kafam karıştı, moralim çok bozuk :(

ben sitede neler neler okudum da, bir ay deneyip bebegi olmayanin klomen progesteron kullanmasini ilk kez okudum daha neler gorcegiz acaba. guzelim sen bile farkindasin bir ay deneyip ilac kullanilmayacaginin da doktorun nasil farkinda degil ben onu anlamadim.
yaa bir de ucuncu ayda catlatma ignesi kullanmissin!!
kullandigin ilacalarin sifir yan etkisi oldugunu mu saniyorsun niye dogal en saglikli yoldan hamile kalman varken bazi riskler aliyorsun hic ama hic anlamadim.
acaba pkos falan mi var sende de, doktorun biliyor sen bilmiyorsun.
yoksa bu mantik akil alicak gb degil.
ya da bebek mekanik bir sey mi saniyorsunuz pat diye iliskiye girersin olur hemen die.
kusura bakma ben bunlarin hepsini senin ve dogacak bebeginin iyiligi icin yaziyorum asla seni kizdirmak icin degil.
ama alti ay denemeden eger bir sorun yoksa tabii bence asla bir hap ilac igne kullanma. alti ayda ancak oluyor hamilelik genelde.

canım o kadar haklısın ki bende zaten garipsediğim için yazdım buraya.ben asla ilaç kullanmayı sevmeyen biriyim.hatta ağrı kesici bile kullanmam.
ama bu doktora çok güvenirdim o nedenle sesimi çıkarmadım.
ayrıca pko olduğumu nasıl anlıcak ki test falan yapmadı.
allahım inşallah bişey yoktur.

bu gittigin doktor doktorsa eger iyiligini gectim doktorsa eger ben de doktorum kesin, boyle doktor mu olur, herkesin doktoru bir yil bekletiyor salak da bir bu doktor mu akilli, hemen doktor degistir alti ay bekledikten sonra

bence baska bir doktora bile danisma, bu adama sor bende bir hastalik mi gordunuzde bir ayda ilaca baslattiniz de, eger hayir sagliklisin derse hicbir doktora gitmeden dogal en az alti ay dene.
cunku zaten ilac vs hemen baslatilan kadina psikolojisinde hasar yaratip olacak bebegi bile engellerler. benim doktorum duysa kesin inanmaz bu okuduklarima, biri dalga gecmis formda bile diyebilir sırnaşık şey
walla saka gb

ya bu doktoru bende yakalarsam görür o gününü...
şoktayım yaa akannehir

Canım bende 6,5 aylık evliyim.evliliğimin 3. ayında adet gecikmesinden dolayı gittim doktora ve pco olduğumu öğrendim.yumurtlama kontrolünden sonra klomen+çatlatma +progesteron kullandım fakat tutmadı.şimdi kist oluştu ondan dolayı doğum kontrol hapına başladım şubatta tekrar klomen deneyeceğim.
Doktorun bu ilaçlarla sadece yumurtalarına birazcık yardımcı oluyor.yeterli büyüklüğe gelip çatlamalarını sağlıyor.benim doktorum bunu tedaviden bile saymıyor.sadece dışarıdan yumurtalara birazcık destek oluyoruz diyor. endişeleneceğin bir durum yok.

yaaaaaaaaaaaaaaaaaa ciddimisin????
peki senin pko olduğun teşhisini nasıl koydu.ne testi yaptı.
ayrıca bende hiç gecikme olmadı.

progestron gebeliğin başlamasını ve sürmesini sağlayan bir hormon canım, doktorun verdiği diğer ilaçlara değinmeyeceğim bile...
yani cidden 1 aylık bir deneme sürecinde bunların verilmesi inanılır gibi değil. bence en mantıklısı iyi bir jinekolog bulup bu ilaçları da yeni doktora haberdar ederek muayene olman. hakkında hayırlısı olsun canım.
not: 4 ay önce boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum ve teşhis sürecinde ne yazık ki tecrübesiz olduğum için doktor mağduru oldum, kürtaj aşamasına kadar ise 5 doktor değiştirdim. bazı doktorlar ilgisiz mi bilgisiz mi bilemeyeceğim ama mesleğini layıkıyla yapmıyorlar.

canım yaaaa çok üzüldüm.ama aynı duruma düşmek istemem tabiki.ben acil bir doktor bulmalıyım...

canım çok şaşırdım açıkçası drunun yaptığına.normalde drlar 1 yıl korunmadan hamile kalamayanlara gelin hızlandıralım der.tamam bazı tahliller falan yapılır ama bu ne ya şimdiden niye bu kadar yüklenip sizi strese sokuyor.1 ay nedirki.herkes dizilerdeki gibi tek seferde hamile kalmıyorki.en az bi 7 ay deneseydiniz.ben denememden 1 yıl sonra çatlatma iğnesi vuruldum 2 defa.tüp bebeğe karar vermemiz 2 yılı buldu.bu kadar yıpratma kendini çok erken.

sonuna kadar haklısın, ben ilacı bıraktım bugünden itibaren.
bugünde doktora gidicem bi göstereyim kendimi.

X