kafamda deli sorular

heytbengeldim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2014
875
633
34
merhaba kızlar. kafamı karıştıran sorular var size danışıyım dedim

evlılık yolunda bir ilişkim var 4 aydır beraberız aılesıyle tanışmaya bize geldıler hersey gayet olumlu. sessiz sakin bir ailesi var. benım bu eş adayım butun hayatını filme adamış ne zaman ne yapıyorsun desem ya film izler ya uyur yada tv dizi bakar yada işyerinde uyuklar. ama kendini bana hep gezmeyi seven eğlenceli akşamları arkadaşlarıyla gezen biri olarak lanse ediyor ama soyledıkleri ile yaptıkları tamamen zıt.

bende tam tersiyim evde yapacak birşey bulamasam bile boncuklarımla kolye yaparım kitap okurum çok nadırdır cekyata serilipte dizi falan izledigim.acaba diyorum benim bu yapıda oldugumu biliyor kendini gezmeyi seven biri olarak mı tanıtır kı. yada gercekten gezıyor bana uyuyorummu diyor kafamda deli sorular.

hayatımda en takıldıgım şeyde güzelim türkçemizin yanlış kullanılması. eş adayımda türkçeyi berbat kullanıyor erken demıyor ergen yazar kestirmişim yazmaz kesdirmisim yazar bugun yazdıkları sadece aklımda şimdi. kitap okuması lazım başka türlü ben söylersem çok kırılır.

az once hep film izliyorsun biraz da kitap oku kelime dağarcıgı gelısiyor insanın dedım ben film izlerim kitapta okurum inşallah arada yazmış çok iyi bir insan içim cok ısındı fakat takılıyorum ufak şeylere. bende mi var terslik yaş 28 büyükler hep söyler yaş ilerledikçe armudun sapı üzümün çöpüne çok takılırmış insan. çözemedim gitti

evlılık yolunda bir ilişkim var 4 aydır beraberız aılesıyle tanışmaya bize geldıler hersey gayet olumlu. sessiz sakin bir ailesi var. benım bu eş adayım butun hayatını filme adamış ne zaman ne yapıyorsun desem ya film izler ya uyur yada tv dizi bakar yada işyerinde uyuklar. ama kendini bana hep gezmeyi seven eğlenceli akşamları arkadaşlarıyla gezen biri olarak lanse ediyor ama soyledıkleri ile yaptıkları tamamen zıt.

bende tam tersiyim evde yapacak birşey bulamasam bile boncuklarımla kolye yaparım kitap okurum çok nadırdır cekyata serilipte dizi falan izledigim.acaba diyorum benim bu yapıda oldugumu biliyor kendini gezmeyi seven biri olarak mı tanıtır kı. yada gercekten gezıyor bana uyuyorummu diyor kafamda deli sorular.

hayatımda en takıldıgım şeyde güzelim türkçemizin yanlış kullanılması. eş adayımda türkçeyi berbat kullanıyor erken demıyor ergen yazar kestirmişim yazmaz kesdirmisim yazar bugun yazdıkları sadece aklımda şimdi. kitap okuması lazım başka türlü ben söylersem çok kırılır.

az once hep film izliyorsun biraz da kitap oku kelime dağarcıgı gelısiyor insanın dedım ben film izlerim kitapta okurum inşallah arada yazmış çok iyi bir insan içim cok ısındı fakat takılıyorum ufak şeylere. bende mi var terslik yaş 28 büyükler hep söyler yaş ilerledikçe armudun sapı üzümün çöpüne çok takılırmış insan. çözemedim gitti

İyi de bu armudun sapı üzümün çöpü demek değil ki. Isındım deseniz de yeterince ısınmamışsınız. Karşınızdaki kişi ile aranızda ortak paylaşım az ise uzun vadede tıkanırsınız. Siz gezmek isterken , o tv başında uyukladığında bunu sorun etmeyebilir misiniz ?

Siz mesajlaşmak istediğinizde , gelen yanıttaki kelime hatalarına ne zamana kadar sessiz kalabilirsiniz ? Siz kitap okurken ," ne gerek var ya kitaba , filmini yapmış adamlar " derse tepkiniz ne olur mesela ?

Ortak paylaşım alanlarınız var mı yoksa aynı evin içinde yalnızları oynayabilir misiniz ?

her insan birbirinden farklıdır, senin yapmaktan hoşlandığın şeyler onun da hoşuna gidecek diye bişey yok... 4 ay tanımak için çok erken zaten..

bunlar pek te ufak şeyler değil ki
sen resmen farklı yaşam tarzları ve farklı değerlerden bahsetmişsin
belki şıuan için ufak görünüyor
ama aynı hayatı paylaştığında
bu zıtlıklar çok can sıkıcı olacaktır

ikinci bir husus
belki farketmemişsin ama
sen bu kişiyi
yeterli görmüyorsun
gelişip değişmesi gerektiğini
söylüyorsun

işte en tehlikeli kısmı da bu
:KK43::KK43:

eğer bir kadın eşini kendine göre yetersiz görüyorsa
sevgisi ne kadar çok olursa olsun
bir noktadan sonra saygı duymayı azaltacaktır
üstelik yetersiz gördüğü için
evlilikte onun üzerine düşen sorumluluklarıda endişe ile takip edecek eksik bulacak
bu nedenle herzaman elini taşın altına sokan kendisi olacaktır
en basit market alışverişini düşün
eşin iyi seçemiyor diye sen pazara sen çıkarsın
bir rezervasyon yaptırmak istediğinde
ein kendini düzgün ifade edemeyeceği için telefon görüşmesi sana kalacak
......

