• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafaya darbe (resimli)

Acile neden gitmedin karpuz? Kusmanın olması şart değil ki. Mutlaka git, kaç saat olduğunu söyle, en başında tomografi çekilmesi gerekiyordu. Ama ilk 6 saatten sonra doğruluğu düşüyor, o yüzden MR çekerler sana.

Böyle şeylerde acile gidilir işte asıl. Geciktirmeden git 🤦🏻‍♀️
4 gün önce olmuş olay için bugün acile mi gidilmeli

4 gün önce olduğunu bilmiyordum, okurken dikkat etmedim sanırım.

Bir de ben olay gününden bahsediyorum zaten. Neden o gün gidip gitmediğini sordum. 😊
Dr olduğunuzu bildiğim için özellikle sordum size. Maalesef acil kavramı bizim ülkede oturmadığı için her halta acile giden büyük bir kesim var.

Dr olduğunuzu bildiğim için özellikle sordum size. Maalesef acil kavramı bizim ülkede oturmadığı için her halta acile giden büyük bir kesim var.
Bu konuda çok haklısınız. Ben de sizin diş hekimi olduğunuzu biliyorum, yani öyle kalmış aklımda en azından. Hassasiyetiniz için teşekkür ederim 😊

Dediğim gibi ben olayın üzerinden 4 gün geçtiği kısmını atlamışım, hala olayla aynı gündeyiz sanıyordum. Biraz dalgınım bu sıralar kusura bakmayın 🙈

Yoksa evet, 4 gün geçmiş. Artık iş polikliniklere kalmış😊 ki konu sahibi de nörolojiden randevu almıştı sanırım 🧚‍♀️

Benimde oglum kucağımda hoplarken kafasını birden geriye atınca tam kaşıma denk geldi bi an afalladım sisti günlerce agrisi geçmedi dokunamıyorum mimik yaparkende zorlandım
Bisey olacağını sanmıyorum ama içiniz rahat etmeyeceksen gidin
Bende kucagimdayken fevri hareketlerinden cok darbe aldim burnuma kafama hobisi ben yatarken üzerime zıplamak o yuzden bana normal geldi
O durumun aynisini bende cok yasadim 😅 burnuma kafama ceneme hangisine denk gelirse artik

Geçmiş olsun.
Çocuklar sayesinde kafa travması konusunda birkaç öğrendiğim drların uyardığı şeyler oldu.
Öncelikle kafa arkası darbeler asla ihmal edilmemeli, hiçbir şey olmasa bile kontrole gidilmeli imiş.
Bununla beraber alın şakak gibi ön yapı daha az travmaya rastlanan ve şişme kızarma yani dışarı atma var ise içerideki hasarın çok az olabileceği ihtimaliydi.
Elbette genelgeçer şeyler değil, her türlü doktora görünmek gerekli ama bu görüntü için ben gitmezdim doku ezilmesi hasarı var belli ki.
Benimkide alnimda telefon deger değmez şisti bildircin yumurtasi kadar oldu morardi 😅 sabaha sislik inmisti cok az kalmisti hafif morarti vardi.kusma olmayinca bende gitmedim.3.4 gun oldu zaten agrim devam edince bi sorunmu var acaba diye düşündüm 7 marta aldim randevuyu

Yorumlara baktım ben mi anormalim acaba hastanelik olduğunu düşünmedim ben hareketli bi çocuktum surekli ni yere çarpar darbe alırdım
Once şişer sonra morarir ve bir sure ağrır zamanla gecer normal surec degilmi bu
Bilmemki hicbir fikrim yok agrinin basincin devam etmesi normal surecmi diye. Oyuzden size sordum 😅

Kızlar bi kaç gun önce kaza sonucu kafama darbe aldim. Aninda şisti ve morardi. Kafamda o şislik çevresi ve etrafinda basinc var. O gun hastaneye gitmedim buz tuttum sabaha indi sislik biraz.kusma falan olmadi
Ama butun gece kabus gördüm ve biara sıçrayarak uykudan uyandım. Randevu bulmak nörolojiye cok zor.acilde bakarlarmi emin değilim.
Onemli birseymidir sizce. Yada bir kac sonra geçermi bu basinc

Guncelleme resim ilk darbeyi aldığım gün.şislik cok hafif kaldı hafifte morarti. Asil sorunum ağrımin ve basinc olmasi
Bir kaç gün önce olmuş bir kazaya yapılacak bir şey yok. Zaten kafa travmaları 24 saat içinde olur genelde. Basınç diye adlandırdığınız şey nedir bilemedim ama morarma ve hassasiyet 8-9 gün içinde 0 a yakın kaybolur. Müdahalelik bir durum varmış gibi gelmedi bana.

Back