kafam karıştı, moralim çok bozuk :(

nusa

Bir can koynumda, ikincisi karnında
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2009
153
14
arkadaşlar ben 2,5 senelik evliyim.
3 aydır bebek için karar verdik.
1 ay denedik tutmadı.
2. ay doktora gideyim, doktor kontrolünde olsun dedim.
doktor 1. ay klonomen+progestreon verdi.
kullandım.
ama yine tutmadı.
3. aydayım şuan klonomen+progesteron+çatlatma iğnesi kullandım bakalaım ne olacak.
ama kafamın takıldığı kötümü yaptım.acaba biraz denesemiydim, doktora gitmeden.
yani acaba bu ilaçlar bedenime daha çok zarar mı verecek.
nolur bana akıl verin, ya da bu aydan sonra doktora gitmesemmi.ne yapsam bilemedim.eyvahedigeldismile

nolur yardım edin lütfen :KK43:

canım korkma hiç bişeycik olmaz kendini strese sokma hemen.daha başındasın tedavinin bu ay olmazsa diğer aya olur işallah.

bide ben o kadar çok ilaç kullandımki ooooo ooooo çok şükür bi zararı olmadı.sen haticeye değil neticeye bak.

peki kullanmasam mı acaba
bi denesemiydim kendiliğinden olcakmı dye?

ben anlamadım 1 ay tutmadı diye hemen o ilaçları neden verdiki
bende ağustosta gittim eylülde denemeye başladık hala tık yok bu ay kasık ağrım var diye gittim az biraz iltihap varmış ama öyle cocuk olmasına engel bişi değil çalışmalara devam dedi

ilona bilmiyorum ki.
ben doğum kontrol hapı kullanıyordum, bıraktıktan sonra
ilk ay iltihap var diye gittim.ilaç verdi iltihap geçti.
sonra ded iki çocuk mu istiyorsunuz dedi evet dedim.
dediki ozaman hızlandıralım süreci dedi.
ilk ay onları kullandım.
2. aydayım
ne yapsam bıraksammı?

ilona bilmiyorum ki.
ben doğum kontrol hapı kullanıyordum, bıraktıktan sonra
ilk ay iltihap var diye gittim.ilaç verdi iltihap geçti.
sonra ded iki çocuk mu istiyorsunuz dedi evet dedim.
dediki ozaman hızlandıralım süreci dedi.
ilk ay onları kullandım.
2. aydayım
ne yapsam bıraksammı?

valla canım bende haziranda hapı bıraktım ki 4-5 sene bir fiil kullandım
ağustosta gittim işte hapı bıraktıktan sonra 6-8 ay arası olmaması normal
1 sene olmassa sonra görüşelim dedi bana
herhangi bi ilaç vermedi
bencede mantıklı olanı ama onunda vardır belki bi bildiği bişi diyemicem

doktorun sadece 1 ayda ilaca başlatması bana çok çok tuhaf geldi...ben olsam başka herhangi bir sorunum yoksa ve yumurtluyorsam kesinlikle ilaç almazdım:eek:lmaz:

:'''''''''''''''''((((((((((
kafam çok karıştı yaaa
napsam acaba.
kızlar bi akıl verin.
ilona bende ssk ya gitmiştim sana dediğini demişti.
bu gittiğim kızılayda doktor.
tanıdığım biri yani iyi bir doktor.
o galiba süreci hızlandırmak istedi.

bence süreci hızlandımaya ekstrem bir durumunuz yoksa gerek yok. müdahale ettirmeyin, hormon yüklemeyin vücudunuza yok yere. bence başka bir doktora da danışın...