ve sonunda mı
malesef bu sorumluluklar biryerden sonbra can sıkıcılığı geçecek ve
sana yapılmış bir haksızlık olarak göreceksin
buda aile düzenini bozan bir unsur

lütfen eş seçiminde
kaş göz sempatiklik değil de
ortak hayata uyumluluk ta göz önünde bulundurun

HAYAT MÜŞTEREKTİR

her insan birbirinden farklıdır, senin yapmaktan hoşlandığın şeyler onun da hoşuna gidecek diye bişey yok... 4 ay tanımak için çok erken zaten..

4 aydır sevgiliyiz ama universiteyı liseyi beraber okuduk çok eskiden tanıyorum o yüzden 4 ay normal geldi aileler zaten tanısıyordu. sevgili olarak ilk geldıler ciddi anlamda.
ama tam olarak ısınmam için daha cok tanımaya ihtiyacım var

Bende hic sevmem oyle yazanlari elimde olmadan sogurum yani. Kendimde 100% guzel turkce kullanan biri degilimdir herhalde ama oyle detaylara takilirim..

4 aydir birliktesiniz biraz daha taniyin birbirinizi o zaman anlarsin gezmeyi sevip sevmedigini, simdiden evliligi dusunmek cok erken.

Bu arada ben gezmeyi de ve internetten dizi film izlemeyi de cok severim ikisi ayni anda olabilir yani. Tv icin yorum yapamayacagim bilemedigim icin turk dizilerini falan sevmem izlemem, ama bence o da aynidir.

4 aydır sevgiliyiz ama universiteyı liseyi beraber okuduk çok eskiden tanıyorum o yüzden 4 ay normal geldi aileler zaten tanısıyordu. sevgili olarak ilk geldıler ciddi anlamda.
ama tam olarak ısınmam için daha cok tanımaya ihtiyacım var
evet canım çünkü evlilik bambaşka bişey...

Bende hic sevmem oyle yazanlari elimde olmadan sogurum yani. Kendimde 100% guzel turkce kullanan biri degilimdir herhalde ama oyle detaylara takilirim..

4 aydir birliktesiniz biraz daha taniyin birbirinizi o zaman anlarsin gezmeyi sevip sevmedigini, simdiden evliligi dusunmek cok erken.

Bu arada ben gezmeyi de ve internetten dizi film izlemeyi de cok severim ikisi ayni anda olabilir yani. Tv icin yorum yapamayacagim bilemedigim icin turk dizilerini falan sevmem izlemem, ama bence o da aynidir.
işte bende de aynı durum. bende çok iyi değilim ama en azından düzgün yazıyorum konuşuyorum. yemek " yirim " ne demektir ya yerim demek çok mu zor.
87 ile memur olarak atanmış birde türkçe soruları nasıl çözdü anlam veremedim. 4 ay daha erken eskıden tanısıgımızdan rahat olduk birazda. bıraz daha zaman lazım baktım hala aynı durum illa olacak diye zorlamanın alemi yok

4 ayda evliliğe karar vermek büyük cesaret doğrusu. Ben olsam aileleri tanıştırmadan kendim iyice tanırdım, ne yer ne içer 4 ayda öğrenmen cok olası değil sanki

üniversıte liseyi beraber okudum çok eskılerden tanıyorum onun rahatlığı ama sevgili olunca iş değişiyormuş.
O zaman başka tabi, ama uzun yıllar sevgili olsan bile,aileler dahil olunca işin rengi değişiyor. Bu arada bu dil takıntısı bendede var, ses tonu, konusma tarzı ve yazım tarzına cok dikkat ediyorum. Benide düşündürürdü acıkcası

Film izlemesi boş boş yatmasi anlamina gelmiyorki. Film insana çok şey katar. Ha gezerim tozarim diyipte sürekli yatmasina takildiysaniz haklısınız. Evlilik programlarında kendini tanıt denildiginde hep klasik cevap verilir ya.Kitap okurum,gezerim,müzik dinlerim,film izlerim... Herkes aynı şeyleri söyler. O da muhtemelen öyle yapmistir. Siz gezelim diyince yok ben film izliycem demez heralde. Bi teklif edin bakalım.Belki gezecek kimseyi yok o yüzden boş boş oturuyor ? Yazım hatasınıda "sive sevimli oluyor" düşüncesiyle mi öyle yazıyor acaba :KK45:Kpss den 87 almış. Bilerek yapiyodur bence.

Madem universite mezunu yemek yerim yerine yirim yaziyorsa bilmediginden degil, kasitli yaziyordur. Yani dogrusunu biliyordur. Ama kelimelerin dogrusunu bilmeyen bir universite mezunu ise durum cok vahim

X