Kizlar gunaydin. Hayirli haftalar.
5 yil once bosandim, bosanma surecinde dusuk yaptim. Cok zor atlattim o gunleri. Ailem ve ben fazlasiyla yiprandik.
Karsima cikan her erkek , ahlakszica tekliflerde bulundu. Ilkelerimden asla ödün vermedim. Dik durdum.
Kimseyle gorusemedim. Guvenemedim. Taa ki gectigimiz ocak ayinin sonuna kadar.
Benden 6 yas buyuktu. Daha once bosandigim sehirde yasiyordu kendisi. Arastirma enstitusunde calisiyor, doktorasini yapmaya hazirlaniyordu bir yandan.
O da benim gibi bosanmisti. Ikimizin de kalbi kirikti. Cocuk istiyorduk.
Hayattan tek beklentim anne olmakti. Kendime söz vermistim. Bir daha bir erkek icin tek bir damla gozyasi dahi dokmeyecektim. Sevmeyecektim de.
Hic guvenemedim ona baslarda. Daha ilk bulusmada gorusmeyelim dedim. Korktum.
Sonra o israr etti. Durup dusundum. Yas 28, bosanmisim. Daha iyisi cikmaz karsima. Denesem ne olur ?
Ona oyle cok baglandim ki. Tam istedigim gibi bir erkekti. Guvenle basimi yasladim omzuna.
Ailemin haberi yoktu, cumartesi gunleri arada bir onun bulundugu sehire gidiyordum, bu kadar aci cektigime degmisti. Her gecenin bir sabahi vardi, sonunda mutlulugu ben de yakalamistim.
Ve ben onun evine gidip onunla birlikte de oldum. Kendimden tiksiniyorum.
Bulutlarin uzerindeydim. Söz yuzugu takalim diyerek acele ettirdi. Kararsiz kalsam da en basindan sonradan ikna etti.
Ailesi geldi, cok nezih ve egitimli insanlardi.
Ne olduysa yuzuk takildiktan sonra oldu. Asiri derecede kiskanc, haddinden fazla agresif ve ofkeli bir adama donusuverdi.
Şeffaf renkte oje surdugum icin hakaretlere basladi. Annesi aradi, kizim oglumu birakma. Sen alttan al, sen cok cici bir kizsin dedi. Artik dayanamadim, bana gonderdigi hakaret dolu mesajlari kopyala yapistir yapip annesine gonderdim. Bitirmek istiyorum dedim. Annesi cok uzuldu, ben onunla konusurum, anlik kizginlikla olur arada, fevri davranmayin yavrum dedi.
Ozur diledi. Kabul ettim.
Calistigim fabrikada tek bayan bendim. Israrla beni isten cikarttirdi. Yoksa yuzugu atarim dedi.
Onunla birlikte olmustum, ustelik aileme ikinci kez uzuntu yasatamazdim. Tamam dedim.
Baska bir firmaya girdim. Toplantinin ordasindayim, sonra goruselim gergin bir ortam var diyorum, anlamiyordu. "Ben anlamam, o telefon acilacak. Musait degilim de kapa. Once sözlün gelir. Bu kadar paragoz olma. " Ben kendisini aradigimda ise, beni tersliyordu.
Bana sosyal medya hesaplarimi kapattirdi. Baska bir arkadasimin hesabindan profiline baktigimda ise, alisveris yaptigi marketti kasiyer kizdan tutun calistigi kurumdaki tum kizlari eklemis. Kasiyer oldugu icin kimseyi kucumsemiyorum aman yanlis anlamayin. Ustelik profilinde sözlü v.s yazmiyordu.
Sen yapamazsin, ama ben yaparim, ben erkegim demeye basladi. Evlenirsek, erkek arkadaslarimla tatile gittigimde sen de ailenin yanina gidersin dedi. Ayrica sanayide calismani istemiyorum.
Tamamen yanlis yolda oldugumu fak ettim. Ama artik cok gecti. Sert dedem, dedikoducu akrabalar ne derdi söz yuzugunu atarsam ?
