• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafayı yemek üzereyim

Zencefill90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2017
1.021
702
43
34
arkadaşlar çıldırmak üzereyim. ben bugune kadar çok yoğun çalışan bir insan olduğum için öyle ev temizliği falan uğraşan bir insan değildim hatta bazen 15 gün temizlenmediği olurdu evin ama gece yatmaya geldiğimiz için birtek sorun etmiyorduk. ama şimdi 5 aylık bi bebeğim var. ben mi şimdi dikkat etmeye başladım yoksa normalde herkesin evinde de oluyor mu bilmiyorum ama evde aşırı bi toz var. yani toz da değil tam olarak havada uçuşan ince iplikler gibi. kıyafetlerden çıkıyor özellikle. beneğimin kıyafetlerini sallayınca inanılmaz tütler dökülüyor üstlerinden tabi bizim kıyafetlerimizden de. yatak odamdaki mobilyalarımın üstü siyah cam. haliyle tozu gösteriyor. nerdeyse günde 4-5 kere toz alıyorum ama 1 saat sonra siyah olan cam bembeyaz oluyo. başka kimsenin evinde bu kadar uçuşan kıyafet tozu görmedim anlamıyorum acaba kurutma makinası mı yıpratıyor kıyafetleri o yüzdn mi oluyor. kafayı yemek. üzereyim bebeğim sürekli hapşuruyor ağzınq burnuna kaçıyor o uçuşan toz ve iplikler. onlar ciğerlerine kaçıp kalıcı bi hasar bırakır diye çok korkuyorum. ya ciğerlerinde birikip kist yaparsa. bunlardan kurtulmanın bi yolu yok mu. gerçekten bir tane koyafeti alıp güneş alan bi yerde sallayınca uçuşan liflere inanamqzsınız. normalde de odada sürekli heryerde uçuşuyolar. koltuğa oturuyorum bütün tüyler yine uçuşuyo. hergün makina tutuyorum koltuklara ve perdelere bile. günde 4-5 defa toz alıyorum ama yok kurtulamıyorum çünkü kıyafetlerden yine dökülüyor. Allah rızası için nolur bana bi akıl verin. sizin evlerde de oluyor mu böyle bişey ? ben şimdi buna kafayı taktığım için mi çok dikkat etmeye başladım ? bebeğime zarar gelmesinden çok korkuyorum.

Eğer imkanınız ve yeriniz varsa kurutma makinesi öneririm. Tekstil ürünleri evdeki tozun en büyük sebebi diyebilirim. Kurutma makineleri bunun önüne geçiyomuş. Zamanla toz falan kalmıyomuş kıyafetlerde. Bende bu ara taktım kafayı aynı mevzuya :)

Koltukların altı, yatak altı, dolap altı altından bir karış mesafe olan ancak süpürülmeyen yerlerde birikirse görünen yerleri ne kada süpürsen süpür olmuyor.

Eğer imkanınız ve yeriniz varsa kurutma makinesi öneririm. Tekstil ürünleri evdeki tozun en büyük sebebi diyebilirim. Kurutma makineleri bunun önüne geçiyomuş. Zamanla toz falan kalmıyomuş kıyafetlerde. Bende bu ara taktım kafayı aynı mevzuya :)
kurutma makinam var zaten ama sanırım o yıpratıyo kıyafetleri çünkü bakıyorum hepsi tüylenmiş

Koltukların altı, yatak altı, dolap altı altından bir karış mesafe olan ancak süpürülmeyen yerlerde birikirse görünen yerleri ne kada süpürsen süpür olmuyor.
her yeri süpürüyorum inanın. çekmecelerin dolapların içini bile tel bi nokta kalmıuo. ama kıyafetlerden dökülüyo tüyler. kurutma makinası kullanmama rağmen.

her yeri süpürüyorum inanın. çekmecelerin dolapların içini bile tel bi nokta kalmıuo. ama kıyafetlerden dökülüyo tüyler. kurutma makinası kullanmama rağmen.

Ben de bir dönem kurutma makinesi kullanmış biri olarak o da tüylendiriyor ve yıpratıyor kıyafetleri diye düşünüyorum.

