Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kızlar size önemli bişey soracağım.
Bebeğim ilk 6 ay sadece anne sütü aldı. Sonra yavaş yavaş ek gıdalar başladık. Meyve suyu çorba yoğurt derken şimdi her şeyden yemeye başladı. Ben çalışırken, az çorba az meyve yiyiyor ama gene de 3 saatte bir 100-120 cc süt içiyor. Gerçi şimdi hasta onu bile içemiyor ya.
Ama ben evdeyken mesela dün ilk kez kahvaltı verdim. meyve, çorba, yoğurt, meyve falan derken gündüz 11 den akşam 7 ye kadar beni emmedi çıldıracaktım artık. Gece boyunca ve sabah emiyor ama yemek yiyince emmiyor. Deli oluyorum. Bakıcıdayken de süt içiyor yemek yemiyor. Ben de kahvaltı vermemeye karar verdim. Kahvaıltısını zaten 30 cc kadar anne sütüyle hazırlamıştım ama onun yerine 120 cc anne sütü içsin peynir ve yumurtayı da öyle ağzına veririm diye düşündüm. Ne dersiniz? Hangisi daha yararlıdır. Ne yapmam gerekir? Ya da çok mu yedirdim acaba midesi doldu da süt almadı.
Yani kahvaltı mı olmalı yoksa anne sütü mü. Ek gıdalarla bierlikte ne kadar süt içmesi lazım. Böyle bir miktar var mı yoksa ne kadar isterse mi?
benim kızızmda 5 aylık kilo alımı yavaladığı için biz 5 ayda ek gıdalara başaldık yani sütüm yetmez olmuştu o yüzden ben sabah kahavltı vermedim daha küçük olduğu için sabahları emziriyorum öğlenleri çorba veriyorum saat 5 gibi yoğurt akşamda muhallebi veriyorum aralarda uyuyacağı zamanda emziriyorum ama bunları yediği zaman fazla emmiyor beni daha çok gece emiyor zaten gündüz sütüm çok olmuyor bence kahvaltıdan önce emzirmelisiz çünmkü bebekler sabah emmdiği zaman huzurlu oluyorlar birde bebeklerin öğun sayısı belli oluyor benim bildiğim kadarıyla 7 aylık bebeğinm öüğn sayısı 4 aldığı miktarda her öğünde 200 ml
bende size bi soru sorabilirmiyim
bebeğinize muhallebi ve yoğurt verdizmi verdiyseniz her gün verdinizmi hala veriyomusunuz
Yoğurdu 6. ayın başından bu yana veriyorum. Her gün mutlaka yiyiyor. ıçine 2 bebe bisküvisi atıyordum fakat artık meyve püresi ile karıştırarak veriyorum böylece iki öğünü birleştirmiş de oluyoruz.
Muhallebi ise şimdiye kadar sadece bir kere verdim ama zaten anne sütü aldığı için muhallebi yemesi demek daha az anne sütü içmesi demek. Sütten bir öğününü çalması demek. O yüzden vermiyorum onu ama eğer sütüm az diyorsanız bence mamadan daha iyi bir seçenek muhallebi. Hem de bebekler seviyor tatlı diye.
Teşekkür ederim cevap için bu arada.
ben de 4. ayda ek gıda vermeye başladımsabah erken saatlerde yani saat 10 akadr nekadar emerse emiyo ama uyutup emziriyorum çünkü emmeyi 3 ayda beri red ediyo zorla bu güne kadar getirdim neyse işte saat 10 dac kahvaltı veriyorum 11 gibi uyuyo mememi bidaha ağzına sokuyorum emiyo sonra kalkıyo meyve veriyorum genelde armut püresi onunda zamanı geçti napıcam bilmiyom yine uyuyo yine emziriyorum sonra kalkınca çorbasını yiyor yoğurdu muhallabisi derken saat 20 de yatırıyorum bidaha kalkmıyo,fakat ben 21:30 ve 23:30 da uyandırıp emziriyorum bi daha taaaa sabah 5 te uyanıyo ve bidaha uyumuyo serüven yenidenn başlıyoo.daha napayım doyuyodur herhalde,biliyosunuz zorlada yemiyolar iştee.
