• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafana takarsan olmaz konusu!

AustenLover

Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2018
217
232
23
Sevgili arkadaşlarım,
Bir çoğumuz gebe kalmayı umuyoruz. Kimimiz birkaç aydır kimimiz ise bir kaç senedir TTC. Yani açılımı ile Trying To Conceive (gebe kalmaya çalışmak). 1 senedir TTC yim ve eşimdeki sperm problemini doğal yollar ile aşmaya sabırla beklemeye devam ediyorum. Dünyanın her ülkesinde yayınlanan İngilizce makaleleri okumaya çalışıyorum belki bir faydası dokunur diye. 1 sene boyunca en çok işittiğim cümleler “Kafana takma, herşey kafada bitiyor ve üstüne çok düşünme” cümleleri oldu. Bununla alakalı sizleri okuduğum bir yazı ile alakalı bilgilendirmek istiyorum. Keza herkesin bildiği üzere insanoğluna özgü tek içgüdü anneliktir. Ve beyniniz anne olmak istediğinde bunu düşünmekten sizi maalesef alıkoyamayacaktır. O zaman rahat olun. Dilediğiniz kadar düşünüp kafanızda bu fikirle, kalbinizde bu duyguyla gezebilirsiniz. Çünkü bilim insanlarımız diyorki düşünmek serbest. Çok düşündüğüm için evlat sahibi olamıyorum diye strese girmenize gerek olmadığını söylüyor bu güzel bilim insanlarımız. Çünkü döllenmenin ve gebeliğin bir sağlık süreci olduğunu ve Düşünce gücüyle döllenmenin doğru koşullar altında sağlıklı bireylerin ilişkileri gerçekleştiğinde engellenemeyeceği kanıtlanmış. Şimdi sizleri çok sevdiğimi her birinizin dünyalar tatlısı güzel anneler yada anne adayları olduğunuzu söyleyerek yazımı bitiriyorum. Bebeğinizi düşünmeye, onunla konuşmaya devam edebilirsiniz. Keza ben benim inatçı evladımı her ay konuşarak bize katılmaya ikna etmeye devam ediyorum. Mutlu gebelikler :KK200::anneadayı:

Ne güzel yazmışsın canım. Ben de seninle aynı durumdayım ve kafama ne kadar takmayacağım desem de hiç aklımdan çıkmıyor. Sokakta gördüğüm çocuklarda bile kendi bebeğimi görüyorum.

Allah’ım sana, bana ve isteyen tüm anne adaylarına en kısa zamanda sağlıklı bir bebiş nasip eder inşalahhh ;)

Ne güzel yazmışsın canım. Ben de seninle aynı durumdayım ve kafama ne kadar takmayacağım desem de hiç aklımdan çıkmıyor. Sokakta gördüğüm çocuklarda bile kendi bebeğimi görüyorum.

Allah’ım sana, bana ve isteyen tüm anne adaylarına en kısa zamanda sağlıklı bir bebiş nasip eder inşalahhh :KK66:

İnşallah canım benim her birimizin yüreğine ne güzel yakışır annelik :KK200:

çok güzel bir yazı olmuş..evlendikten 2 sene sonra karar verdik bebek yapmaya,hemen olur sandık...gezdik tozduk,hadi olsun dedik ,olmadı.5 ay oldu bekliyoruz,bizden sonra evlenenlerin çocukları doğdu,aynı dönemde bebek sahibi olmak isteyen arkadaşlarımın hepsi hamile kaldı.bir ben kalamadım...seçilmiş kişileriz sanırım :kahve: zamanda geçti haliyle herkes baskı yapmaya başladı üstüne,yoksa olmuyor mu diye bide sabır zorlayanlar var ki hele,''olmuyor sana ne napıcan'' demek geliyor insanın içinden..kabullendik..bir gün inşallah,bekliyoruz.... :dua:

Bence bu konu şöyle,
Of olmuyor neden olmuyor bir sıkıntı mı var diyip soruna odaklanmak yerine sizin de belirttiğiniz gibi gerginleşmeden inanarak sabredebilmek.
Kafana takarsan olmaz ifadesi sorun var diye düşünüp buna odaklananlar için geçerli diye düşünüyorum.
Allah isteyen herkese hayır evlat nasip etsin.

evet, gercekten güzel bir yazi.. insallah tüm bebek isteyenlere ve bana allah kisa zamanda güzel haber almayi nasib etsin .

kafadan atmak zor - denemiyorum bile, gelsin hayat bildigi gibi..

ama iste daha dün duydum bi arkadastan
bi kac ay denemisler - kadinin esi: aa sen yine mi regl oldun, hamile kalamiyormusun daha yani ?? demis
ki bir cocuklari var zaten - adamdaki saygisizliga bakarmisin !
sonra arkadasim tabi cok sinirlenmis, ben daha cocuk fln istemiyorum demis - atmis kafasindan
ve o ay hamile kalmis - daha niceleri..

