Kızlar Merhaba,
Tam olarak bir dert gibi görünmese de benim için önemli bir durum..O yüzden sizden bilgileriniz yaşanmışlıklarınız doğrultusunda fikir almak istiyorum. Yardım ederseniz çok çok sevinirim...
Şu an çalışıyor olduğum yere 03.03.2014 tarihinde girdim. Normal şartlarda yıllık izin, adı üzerinde seneyi tamamladıktan sonra kazanılan bir hak. Amaa az önce izin formlarını işlemem için elime geçen evraklarda, personellerin işe giriş tarihleri ve yıllık izin tarihleri var. Senesini doldurmadan 6 gün izin kullanacak arkadaşlara rastladım formların içerisinde.
Örnek veriyorum (isimler uydurma olacak) Ayşe 16.01.2014 tarihinde işe başlamış ve 01/09/2014-08/09/2014 tarihleri arasında 6 günlük izin kullanacakmış.
Fatma'da 20/01/2014 tarihinde işe başlamış 08/09/2014-13/09/2014 tarihleri arasında 6 günlük izin kullanacak.Yalnız şunu belirteyim bu izinler "ücretli izin" kapsamında kullanılacak. Bu durum nasıl oluyor sizce?
Yani ben Eylül gibi nişan yapacağım da (tarihte ufak kaymalar olabilir izin hakkım varsa şayet) bu durumda ben de 6. ayımı doldurmuş olup izne çıkabilir miyim?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum. Öncesinde biraz bilgi sahibi olup öyle konuşmak istiyorum yöneticimle. Yeni olduğumdan aklı fikri izinde demesinler sonra ..
Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum..
İşyerinle alakalı bir durum.İzne çıkacak arkadaşlarına sor.Veya patronunla konuş,ben de çıkabilir miyim diye.Kızlar Merhaba,
Tam olarak bir dert gibi görünmese de benim için önemli bir durum..O yüzden sizden bilgileriniz yaşanmışlıklarınız doğrultusunda fikir almak istiyorum. Yardım ederseniz çok çok sevinirim...
Şu an çalışıyor olduğum yere 03.03.2014 tarihinde girdim. Normal şartlarda yıllık izin, adı üzerinde seneyi tamamladıktan sonra kazanılan bir hak. Amaa az önce izin formlarını işlemem için elime geçen evraklarda, personellerin işe giriş tarihleri ve yıllık izin tarihleri var. Senesini doldurmadan 6 gün izin kullanacak arkadaşlara rastladım formların içerisinde.
Örnek veriyorum (isimler uydurma olacak) Ayşe 16.01.2014 tarihinde işe başlamış ve 01/09/2014-08/09/2014 tarihleri arasında 6 günlük izin kullanacakmış.
Fatma'da 20/01/2014 tarihinde işe başlamış 08/09/2014-13/09/2014 tarihleri arasında 6 günlük izin kullanacak.Yalnız şunu belirteyim bu izinler "ücretli izin" kapsamında kullanılacak. Bu durum nasıl oluyor sizce?
Yani ben Eylül gibi nişan yapacağım da (tarihte ufak kaymalar olabilir izin hakkım varsa şayet) bu durumda ben de 6. ayımı doldurmuş olup izne çıkabilir miyim?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum. Öncesinde biraz bilgi sahibi olup öyle konuşmak istiyorum yöneticimle. Yeni olduğumdan aklı fikri izinde demesinler sonra ..
Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum..
çalıştığın kurumun uygulaması ile alakalı canım
mesal bizdede 1 sene sonra kazınılır senelik izin hakkı
ancak müdür insiyatifi ile 6 ayını dolduranlar
senelik izin haklarının yarısını kullanabilirler
madem böyle önemli bir nedenin var
amirinin hoş karşılayacağını düşünüyorum
hayırlı olsun
allah tamamına erdirsin
Normal koşullarda tam 1yılı doldurmadan yıllık ücretli izne hak kazanamazsın. Ancak yönetici kendi inisiyatifiyle bu yıl bir hafta izin verebilir veya önümüzdeki senenin yıllık izninden kesebilir, benim de yılım dolmadan yöneticim bana izin vermişti 3-4 gün. Ben senin yerinde olsam çok nişanıma kadar dişimi sıkardım. Giden gitsin tatile sen gitmeyiver şuan dile getirme bence, nişan zamanı zaten çok bi izne ihtiyacın olmaz da o zaman yöneticinden atıyorum 2 gün rica edersin, yok asla da vermem derse o zaman dersin ayşeye fatmaya verdiniz diye.
İş yeri ile alakalı tamamen, eski iş yerime başladığımda 7. ayımda 1 haftalık senelik izin kullandım. Hatta sonra senem dolmadan istifa ettim. İstifa ettikten sonra ilişik kesilmesi için gerekli bir yasal süre var, genelde yıllık izin hakkı olanlar bu yasal süreyi kısaltmak için kullanıyorlar, ben paşa paşa o yasal süremin dolmasını beklemiştim iznimi kullandığım için:)
Canım henüz yeni sayılırım burada o yüzden gidip hemen izin araştırmaları yapıyor görüntüsü vermek istemedm açıkçası :) Teşekkür ederimm..İşyerinle alakalı bir durum.İzne çıkacak arkadaşlarına sor.Veya patronunla konuş,ben de çıkabilir miyim diye.
Yanii bu izni şimdiden kullanman sana dezavantaj sağlayabilir diyorsun :).. Teşekkür ederim canım sağol..
Canım henüz yeni sayılırım burada o yüzden gidip hemen izin araştırmaları yapıyor görüntüsü vermek istemedm açıkçası :) Teşekkür ederimm..
her şey müdürünüzün elinde. ılıman bir yönetici ise bence bu kadar ince hesaba girmeyin. vakti zamanı geldiğinde özel durumunuzu açıklar izninizi alırsınız. ama yok katı bir yönetici ise yıllık izin hakkınız olsa bile bu tarihlerde kullandırmam bir hafta sonra 15 gün sonra bile diyebilir.
hakkınızda hayırlısı, ALLAH tamına erdirsin...
ev nişanı yapmıştım ben de, sadece o gün izin aldım gayet de yetti. bence boşuna ziyan etme iznini. zaten evlilik söz konusu olduğunda öncesinden 3 günlük iznin var yasal olarak, yıllık izinden bağımsız. onla yıllık iznimi birleştirdim ben o da bana gayet yetti. tabi ben telaşlı bir insan olmadığım için 3 gün öncesinden düğün izni bana fazla bile gelmişti =)
Seneye evli olacaksın esinle zaman geçirmek isteyeceksin balayı falan olacak bu sene hic bulaşma hem izin peşinde kosuyormus havası yaratmamis olursun
GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Canm bu iş yeryle alakalı br drum ama yasal olarak 1 sene snra izin hakkın var ama haklı sebeplerlede izin kullanablirsin. Ki bnce nişan için iznini hebaa etme bazn 1 gün bile yeter. Ama yöneticine durumunu izah edersen gerekeni uygular o lakin 3 aylık bir çalışan olarak asla şimdiden küçük hedaplara girmeyin.
Ve en doğru bilgiyi iş hukukundaki maddeleri inceleyerekde öğrenebilirsiniz. Ya da bir sgk ya gittiğinizde kisa vadeli departmna gdip gerekli bilgiyi alabilirsin :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.