Gebeliğe Hazırlık Kafamda deli sorular!

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

ironman_2020

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2017
1.510
1.008
133
kızlar yaklaşık 10 aydır bebek denemelerimiz var. Öncesinde o korundu ben hiç ilaç almadım. Hashimoto hastasıyım kafamdaki sorulara cevap arıyorum bir sürü bilgi var ama yaşayanlar olarak size sormayı istedim.10 ay kısa gelebilir ama çok fazla istiyorum çocuk gece uyku girmiyor gözüme.şimdi;

1.hashimoto hastasıyım eskiden pco vardı ama şuanda gözükmüyor.3 ay önce kadın doğuma gittim sıkıntı yok bi sene bekle dedi.yumurtalarında sıkıntı yok yeterli dedi.dahiliyeye gittim tsh 3.2 dedi .düşürelim hamileliğin gecikmesin dedi ilacımı yükseltti.2.5 a çekcekmişiz.

2.ilk denemeye başladığımızda kontrol için başka bi doktora gitmiştim akıntı için ilaç vermişti denemeye başla olmazsa gel klomen başlayalım demişti.ikinci doktor gayet güzel yumurtaların dedi.klomen vs bahsetmedi eşin sperm testine girsin dedi.

3.eşiö sperm testine girdi.çok eskiden sperm testine girmiş tek tüp tıkalı demişler.şimdi tekrar gitti tüplerle ilgili bisey çıkmadı.ileri hareketliliği %20 konsantrasyon 79 , toplam hareketlilik 29 çıktı. Çakşır otu suyuna başladık etkisi oldu mu bilmiyorum tekrar baktırmadık.

4.ben ovü test kullanıyorum.adetlerim düzenli, tahmini ovü gününde ,testler pozitif çıkıyor.yani o gün ovü oluyorum Ama bu yumurtlamışım ya da yeterli yumurta oluştu anlamına mı geliyor ? Pozitif günelrde birlikte oluyoruz.sadece bu ay olamadı uzaktayız.onda da bi gün önce oldu.umarım spermler içimde yaşıyordur.

5.şimdi bu kadar ayrıntılı anlatma sebebim ne yapacağımı bilmiyorum.tekrar doktora mı gideyim? Doktorlar sorun yok diyor ama var mu yok mu sorun? Kürlere vs mi başlayayım? Her gün ya da iki güne bir ilişkiye hep devam mı edeyim? Ya çok soru var kafamda ama o kadar mutsuzuum ki ne yapacağımı bilemiyorum.gelesi yok bebişimizin

6. Birde ablamda 3 sene hamile kalamadı meğerse adet zamanına yakın yumurtluyormuş filan.küçüktüm net hatırlamıyorum ama böyle bir şey olabilir mi? Bende de var mıdır? Varsa adetliyken nasıl olcak birliktelik? Ama 14. Gün ovülerde test pozitif çıkıyor bende.

7.çok uzun oldu özür dilerim.belki de sadece dertleşmek için yazdım çaresiz hissediyorum elimden birsey gelsin istiyorum.bebekleri çok fazla seviyorum.benim de olsun diye dua ediyorum sürekli.

8.buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim

Canım ovu testleri yumurtlama gününü gösteriyo sen testleri devam et günleri değerlendir koyulugu gördüğünde hergün ilişki olsun eşine de kürler uygula inşallah tez zamanda nasip olur evlat

Sorularınıza tek tek yanıt vereceğim ve bir kaç da sorum olacak;
1) Hashimato hastalığı; otoimmun bir hastalıktır, yani vücut kendi hücrelerini yabancı algılar ve saldırır. Hashimatoda da vücut kendi tiroit bezine saldırıyor. Peki tiroit bezi neden önemli? tiroit bezinden salgılanan t3 ve t4 hormonları (özellikle t4) vücudun metabolizmasını düzenlemekte. Tiroid çalışmaz ise metabolizma yavaşlar. Vücudumuzun "hipofiz" adı verilen bir organından salgılanan TSH hormonu tiroid bezini uyarır ve t3, t4 salgılamasına neden olur. Eğer TSH hormonu salgılanmasına rağmen tiroid hormon seviyesi yükselmez ise TSH düzeyleri artmaya başlar. Yani yüksek TSH çalışmayan bir tiroid bezi çalışmayan bir vücut ve çalışmayan yumurtalıklar demek. Gebe kalamamak demek. Ancak belirtmek isterim ki; sizin TSH değeriniz normal sınırlarda. TSH'ın üst sınırı 4.4'tür. bunu 2.5 dolaylarına çekmek yada 3.5 seviyesinde olması pek bir şeyi değiştirmez ama TSH düzeyine bakılan saat de çok önemlidir. Mutlaka sabah erken saatlerde bakılmalıdır. Yoksa alınan değer yanlış izlenim uyandırabilir. Sorum şu: öncelikle kilonuz kaç? tiroid hormon düzeylerinize günün hangi saatinde baktırdınız? hashimato için ilaç kullanıyormusunuz? bu TSH değeriniz ilaç kullanırken ki değer mi? T4 hormon düzeyiniz kaç? Unutmayalım ki vücudun ana çalıştırıcısı t4.

2) Akıntınız devam ediyor mu? Peynir kesiği şeklinde mi? rengi sarı mı beyaz mı? Tedaviden fayda gördünüz mü?

3) Eşinizin spermiyogramında lökosit var mı ?

4) Her kadının ovulasyon günü farklılık gösterir ama genellikle belirtileri benzerdir. Testlerden ziyade vücudunuzu dinleyin. Ovulasyon günlerinde bazı kadınlarda kahverengi lekelenmeler olur, vücut ısıları ve libidoları artar. Adetiniz başladıktan sonra 13-24. günlerde düzenli olarak cinsen ilişki yaşarsanız tutturabileceğinizi düşünüyorum.

5) Adetinizin başlangıcından 13-24. günler arası düzenli olarak ilişkiye girin

6) olmayacak diye bi kural yok. Misal ben adetimden 1 gün önce ilişkiye girip hamile kalanlardanım. Denemek serbest :)

7) inşallah olcak umudunu kaybetme :)

Tek tek yazmışsınız çok fazla sevindim teşekkür ederim. T4 değerim 1450 normal değerde gözüküyor.kilom 56 boyum 1.70 sabah saatlerinde aç karnına baktırdım.levotron 75 mg kullanıyorum suan.akıntım kesildi tedaviden fayda gördüm ama aralıklarla yine oluyor bazen .eşimde lökosit yok bulunamadı diyor. Ve umut verdiniz bana çok sevindim.bu ay beraber olmamamıza çok taktım tam ovü zamanı. Umarım benim de tutmuştur. Bi sene bekleme taraftaru değilim elimden gelen herseyi erkenden yapmak istiyorum.

Öncelikle allah en kısa zamanda nasp etsnn pkoyu nasl yendinzz
Bi sene doğum kontrol hapı kullandım bekarken.sonra doktor bana bırak dedi bi seneden fazla kullanmayalım.evlenene kadar baktırmadım.şimdi baktığında pco filan yok dedi doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…