Annem surekli idare etmemi, zamanla duzelecegini soyledi.
Calistigim isyerinde de rahat birakmadi, isten ayrildim 2.kez. isverenim, y.dil kursuna yazdirdi , kurs 6 ay surecekti. Izin vermedi sözlüm.
20 gun kadar once geldi. Nikah tarihini kasim ayina alalim, kendimi toparlamam gerek dedi. Bu arada whatsup ta engellemis beni. Facebook ta da profilini gizli yapmis. Daha bir kez olsun söz yuzugunu takmadi, ikimizin resmini koymadi.
Kasim ayi olmaz dedim. O zaman mar olsun dedi. Ise girip calisacagim, herkes kendi yoluna dedim. Yalvardi lutfen dedi.
Biz sadece nikah yapacaktik. Eski esinin mobilyalarini bile kullanmayi kabul ettim. Calisir aliriz el ele veririz yeniden dedim.
Bulundugum sehire geldi. Ben uzun sure evlilik dusunmuyorum demez mi ?
Kontrolden ciktim. Parkta su şişesindeki suyu yuzune sicrattim. Sen dedim 3 defa evlenip bosanirsin bu kafayla. Nicin söz diye israr ettin !
Ben 6 kere de evlenip bosanirim, erkegim de sen bu saatten sonra birini bulamazsin, kirlisin dedi.
Bu sozun uzerine çay bardagini devirdim, yuzune tokat attim. Herkes bize bakti. Aglayarak kactim, o anda tansiyonum cikti burnum kanamaya basladi. Bir agaca tutundum yigildim kaldim. Ailem aradi, eve gelin dedi. Beni arabasina bindirdi. Eve birakti.
Ailem gecinmenin yollarini ara, yasin geldi yuvani kur, dedi. Halbuki olaylari bilmiyorlardi.
Ertesi hafta geldi, hicbir sey olmamis gibi gorustuk.
Gectigimiz cumartesi icin söz vermisti, gelinlik bakip nikah tarihi kararlastiririz dedi.
Cuma aksami aradi, cok hastayim dedi.
Bulundugu sehire gittim. Dun ogleden sonra 3 de mesaj attim. Limana in musait oldugunda dedim.
" Sen mayyak misin be kadin ? Niye habersiz geliyorsun ? Ben berbere gidecegim, niye geldin ki? Gelecek olduktan sonra ben gelirdim. Ne halin varsa gör ! "
Tamam dedim kapadim yuzune telefonu. Basimdan asagiya kaynar sular dokuldu, cebimdeki 50 TL yi dusurmusum. Bulundugum sehre de donemiyor muyum?
Yeniden aradi ben geliyorum otur sahilde dedi. Geldiginde niye geldin demeye baslamaz mi yine..
Gurursuzca dedim ki bana 20 tl veriyorsun. Ben parami dusurdum.
Verdi. Istersen ben arayayim otobus firmasini bilet icin dedi israrla. Dedim dur bu ne acele, daha geleli 20 dk oldu. Ben giderim sen beni rahat birak.
En erkene al biletini dedi. Yuzune baktim saskinlikla.
O sehirden nefret ediyorum. Beni 2.kez gozyaslari icinde ugurladi o sehir. Son kez denize baktim. Yuzukleri masaya koydum, arkami dondum gittim.
Arkamdan gelmedi.
Is aramak ya da calismak istemiyorum. Yataktan kalkamiyorum, sadece istifra ediyorum.
Bastan sona suclu benim. Ben ailemin karsisina onu cikardim. Belki de eski hakliydi hangi kadin 3 yilini verip durup dururken bosanir ki ?
Dusuncelerimi toparlayamiyorum. Onu cok sevmistim. Akrabalarima dedeme ne diyecegim? Bu sefer de mi olmadi ?
Kariyer ve ask hayatim..ikisi de berbat.
Hic dostum yok.
Cok uzun oldu, paylasmak istedim sadece.