum ki bilinmeyen un kokusu bana hiç gelmiyor,çok gelirsede yarım kaşıkta kullanılabilir,aslında işin en büyük sırrı 4 kaşık yoğurtta(yani yoğurdu bazıları daha az koyuyormuş)ve tereyağıyla yaş nanede.Afiyet olsun canım,dilerim gerçekten beğenmişsindir.:KK19:

Bilmiyorum ki bilinmeyen un kokusu bana hiç gelmiyor,çok gelirsede yarım kaşıkta kullanılabilir,aslında işin en büyük sırrı 4 kaşık yoğurtta(yani yoğurdu bazıları daha az koyuyormuş)ve tereyağıyla yaş nanede.Afiyet olsun canım,dilerim gerçekten beğenmişsindir.:KK19:
Ben yoğurt çorbalarına fazla yoğurt koyuyorum:kk77:Öyle daha güzel oluyor:KK45:

Ben yoğurdu az unu çok sevmem, tadı neysede kıvamı çok gelir hep.. Senin tarif bence tam kıvamında :KK66: Zaten senin tarifinde olayın tekniği önemli ..
Çok teşekkürler :KK68:

Ben yoğurt çorbalarına fazla yoğurt koyuyorum:kk77:Öyle daha güzel oluyor:KK45:
Bende yoğurdu işte bu ölçülerde koyuyorum Nevoşum,bazıları daha az koyuyormuş,ondan üstüne basa basa öyle dedim:KK45:

Ben yoğurdu az unu çok sevmem, tadı neysede kıvamı çok gelir hep.. Senin tarif bence tam kıvamında :KK66: Zaten senin tarifinde olayın tekniği önemli ..
Çok teşekkürler :KK68:
Rica ederim,beğendiysen ne mutlu bana:KK36:

X