• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafama çok takılan bir sağlık sorunum var kızlar yardım edin

chocochem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2025
31
10
3
36
Herkese merhaba.
2-3 ay önce ağzımda dudağımın iç kısmında ilk kez aft çıktı. Önemsemedim ama acısı ağrısı fena.
Sonra belirli aralıklarla 2. sonra da 3. kez çıktı. Aynı yerde değil ama hepsi dudağın iç kısmında altta üstte bir yerlere denk gelecek şekilde.
Aklıma takıldı hastaneye gittim. Bir sürü kan testi ve behçet hastalığı için deri testi yaptırdım. Hepsi temiz vitaminler dahil hiçbir eksiklik çıkmadı. Başka bir belirtim de yok.

Bu sırada yani 3 ay kadar önce pinades diye İBS ile alakalı bir ilaca başlamıştım. Bunun çok nadir yan etkilerinde ağız yaraları yazısını farkettim ve ilacı hemen bıraktım.
Yaklaşık 1 aydır çıkmıyordu. Tam unutmuştum ki bu sabah yine dudağımın içinde hafif oyuk şeklinde çok minik bir çukur gördüm. Yine afta dönüşecek mi diye her saat başı aynadan kontrol ediyorum. Daha doğrusu bunun sebebi şu: En son behçet testi isteyen doktor tekrar çıkarsa gelin demişti test negatif çıkmasına rağmen. Negatiflik %100 doğru değilmiş galiba o yüzden.
Aft böyle mi başlıyor ağız içinde oyuk gibi? Ve tekrar olursa ne yapacağım kafaya çok taktım.
Daha doğrusu ben takmadım ama hastaneler beni korkuttu. Ben bi vitamin eksikliğidir diye başvurmuştum.
Bu tarz benzer bir durum yaşayan varsa tecrübelerinden paylaşırsa çok çok sevinirim. Hepinize teşekkür ederim.

Herkese merhaba.
2-3 ay önce ağzımda dudağımın iç kısmında ilk kez aft çıktı. Önemsemedim ama acısı ağrısı fena.
Sonra belirli aralıklarla 2. sonra da 3. kez çıktı. Aynı yerde değil ama hepsi dudağın iç kısmında altta üstte bir yerlere denk gelecek şekilde.
Aklıma takıldı hastaneye gittim. Bir sürü kan testi ve behçet hastalığı için deri testi yaptırdım. Hepsi temiz vitaminler dahil hiçbir eksiklik çıkmadı. Başka bir belirtim de yok.

Bu sırada yani 3 ay kadar önce pinades diye İBS ile alakalı bir ilaca başlamıştım. Bunun çok nadir yan etkilerinde ağız yaraları yazısını farkettim ve ilacı hemen bıraktım.
Yaklaşık 1 aydır çıkmıyordu. Tam unutmuştum ki bu sabah yine dudağımın içinde hafif oyuk şeklinde çok minik bir çukur gördüm. Yine afta dönüşecek mi diye her saat başı aynadan kontrol ediyorum. Daha doğrusu bunun sebebi şu: En son behçet testi isteyen doktor tekrar çıkarsa gelin demişti test negatif çıkmasına rağmen. Negatiflik %100 doğru değilmiş galiba o yüzden.
Aft böyle mi başlıyor ağız içinde oyuk gibi? Ve tekrar olursa ne yapacağım kafaya çok taktım.
Daha doğrusu ben takmadım ama hastaneler beni korkuttu. Ben bi vitamin eksikliğidir diye başvurmuştum.
Bu tarz benzer bir durum yaşayan varsa tecrübelerinden paylaşırsa çok çok sevinirim. Hepinize teşekkür ederim.
Yazına cevap vermemin tek sebebi bu aft kızımda da sürekli çıkıyor bizde çocuk doktoruna gittik herhangi bişey demedi.

Önemli bir durum mu acaba ?
Bu ara da size de çok geçmiş olsun umarım geçer🙏🏼

Yazına cevap vermemin tek sebebi bu aft kızımda da sürekli çıkıyor bizde çocuk doktoruna gittik herhangi bişey demedi.

Çok geçmiş olsun size de.
Çocuklarda farklı oluyordur belki o kısmını bilemiyorum. Ben de vitamin eksikliğidir diye rahatça girdiğim hastaneden stresle çıkmıştım malesef :(

Çok geçmiş olsun size de.
Çocuklarda farklı oluyordur belki o kısmını bilemiyorum. Ben de vitamin eksikliğidir diye rahatça girdiğim hastaneden stresle çıkmıştım malesef :(
Behçet hastalığı göze falan da vuruyormuş sanırım vence stres yapma dediğin gibi vitamin ile ilgilidir belki herhangi bir yiyecek toz vs bişey o kısımda aft çıkmasına sebep olmuştur bence hiç kafana takma.

