Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Arkadaşlar oğlumla sabah kahvaltısını zorla yediriyorum.her sabah önüne farklı alternatifler sunmaya çalışıyorum.süslemeler yapıyorum kendi çapımda ama olmuyor sabah kahvaltısı bana işkence oldu resmen.yemiyor çocuk.saatler sürüyor kahvaltı.yarın öbürgün okula başlayacak ben daha kahvaltı olayını aşamadım nasıl yetişicez okula.lokmayı ağzında tutuyor yutmuyor yememek için elinden geleni yapıyor.bu durumu yaşayıp soruna çözüm bulan birileri varsa lütfen benimle paylaşın.nasıl ve neler sunuyorsunuz çocuklara..
tşk...
Sanırım dünyanı en farklı yiyeceklerinide koysanız o çocuk için çok bişey ifade etmeyecektir, yani bu durumdan dolayı kendinizi suçlamayın, çok çeşit aramaya çalışmayın. acıkmamış oluyor emekki yada biraz iştahsızdır belki. ıştah açıcı şeyler yedirin, yadad bekleyin acıksın. siz ne kadar üzerine düşerseniz o okadar çok çekecektir kendini kahvaltıdan.
oğlunuz kaç yaşında bilmiyorum ama
benim kız 4 yaşında gece yatmadan süt içtiği için sabah kalkınca kahvaltı etmiyodu zorla yediriyodum
şimdi gece sütünü yatmadan 1 saat önce vermeye çalışıyorum sabah kalktığı gibide sofraya oturtmuyorum
bizde işe yaradı
bende kahvaltısını hazırlıyorum..masasına koyuyorum...
rafadan yumurta..kaşar (küçük küçük kesiyorum)
bazen kaşarlı tost...bazende krep yapıyorum..şu sıra salatalıkta koyuyorum..
sonrada karışmıyorum..canı ne isterse ne zaman isterse oturup yiyo...16 aylık olana kadar kafayı yedim birşeyler yedirmek için sonra bıraktım kendi haline...
böyle daha iyi..küçük masası ve sandalyesi var..koyuyoruz oraya yemeklerini..
kendisi ne kadar isterse yiyor..yanınada meyve suyu yada süt koyuyorum..bardak bide pipet...şu 30 aylık....
benim kızımda 33 aylık sabah ilk defa kendi yesin die tostyaptım 2 saat sonra anca bitirdi ufacık tostu oda benim zorumla sahanda yumurta yiyoda rafadan yemiyo bende hergün yumurta yedirmek istemiyorum ne yedireceğimi şaşırdım kahvaltıda artık
yarın kahvaltısındada krep denim bari belki sever de yer şimdiye kadar ekmek içi dogruyodum tabaga peynir pekmez bal süt koyup yediriyodum artık benime midem bulandı oda bıktı yağlasın kendini artık razıyım yesinde :)
yap koy önüne ye deme sakın..bırak ne kadar yerse...bende kendimi mahfetti bu yeme sorunu yüzünden..çoçuklara bişey olmuyo....boşuna sinir stres olunuyo....çoçukta hırçın laşıyo..
ihşalla yer...kolay gelsin.
benimkine ver tostu yer ama arkadaşın dediği gibi 2 saatte falan.kahvaltı kabus oluyor.gerçi yazılanlar doğru hem çocuk hırçın oluyor hem anne mahvoluyor.