Kağıt üzerinde baba. Lütfen sağduyuyla bir akıl verin.

Onunla muhattap olmak bile istemiyorum inanın. Arayayım kendimizi hatırlatayım, rahatsız edeyim, sorumluluk vereyim istemedim hiç. Aslında bizden uzak olsa en güzeli.

Bır avukatla konusup fikir alsanız?
Yasal olarak hakkı var ne yazıkki. Anlaşmalı boşanmada avukata sordum yılda 1 15 gün alma hakkı var. Bunu kaldıralım dedim yasal olarak hakkı silemem dedi. Aslında soy bağı reddi falan yapmak lazım ama yaşları küçük çocuklarımın . Oluyor mı bilmiyorum.

Ozur dilerim ama duygulariniz karıştırıyorsunuz. Yasadiklarinizin kolay olmadigina eminim. Hazmedememekte de cok haklisiniz çok ağır bir durum.
Ama yarin siz hayatiniza birini aldığınızda, babasi "cocuklarim o adami gormeyecek" dese?

Soybagi reddi yapmak ne demek biliyor musunuz? Biyolojik babasi bu adam degil deyip, o adamin kutugunden sildirmek. Evlilik icinde dogmus cocuklar, biolojik babalari da eski kocanız diye dusunuyorum. Soybagi reddi sizin icin gecerli degil

Bir pedagogla görüşseniz.Çocuklarınızın babasıyla görüşmesi psikolojilerini bozuyorsa,istemiyorlarsa mahkemede pedagogun görüşüne,raporuna bakarak belki görüş günlerini kaldırabilir.

Ben onu aldatıp evlenmediğim için öyle bir şey deme hakkı olamaz. Ki çocuklarını o kadar düşüneceğini hiç sanmıyorum. Biz anlaşamayıp boşansaydık ve o sonradan tanıştığı biriyle evlense idi ben zaten evine götürmesini sorun etmezdim.

Bir pedagogla görüşseniz.Çocuklarınızın babasıyla görüşmesi psikolojilerini bozuyorsa,istemiyorlarsa mahkemede pedagogun görüşüne,raporuna bakarak belki görüş günlerini kaldırabilir.
Evet aslında bir araştırayım bunu. Büyük kızım için ha var ha yok. Babalar gününde dedenizi (benim babam) arayalım mı dedim ikisi de çok sevindi. Babalar gününü kutladılar. Özellikle bekledim babalarını aramak isteyecekler mi diye akıllarına bile gelmedi.

Bu durumda iki seçeneğiniz var. Ya adamın uzaklığını destekleyecek, bir miktar da siz iterek zamanla baba ve cocuklar arkasındaki bağın tamamen kopmasını bekleyeceksiniz.
Ya da, onun almadigi sorumluluğu siz vereceksiniz.
Ben ikincisini yapmaniz taraftariyim. Oyle tamamen rahat edip, hayatina sıfırdan devam edemesin.
Cocuklar az bir emekle mi buyuyor? Babasiyla evli olduğum cocugumu bile zor buyutuyorum inanin.
Hayat boyu hem anne hem baba gorevini üstlenmeye mecbur etmeyin kendinizi lütfen.
Maddi manevi babasina ne gorev dusuyorsa verin

Bence bu işe yarayabilir.Sonuçta hakimde çocukları zorlayacak,psikolojilerini bozacak bir karar vermek istemez

Dediğiniz gibi. Çocuklar aptal değil. O şimdi ilerde lazım olur diye çocuklarına kendini unutturmuyor ya. Çocuklar bu yapaylığı da unutmayacak. İlgisizliği de unutmayacak. Babalarının kendilerine uzun vadede gelecek menfaat için yaklaştığını da anlayacak. Çocuklar koyacak tepkisini ilerde. Şimdi bırakın o adamı, vicdan tatmini yapsın, kendini akıllı sansın. Eşim de dağılmış bir aileden geliyor. Hiçbir şeyi unutmamış, herkese ederi kadar muamele ediyor. İçinizi ferah tutun.

Esas sorun utanmamaları. Bu kadın bunları görürse ne hisseder denememeleri. Hoş bunları düşünecek kapasiteleri olsaydı en baştan yaptıklarını yapmazlardı.
Dediğiniz gibi aslında. Eski eşiniz utansa zaten bunlar başınıza gelmezdi. Siz onları umursamayın dedim o yüzden.

Sizi anlıyorum çok da haklısınız çocuklarınızın sizi aldattığı kadınla aynı ortama girmemesini istemekle. Ama aslında kendi hayatınızı zorlaştırıyorsunuz böyle yaparak. Anne olmak bile yeterince zorken bi de baba olmuşsunuz. Bırakın götürsün evine. Evli adamla yasak ilişki yaşamak güzel tabi ama çocuklarına bakınca nasıl oluyor yeni eş de görsün bakalım. Kolay mı öyle çocuk büyütmek avmde iki dolaştırıp dondurma alan kendini babayım sanıyor. Zorlamayın ama daha fazla iletişim kurmaları sağlayın. Siz de kendinizle ilgilenirsiniz bu süreçte. Siz de sadece anne değilsiniz genç bi kadınsınız bunu unutmayın

Doğru diyorsunuz.2 çocuklu Adamla evlendiyse sonuçlarına katlanacak.Çocuk sorumluluğu almak onlarla ilgilenmek,yasak aşk günlerinde ki gibi keyifli yaşamalarına darbe vurur.

Doğru diyorsunuz.2 çocuklu Adamla evlendiyse sonuçlarına katlanacak.Çocuk sorumluluğu almak onlarla ilgilenmek,yasak aşk günlerinde ki gibi keyifli yaşamalarına darbe vurur.
Kesinlikle. Adam da babalık duygusu olduğunu sanmıyorum annelik gibi değil çünkü babalık. Ne kadar vakit geçirirsen çocuğunla o kadar baba gibi hissediyorsun. Eski eşi kendini baba gibi bile hissetmiyordur eminim. Konu sahibi haklı olarak böyle bir tepki verip ne kaybettiğini anlasın istiyor ama adamın haberi bile yok. Olan kadınlara oluyor boşanmalarda bu yüzden. Yeni eş de sefasını sürüyor.

Cocuklarini alamaz. Alsa da geri getirmek zorunda. Mahkeme karari var. Yoksa cocuk kacirmaya girer hem zaten bakamaz. Anca evine gotururse bir kac saat durdurup geri getirir. Sen de gorus gununde sadece kendi gozetmenliginde gormeye izin verirsin. Icraya her seferinde tek cocuk icin 600 tl yatirmak zorunda. Onu yapmaz.

Karısı da izin vermez hem. Heheh.

Çocuklarla çalışan bir uzman olarak ben de derinss gibi düşünüyorum.
Hatalı da olsa, eksik de olsa çocukların bir babası var.
Şu anda büyük kızınız düşkün olmasa da bunun ergenliği var, gençliği var, çocukların ilerde duyguları-bakış açıları değişebilir.
Aralarındaki ilişkiyi olumsuz etkileyen siz olmayın.

Ayrıca yeni eşten uzak tutacağım düşüncesiyle babaya sorumluluk yüklemekten de kaçınmayın.
Yasaklar her zaman caziptir, onlar yasak aşk yaşarken muhtemelen bunun heyecanına kapıldılar, duygularını daha coşkulu yaşadılar.
Arada iki küçük çocuğun sorumluluğunu alsınlar ki hayatın gerçeklerini görsünler.
Sonuçta siz o çocukları tek başınıza yapmadınız.
Babaları sorumluluk alsın biraz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…