Evet diğer beliritleri yok ama tekrarlayan aftlar olduğunda behçete bakılıyormuş.
İnşallah değildir aklımda yoktu unutmuştum derken bu sabah görünce dudağımın içinde acaba yine aft olacak mı diye bakıp duruyorum aynaya.
Acısı da çok fena bunun. Yemek falan yedirmez.
Şu an içi çok minik oyuk tesadüfen gördüm henüz acısı yok takipteyim inşallah geçer de unuturum

Kızınızda aft nasıl başlıyor peki kabarık başlıyor sonra afta mı dönüşüyor yoksa oyuk şeklinde mi başlıyor?

Henüz bir değişiklik yok ilerlemedi bakalım bu gece de aynı kalırsa yarından sonra afta dönüşmez diye umuyorum

ne sıklıkta çıkıyordu ? doktora sadece aft şikayetiyle mi gittiniz benim de çok sık çıkıyo ama hiç doktora gitmek aklıma gelmedi

ne sıklıkta çıkıyordu ? doktora sadece aft şikayetiyle mi gittiniz benim de çok sık çıkıyo ama hiç doktora gitmek aklıma gelmedi
2 ayda 3 defa çıktı. Eğer bu da afta dönüşürse 4 olacak :(

Evet sadece tekrarlayan aft lar için gittim vitamin eksikliğidir vs dir diye hem de genel kan değerlerime bir baktırayım diye gittim. Kendimi romotolojide buldum. Behçet hastalığı için paterji diye bir deri testi yaptılar negatif çıktı. Ama negatif olması %100 olmadığı anlamına gelmezmiş. Kafam karmakarışık dönmüştüm eve anlayacağınız.

O yüzden şu an ki korkum da zaten

Yılda 3 den fazla aft olduğunda behçet hastalığına bakıyorlarmış.

2 ayda 3 defa çıktı. Eğer bu da afta dönüşürse 4 olacak :(

Evet sadece tekrarlayan aft lar için gittim vitamin eksikliğidir vs dir diye hem de genel kan değerlerime bir baktırayım diye gittim. Kendimi romotolojide buldum. Behçet hastalığı için paterji diye bir deri testi yaptılar negatif çıktı. Ama negatif olması %100 olmadığı anlamına gelmezmiş. Kafam karmakarışık dönmüştüm eve anlayacağınız.

O yüzden şu an ki korkum da zaten

Yılda 3 den fazla aft olduğunda behçet hastalığına bakıyorlarmış.
ooo benim bu içinde 4. çıktı gerçi bu ay fazla çıktı ama normalde de yılda 4den fazla çıkıyodur yani tüm ailemde de böyle bence bişey yoktur

ooo benim bu içinde 4. çıktı gerçi bu ay fazla çıktı ama normalde de yılda 4den fazla çıkıyodur yani tüm ailemde de böyle bence bişey yoktur
ben hayatımda ilk kez aft la tanıştım bu süreçte. ne ailemde ne bende hiç olmamıştı. sanırım o yüzden araştırdılar
zaten yıllardır çıksaydı daha az önemli olacaktı galiba

Diş fırçanı değiştir. Karbonatlı suyla gargara yap. Büyütülecek bir şey olduğunu sanmıyorum.

Herkese merhaba.

Aft önemli bir hastalık belirtisi mi ?
Bende önceleri çok çıkardı
Canimi cok yakar yemek yedirmezdi,en sonunda karbonat falan basardim üzerine
Ya da agizda aft için kremler var oraya yapışıyor gibi oluyor hem böylece tedavi ediyor hem de biseyle temas edince acısı hafifliyor
Yani hiç önemsemezdim
Vücudum halsiz düştüğünden çıkıyor diye düşünürdüm ki genelde öyle zamanlarda çıkardı
Vitaminlerinize de dikkat edin

Bu arada hastalıklarınızı büyütüp takiyorsaniz bunun için de destek alabilirsiniz
Yoksa çok yipranirsiniz

Aft önemli bir hastalık belirtisi mi ?
Bende önceleri çok çıkardı
Canimi cok yakar yemek yedirmezdi,en sonunda karbonat falan basardim üzerine
Ya da agizda aft için kremler var oraya yapışıyor gibi oluyor hem böylece tedavi ediyor hem de biseyle temas edince acısı hafifliyor
Yani hiç önemsemezdim
Vücudum halsiz düştüğünden çıkıyor diye düşünürdüm ki genelde öyle zamanlarda çıkardı
Vitaminlerinize de dikkat edin
Ben de böyle düşünüyordum aynen.
Vitamin vs hiçbir değer sıkıntılı çıkmayınca romotolojiye sevk ettiler direk başka bir belirtim olmadığı halde

Aslında şu anki o minik çukur afta dönüşmezse sorunum yok, ama bu süreçte çok gerildim korktum sizinle dertleşmek istedim yaşayan var mı diye.
Bugün saat başı kontrol ettim henüz aftlaşmadı.

Back