yapma allah aşkına..:eek:lmaz:uğraşalı daha 3 ay olmuş..ben 3 senenin sonunda büyük uğraşlarla klomene başladım.ve simdi hamileyim.doktorunu değiştir sen.bana 1 sene deneyin olmazsa doktora gidin dediler.koca bir sene bekledik.2.senede olmadı yapılan tahliller testler..3.senede olmadı..bir sürü sorun çıkardılar sorun olmayan bizde...bekle biras zaten doğum kontrol ilacı kullanmışsın.vücudun ilaca alıştığpı için hemen cocuğunun olmasını bekleyemezsin.en az 6 aydan sonra.sen hemen ilacı bırak.sürekli neden cocuğum olmuyor deyip durursan,kendini böyle tedavilerde bulursun..

canım bende anlamadım ya bu hız nedir doktorunda ben 1.5 yıldır gidiyorum hiçbirşey vermedi bana şuan sadece hsg kaldı ondan sonra ne yapar bilmiyorum tamamen araştırıp sonra başlaması lazım bence belki sorun tüplerinde tüp bebek bile yapsan tutmaz başka bir doktora gitmeni tavsiye ederim.

Canım merhaba,ben de arkadaşlara katılıyorum,1 ayın sonunda ilaç tedavisine genelde başlanmıyor bildiğim kadarıyla,tabii herhangi bir sorun yoksa...Normalde 1 sene korunmasız düzenli ilişki sonucunda hamilelik oluşmazsa doktora gitmek gerekiyor çünkü zaten hem erkeğin hem kadının hiçbir sorunu yoksa bile her ay hamile kalma şansı zaten %20'lerde ,dolayısıyla bence çok erken davranılmış ilaçlara geçmekle.Eşinin sperm testlerini de yaptırdınız mı peki ?
İnşallah bu ay hamile kalırsın hemen...kalmazsan da sakın kafana takma çok erken çünkü.ve bence en az 6 ay bekleyin,yumurtlama tarihlerini hesapla ve o günlerde düzenli ilişkiye girin,testler sonucunda herhangi bi sorun yoksa bu yeterli zaten.Doğum kontrol hapı da kullanmışsın ,bence bırak biraz vücudun dinlensin canım,o arada zaten kendiliğinden olacaktır Allahın izniyle.

1 ay denedik tutmadı.
kullandım.
ama yine tutmadı.
3. aydayım şuan klonomen+progesteron+çatlatma iğnesi kullandım bakalaım ne olacak.
nolur bana akıl verin, ya da bu aydan sonra doktora gitmesemmi.ne yapsam bilemedim.eyvahedigeldismile

ben sitede neler neler okudum da, bir ay deneyip bebegi olmayanin klomen progesteron kullanmasini ilk kez okudum daha neler gorcegiz acaba. guzelim sen bile farkindasin bir ay deneyip ilac kullanilmayacaginin da doktorun nasil farkinda degil ben onu anlamadim.
yaa bir de ucuncu ayda catlatma ignesi kullanmissin!!
kullandigin ilacalarin sifir yan etkisi oldugunu mu saniyorsun niye dogal en saglikli yoldan hamile kalman varken bazi riskler aliyorsun hic ama hic anlamadim.
acaba pkos falan mi var sende de, doktorun biliyor sen bilmiyorsun.
yoksa bu mantik akil alicak gb degil.
ya da bebek mekanik bir sey mi saniyorsunuz pat diye iliskiye girersin olur hemen die.
kusura bakma ben bunlarin hepsini senin ve dogacak bebeginin iyiligi icin yaziyorum asla seni kizdirmak icin degil.
ama alti ay denemeden eger bir sorun yoksa tabii bence asla bir hap ilac igne kullanma. alti ayda ancak oluyor hamilelik genelde.