6 aydan bir yaşa kadar bebek beslenmesinde anne sütü yüzde elli ek gıda yüzde elli şeklinde.cc olaraksa ek gıdanın kıvam olarak ccsi pek tutmuyor ama 500 cc anne sütü alması yetiyormuş. yani 500 anne sütüyse 500 ek gıda şeklinde.
eğerki emziriyorsanız öncelik anne sütünde. kahvalttıdan evvel anne sütü alması mantıklı çünkü emmeyen bebeklere bile mama içerisinde kahvaltı karışımı öneriliyor.emzirir bir iki saat sonra kahvaltısını verirsiniz .
emiyorsa kilo alımı iyiyse muhallebiye gerek yok bencede.
afiyet olsun bebeklerinize.
benim kızızm 5 aylık 4 ayında çok az kilo aldı doktorumz başa muhalllebi yoğurt meyve ver dedei o yüzden muhallebi veriyorum her gün verdiğimden beri kilosuda fark etti muhallebin içinede devam sütü karıştıryotum ama gündüz ek gıdaya geçtğimden beri az emiyor zaten sütümde olmuyor gündüz benim düşümdüğüm kilosu yetrli düzeye gelince muhallebiyi bırakmak olabilirmi yaaaa
benim kızızm 5 aylık 4 ayında çok az kilo aldı doktorumz başa muhalllebi yoğurt meyve ver dedei o yüzden muhallebi veriyorum her gün verdiğimden beri kilosuda fark etti muhallebin içinede devam sütü karıştıryotum ama gündüz ek gıdaya geçtğimden beri az emiyor zaten sütümde olmuyor gündüz benim düşümdüğüm kilosu yetrli düzeye gelince muhallebiyi bırakmak olabilirmi yaaaa
tatlım bende aynı durumdaydım sütüm yetmiyordu mama sevmiyordu muhallebinin hertürünü denedim yemedi sevmedi o yüzden dert etme yiyorsa ver.
benim kız çok seviyor muhallbeiyi yiyor benim sorunum her gün versemmi ve ne zamna kadar versem
6 aydan bir yaşa kadar bebek beslenmesinde anne sütü yüzde elli ek gıda yüzde elli şeklinde.cc olaraksa ek gıdanın kıvam olarak ccsi pek tutmuyor ama 500 cc anne sütü alması yetiyormuş. yani 500 anne sütüyse 500 ek gıda şeklinde.
eğerki emziriyorsanız öncelik anne sütünde. kahvalttıdan evvel anne sütü alması mantıklı çünkü emmeyen bebeklere bile mama içerisinde kahvaltı karışımı öneriliyor.emzirir bir iki saat sonra kahvaltısını verirsiniz .
emiyorsa kilo alımı iyiyse muhallebiye gerek yok bencede.
afiyet olsun bebeklerinize.
Teşekkür ederim aslında üç aşağı beş yukarı öğrenmek istediğim buydu. Ben yokken 300 cc kadar anne sütü alıyor ben gelince de 4 kez emiyor tüm geceyle birlikte sanırım 500 cc yi tamamlıyoruzdur. Bu arada dediğiniz gibi ikinci kez uyanınca kahvaltı verirsem öğünler atlıyor. Sanırım anne sütü azalana kadar en az 1 ay daha ben sabah kahvaltı vermeyeceğim. Tüm yanıtlar için sağolun kızlar.
Trakyalı bence doyuyordur bebeğin. Ne güzel evdesin yanındasın her şeyini sen yediriyor uyurken de olsa emzirebiliyorsun tadını çıkar.
Bebekler 6 aylık olduktan sonra önemli olan gıdalarla beslenmeleridir.
Anne sütü artık gereksinimlerini karşılamaz.
Kahvaltı yaptırın ve bu alışkanlığı kazanmasını sağlayın.
Porsiyonları azaltarak sizi emmesini de sağlayabilirsiniz.
Sevgiler.