çok güzel bir yazı olmuş..evlendikten 2 sene sonra karar verdik bebek yapmaya,hemen olur sandık...gezdik tozduk,hadi olsun dedik ,olmadı.5 ay oldu bekliyoruz,bizden sonra evlenenlerin çocukları doğdu,aynı dönemde bebek sahibi olmak isteyen arkadaşlarımın hepsi hamile kaldı.bir ben kalamadım...seçilmiş kişileriz sanırım :kahve: zamanda geçti haliyle herkes baskı yapmaya başladı üstüne,yoksa olmuyor mu diye bide sabır zorlayanlar var ki hele,''olmuyor sana ne napıcan'' demek geliyor insanın içinden..kabullendik..bir gün inşallah,bekliyoruz.... :dua:

Hiç sıkma canını, ben 26 yaşındayım. Hangi doktora gitsem kovdu kapıdan beni. Gençsin hadi git az daha dene diye. Yılmadım her öğrendiğin yeni testi sırf sorunu bulmak için gidip yaptırdım doktorlara taki sorunu buluncaya kadar :))) o yüzden canın nasıl istiyorsa git araştır keşfet. Öyle birşeyki diyorsun ki ya ne güzel bebekleri oldu arkadaşlarımın. Ama kalbin diyorki keşke bende onlar gibi olsam. Olsun, bir gün bi bakmışız aynı pozisyon içerisinde biz olmuşuz. O duygu onladar kıymetli olacak ki. Ne kadar zor kazanıldığını biliyor olacağız.:)))

Bence bu konu şöyle,
Of olmuyor neden olmuyor bir sıkıntı mı var diyip soruna odaklanmak yerine sizin de belirttiğiniz gibi gerginleşmeden inanarak sabredebilmek.
Kafana takarsan olmaz ifadesi sorun var diye düşünüp buna odaklananlar için geçerli diye düşünüyorum.
Allah isteyen herkese hayır evlat nasip etsin.

O da farklı bir bakış açısı. Ama isteyen kişi için bunu düşünmeden duramamak çok normal. İçgüdüleri sürekli bi bebek seviyor . Onu bundan alıkoyamayız o yüzden motive etmek gerek :KK200::anneadayı:

evet, gercekten güzel bir yazi.. insallah tüm bebek isteyenlere ve bana allah kisa zamanda güzel haber almayi nasib etsin .

kafadan atmak zor - denemiyorum bile, gelsin hayat bildigi gibi..

ama iste daha dün duydum bi arkadastan
bi kac ay denemisler - kadinin esi: aa sen yine mi regl oldun, hamile kalamiyormusun daha yani ?? demis
ki bir cocuklari var zaten - adamdaki saygisizliga bakarmisin !
sonra arkadasim tabi cok sinirlenmis, ben daha cocuk fln istemiyorum demis - atmis kafasindan
ve o ay hamile kalmis - daha niceleri..

‘’kafadan atmak zor - denemiyorum bile, gelsin hayat bildigi gibi..’’

Bu cümlenize bayıldım gerçekten :)))) bence bu tarz olayların sadece denk geldiğini düşünüyorum. Vücudun gebeliğe hazırlık süreci var. Bazı insanlar hemen bazıları bir kaç ayda kabul eder. Ki iki bireyde de problem olmayınca doktor bir süre sonra zaten bebeğiniz olacaktır diyor. Burdaki insanlar neler nelerle uğraşıyor. Kan pıhtılaşması, pco, azosipermi ve daha nicesi. O yüzden biz bursa çoğumuz o Article ların bahsettiği her 3 çiftten 1 i oluyoruz :))

Canım Amerikadan 2 kutu almıştım :)) ama bizde sperm yetersizliği var o yüzden işe yaramadı maalesef :)))

Dualarımdasın tatlım burdan mutlu habere sevinicez bende 7 sene bekledim artık tüp bebek yaptıralım diye düşünüyorduk preseedi bir kere kullandım o ay hamile kaldım birde benim adetlerim çok düzensizdi doktorum klomen verdi yine olmadı en sonunda rahim filmi istedi dedim ben çektirmiycem korkuyorum sonra preseedi araştırdım denediğim ay hamile kaldım
Seninde çok güzel bir evladin olucak beraber senin doğum ayını bekliycez kuzum