:'''''''''''''''''((((((((((
kafam çok karıştı yaaa
napsam acaba.
kızlar bi akıl verin.
ilona bende ssk ya gitmiştim sana dediğini demişti.
bu gittiğim kızılayda doktor.
tanıdığım biri yani iyi bir doktor.
o galiba süreci hızlandırmak istedi.

bu gittigin doktor doktorsa eger iyiligini gectim doktorsa eger ben de doktorum kesin, boyle doktor mu olur, herkesin doktoru bir yil bekletiyor salak da bir bu doktor mu akilli, hemen doktor degistir alti ay bekledikten sonra

bence süreci hızlandımaya ekstrem bir durumunuz yoksa gerek yok. müdahale ettirmeyin, hormon yüklemeyin vücudunuza yok yere. bence başka bir doktora da danışın...

bence baska bir doktora bile danisma, bu adama sor bende bir hastalik mi gordunuzde bir ayda ilaca baslattiniz de, eger hayir sagliklisin derse hicbir doktora gitmeden dogal en az alti ay dene.
cunku zaten ilac vs hemen baslatilan kadina psikolojisinde hasar yaratip olacak bebegi bile engellerler. benim doktorum duysa kesin inanmaz bu okuduklarima, biri dalga gecmis formda bile diyebilir sırnaşık şey
walla saka gb

bu verdiği ilaçlar hormon yüklemesimidir yaaa mafoldumben
ufff niye sormadıysam bende eyvahedigeldismile

CADIARZU
yapma allah aşkına..:eek:lmaz:uğraşalı daha 3 ay olmuş..ben 3 senenin sonunda büyük uğraşlarla klomene başladım.ve simdi hamileyim.doktorunu değiştir sen.bana 1 sene deneyin olmazsa doktora gidin dediler.koca bir sene bekledik.2.senede olmadı yapılan tahliller testler..3.senede olmadı..bir sürü sorun çıkardılar sorun olmayan bizde...bekle biras zaten doğum kontrol ilacı kullanmışsın.vücudun ilaca alıştığpı için hemen cocuğunun olmasını bekleyemezsin.en az 6 aydan sonra.sen hemen ilacı bırak.sürekli neden cocuğum olmuyor deyip durursan,kendini böyle tedavilerde bulursun..

çokkkkkkkkkkkkkkkkk haklısın.kesinlikle dediğini yapıcam

Canım merhaba,ben de arkadaşlara katılıyorum,1 ayın sonunda ilaç tedavisine genelde başlanmıyor bildiğim kadarıyla,tabii herhangi bir sorun yoksa...Normalde 1 sene korunmasız düzenli ilişki sonucunda hamilelik oluşmazsa doktora gitmek gerekiyor çünkü zaten hem erkeğin hem kadının hiçbir sorunu yoksa bile her ay hamile kalma şansı zaten %20'lerde ,dolayısıyla bence çok erken davranılmış ilaçlara geçmekle.Eşinin sperm testlerini de yaptırdınız mı peki ?
İnşallah bu ay hamile kalırsın hemen...kalmazsan da sakın kafana takma çok erken çünkü.ve bence en az 6 ay bekleyin,yumurtlama tarihlerini hesapla ve o günlerde düzenli ilişkiye girin,testler sonucunda herhangi bi sorun yoksa bu yeterli zaten.Doğum kontrol hapı da kullanmışsın ,bence bırak biraz vücudun dinlensin canım,o arada zaten kendiliğinden olacaktır Allahın izniyle.

sperm testi yaptırmadık canım.o kadar haklısınızki, bu doktor neden böyle birşey yaptı ozaman yaaa alsanaalsanasmile

1 ay denedik tutmadı.
kullandım.
ama yine tutmadı.

Canım bende 6,5 aylık evliyim.evliliğimin 3. ayında adet gecikmesinden dolayı gittim doktora ve pco olduğumu öğrendim.yumurtlama kontrolünden sonra klomen+çatlatma +progesteron kullandım fakat tutmadı.şimdi kist oluştu ondan dolayı doğum kontrol hapına başladım şubatta tekrar klomen deneyeceğim.
Doktorun bu ilaçlarla sadece yumurtalarına birazcık yardımcı oluyor.yeterli büyüklüğe gelip çatlamalarını sağlıyor.benim doktorum bunu tedaviden bile saymıyor.sadece dışarıdan yumurtalara birazcık destek oluyoruz diyor. endişeleneceğin bir durum yok.

X