koltukların üstüne nemli bir çarşaf serin
oklavayla vurun.
havaya uçmadan direk toplamış olursunuz.
kıyafetleri makineden çıkınca dışarıda silkeyip asın.
kuruduktan sonra tekrar dışarda silkeleyin.
süpürme sonrası nemli bezle toz alın.
bunun dışında extra yapılabilecek bişey varmı bilmiyorum.
sağlıkla buyutun bebeginizi:)

arkadaşlar çıldırmak üzereyim. ben bugune kadar çok yoğun çalışan bir insan olduğum için öyle ev temizliği falan uğraşan bir insan değildim hatta bazen 15 gün temizlenmediği olurdu evin ama gece yatmaya geldiğimiz için birtek sorun etmiyorduk. ama şimdi 5 aylık bi bebeğim var. ben mi şimdi dikkat etmeye başladım yoksa normalde herkesin evinde de oluyor mu bilmiyorum ama evde aşırı bi toz var. yani toz da değil tam olarak havada uçuşan ince iplikler gibi. kıyafetlerden çıkıyor özellikle. beneğimin kıyafetlerini sallayınca inanılmaz tütler dökülüyor üstlerinden tabi bizim kıyafetlerimizden de. yatak odamdaki mobilyalarımın üstü siyah cam. haliyle tozu gösteriyor. nerdeyse günde 4-5 kere toz alıyorum ama 1 saat sonra siyah olan cam bembeyaz oluyo. başka kimsenin evinde bu kadar uçuşan kıyafet tozu görmedim anlamıyorum acaba kurutma makinası mı yıpratıyor kıyafetleri o yüzdn mi oluyor. kafayı yemek. üzereyim bebeğim sürekli hapşuruyor ağzınq burnuna kaçıyor o uçuşan toz ve iplikler. onlar ciğerlerine kaçıp kalıcı bi hasar bırakır diye çok korkuyorum. ya ciğerlerinde birikip kist yaparsa. bunlardan kurtulmanın bi yolu yok mu. gerçekten bir tane koyafeti alıp güneş alan bi yerde sallayınca uçuşan liflere inanamqzsınız. normalde de odada sürekli heryerde uçuşuyolar. koltuğa oturuyorum bütün tüyler yine uçuşuyo. hergün makina tutuyorum koltuklara ve perdelere bile. günde 4-5 defa toz alıyorum ama yok kurtulamıyorum çünkü kıyafetlerden yine dökülüyor. Allah rızası için nolur bana bi akıl verin. sizin evlerde de oluyor mu böyle bişey ? ben şimdi buna kafayı taktığım için mi çok dikkat etmeye başladım ? bebeğime zarar gelmesinden çok korkuyorum.
bende halidan dolayidir bendede olurdu o tozlar suanda yok busene olmadi haliden dolayiydi benin

sorunun çözümü kesinlikle buharlı temizlik robotu ama mop olanlardan değil marka vermeyeyim ama bendeki çok güzel haftada 1 kez onunla her yeri temizliyorum çalışıyorum da 1 hafta boyunca her yer tertemiz duruyor normal elektrik süpürgesiyle yaptığımda ertesi gün yine tozlu gibi geliyor ama robotla yerlere basarken bile temizliği farkedebiliyorsun benim makine alerjisi olanlar için önerilen bir makineydi yılllaaarr önce yeni çıktığında almıştım evime aldığım en güzel şey çocuğumunda ev tozu ve akarlara alerjisi var o yüzden benim çok işime yarıyor.Hem sadece toz değil derz araları koltuklar petek içlerine kadar şahane şahane...

Tabii ki o tozlar bebeginizin cigerinde kalici hastalik yapmaz. En fazla alerji olabilir. Hapsuruk, burun akıntısı filan. O da genetik yatkınlığı varsa. Bu acidan fazla obsesifsiniz.
Toz isine gelince de niyeyse bazi evlerde toz isi cok oluyor. Benim gecen sene Izmir'deki evimde temizligin ertesi günü bile her yer topak topak toz olurdu. Simdi Ankara'dayim. Oyle bir sorun yasamıyorum. Caddeye yakin olmasi ya da etrafta agac magac olmasi etkiliyor galiba.

Halılar yeniyse aşırı toz yapar hav deniyor ona . Aşırı sinirbozucu birşey... Ama arkadaşlar yazmış zaten kurutma makinası bir nebze çözer zaten bebeğinizin kıyafetlerini sürekli yıkayacaksınız kış geldi nasıl kuruyacaklar ;)
Bebişli arkadaşlarım niye daha önce düşünmedik kurutma makinesi aşırı rahatlık der dururlar. Tabi bu sürekli yıkadıkları bebiş kıyafetleri kışın hızlı kurutamadıkları için tozla alakası yok :)

Bende de aynı dert var. Makineden acayip tozlu çıkıyor çamaşırlar. Toz uçuşması için sallamama bile gerek yok üstelik. Eğer çok tozluysa giydirmeden önce makineye çekiyorum ben. Benimki muhtemelen makineden. Kazan temizleme yaptığımda koca koca parçalar çıkıyor çünkü. Eşimde sağ olsun ceplerinde peçete unutur hep. Onun da etkisi var diye düşünüyorum. Evi iki günde bir süpürmeye başladığımdan beri yer suyu temiz kalıyor onu fark ettim ben. (Süpürgem rowenta silence force torbasız, tozu çok iyi alıyor)

çamaşırları doğal ortamda kurutmanızı tavsiye ederim.

Back