Sevgili arkadaşlarım,
Bir çoğumuz gebe kalmayı umuyoruz. Kimimiz birkaç aydır kimimiz ise bir kaç senedir TTC. Yani açılımı ile Trying To Conceive (gebe kalmaya çalışmak). 1 senedir TTC yim ve eşimdeki sperm problemini doğal yollar ile aşmaya sabırla beklemeye devam ediyorum. Dünyanın her ülkesinde yayınlanan İngilizce makaleleri okumaya çalışıyorum belki bir faydası dokunur diye. 1 sene boyunca en çok işittiğim cümleler “Kafana takma, herşey kafada bitiyor ve üstüne çok düşünme” cümleleri oldu. Bununla alakalı sizleri okuduğum bir yazı ile alakalı bilgilendirmek istiyorum. Keza herkesin bildiği üzere insanoğluna özgü tek içgüdü anneliktir. Ve beyniniz anne olmak istediğinde bunu düşünmekten sizi maalesef alıkoyamayacaktır. O zaman rahat olun. Dilediğiniz kadar düşünüp kafanızda bu fikirle, kalbinizde bu duyguyla gezebilirsiniz. Çünkü bilim insanlarımız diyorki düşünmek serbest. Çok düşündüğüm için evlat sahibi olamıyorum diye strese girmenize gerek olmadığını söylüyor bu güzel bilim insanlarımız. Çünkü döllenmenin ve gebeliğin bir sağlık süreci olduğunu ve Düşünce gücüyle döllenmenin doğru koşullar altında sağlıklı bireylerin ilişkileri gerçekleştiğinde engellenemeyeceği kanıtlanmış. Şimdi sizleri çok sevdiğimi her birinizin dünyalar tatlısı güzel anneler yada anne adayları olduğunuzu söyleyerek yazımı bitiriyorum. Bebeğinizi düşünmeye, onunla konuşmaya devam edebilirsiniz. Keza ben benim inatçı evladımı her ay konuşarak bize katılmaya ikna etmeye devam ediyorum. Mutlu gebelikler :KK200::anneadayı:
herkese mustafa sandaldan Akışına birak sarkisini armagan ediyorum ^__^

Doğal yollardan istediği zaman hamile kalamayanlar tabi ki düşünür ister kafaya takar :) bence düşünmek istemek de güzel ama stres yapmamak şartıyla tabi . İster istemez insan düşünüyor ya nasıl düşünmezsin :)

Dualarımdasın tatlım burdan mutlu habere sevinicez bende 7 sene bekledim artık tüp bebek yaptıralım diye düşünüyorduk preseedi bir kere kullandım o ay hamile kaldım birde benim adetlerim çok düzensizdi doktorum klomen verdi yine olmadı en sonunda rahim filmi istedi dedim ben çektirmiycem korkuyorum sonra preseedi araştırdım denediğim ay hamile kaldım
Seninde çok güzel bir evladin olucak beraber senin doğum ayını bekliycez kuzum

Ah canım benim, ne tatlısın. Allah çok ama çok razı olsun güzel duaların için. Herşeuin en güzelini diliyorum senin adına. Umarım çok ama çok mutlu olursun. İnşallah olur tabiki, olmazsada inanki üzülmeyeceğim. Kader de varsa nasibim er yada geç bulur beni. 7 koca sene geçirmişsin. Sabrını ve umutlarını çok takdir ettim. Allah herkese nasip etsin, önce sabrı sonra mutluluğu. Evladın ve ailen ile musmutlu yılların olsun:)))

Doğal yollardan istediği zaman hamile kalamayanlar tabi ki düşünür ister kafaya takar :) bence düşünmek istemek de güzel ama stres yapmamak şartıyla tabi . İster istemez insan düşünüyor ya nasıl düşünmezsin :)

Zaman zaman stres de ister istemez oluyor tabiki :) ama stresten oldukça arınmaya çalışmak lazım. Bu düşünceler ama çok tatlı düşünceler :))) o düşünceler olmasa annelim bi içgüdü olamazdı galiba :KK200::anne:

Zaman zaman stres de ister istemez oluyor tabiki :) ama stresten oldukça arınmaya çalışmak lazım. Bu düşünceler ama çok tatlı düşünceler :))) o düşünceler olmasa annelim bi içgüdü olamazdı galiba :KK200::anne:

Bende size kendi hikayemi yazayım

35 yaşındayım 28 yaşında evlendim yaşımdan dolayı başından beri bebek istiyorduk olmadi malesef
Senelerce tedavi gördüm sebepsiz infertilite sperm var yumurta var bebek olmuyor. Neyse doktor stres dedi sonra herkes stres dedi gelde stres yapma diyordum sizinde olmasın çocuğunuz da stres yapmayın
Bu zaman içinde adet olduğum günlerde kendimi paralayarak ağladığım çok olmuştur. 2015 yılında ilk tüp bebek denemem pozitifti. Ama 3 aylıkken kalp atımında aritmi bozukluğundan kaybettik kürtaj oldum. Al sana bir yıkım daha.

Bu yıl ocak ayında isimle ilgili bazı gelişmeler olmuştu. Çok heyecanlıydım evet aklımda çocuk var ama daha çok işimi düşünüyordum. Eşim burada değildi kar dolayısı ile 1 gün geldi ve o gun ilişki oldu. Subat ayının basında hamile olduğumu öğrendim.

Ben uzulmeyi bırakmıştım istiyordum ama tevekkül ediyordum. Ne yapalım Rabbimden iyi mi bileceğim dedim. Bir gun bizimde olur dedim

O arada tekrar tüp tedavisine başlayacakken son dakika istemiyorum sanki kendiliğinden olacak dedim ve vazgeçmiştim

Kalbinizden geçene inanın. Istemekten vazgeçmeyin ama bu istek hayatınızın önüne geçmesin. Benim 7 yıl sonra gelen mucizem tevekkül ile rahatladigim anda oldu. Allahım hepinize nasip etsin insaallah

Back