Kafam çok karıştı, nasıl oluyor bu işler?

happyNow

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2014
3.635
2.080
Kızlar Merhaba,

Tam olarak bir dert gibi görünmese de benim için önemli bir durum..O yüzden sizden bilgileriniz yaşanmışlıklarınız doğrultusunda fikir almak istiyorum. Yardım ederseniz çok çok sevinirim...

Şu an çalışıyor olduğum yere 03.03.2014 tarihinde girdim. Normal şartlarda yıllık izin, adı üzerinde seneyi tamamladıktan sonra kazanılan bir hak. Amaa az önce izin formlarını işlemem için elime geçen evraklarda, personellerin işe giriş tarihleri ve yıllık izin tarihleri var. Senesini doldurmadan 6 gün izin kullanacak arkadaşlara rastladım formların içerisinde.

Örnek veriyorum (isimler uydurma olacak) Ayşe 16.01.2014 tarihinde işe başlamış ve 01/09/2014-08/09/2014 tarihleri arasında 6 günlük izin kullanacakmış.
Fatma'da 20/01/2014 tarihinde işe başlamış 08/09/2014-13/09/2014 tarihleri arasında 6 günlük izin kullanacak.Yalnız şunu belirteyim bu izinler "ücretli izin" kapsamında kullanılacak. Bu durum nasıl oluyor sizce?

Yani ben Eylül gibi nişan yapacağım da (tarihte ufak kaymalar olabilir izin hakkım varsa şayet) bu durumda ben de 6. ayımı doldurmuş olup izne çıkabilir miyim?

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum. Öncesinde biraz bilgi sahibi olup öyle konuşmak istiyorum yöneticimle. Yeni olduğumdan aklı fikri izinde demesinler sonra ..

Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum..

Kızlar Merhaba,

Tam olarak bir dert gibi görünmese de benim için önemli bir durum..O yüzden sizden bilgileriniz yaşanmışlıklarınız doğrultusunda fikir almak istiyorum. Yardım ederseniz çok çok sevinirim...

Şu an çalışıyor olduğum yere 03.03.2014 tarihinde girdim. Normal şartlarda yıllık izin, adı üzerinde seneyi tamamladıktan sonra kazanılan bir hak. Amaa az önce izin formlarını işlemem için elime geçen evraklarda, personellerin işe giriş tarihleri ve yıllık izin tarihleri var. Senesini doldurmadan 6 gün izin kullanacak arkadaşlara rastladım formların içerisinde.

Örnek veriyorum (isimler uydurma olacak) Ayşe 16.01.2014 tarihinde işe başlamış ve 01/09/2014-08/09/2014 tarihleri arasında 6 günlük izin kullanacakmış.
Fatma'da 20/01/2014 tarihinde işe başlamış 08/09/2014-13/09/2014 tarihleri arasında 6 günlük izin kullanacak.Yalnız şunu belirteyim bu izinler "ücretli izin" kapsamında kullanılacak. Bu durum nasıl oluyor sizce?

Yani ben Eylül gibi nişan yapacağım da (tarihte ufak kaymalar olabilir izin hakkım varsa şayet) bu durumda ben de 6. ayımı doldurmuş olup izne çıkabilir miyim?

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum. Öncesinde biraz bilgi sahibi olup öyle konuşmak istiyorum yöneticimle. Yeni olduğumdan aklı fikri izinde demesinler sonra ..

çalıştığın kurumun uygulaması ile alakalı canım
mesal bizdede 1 sene sonra kazınılır senelik izin hakkı
ancak müdür insiyatifi ile 6 ayını dolduranlar
senelik izin haklarının yarısını kullanabilirler
madem böyle önemli bir nedenin var
amirinin hoş karşılayacağını düşünüyorum
hayırlı olsun
allah tamamına erdirsin
:KK9:

Normal koşullarda tam 1yılı doldurmadan yıllık ücretli izne hak kazanamazsın. Ancak yönetici kendi inisiyatifiyle bu yıl bir hafta izin verebilir veya önümüzdeki senenin yıllık izninden kesebilir, benim de yılım dolmadan yöneticim bana izin vermişti 3-4 gün. Ben senin yerinde olsam çok nişanıma kadar dişimi sıkardım. Giden gitsin tatile sen gitmeyiver şuan dile getirme bence, nişan zamanı zaten çok bi izne ihtiyacın olmaz da o zaman yöneticinden atıyorum 2 gün rica edersin, yok asla da vermem derse o zaman dersin ayşeye fatmaya verdiniz diye.

İş yeri ile alakalı tamamen, eski iş yerime başladığımda 7. ayımda 1 haftalık senelik izin kullandım. Hatta sonra senem dolmadan istifa ettim. İstifa ettikten sonra ilişik kesilmesi için gerekli bir yasal süre var, genelde yıllık izin hakkı olanlar bu yasal süreyi kısaltmak için kullanıyorlar, ben paşa paşa o yasal süremin dolmasını beklemiştim iznimi kullandığım için:)

Kızlar Merhaba,

İşyerinle alakalı bir durum.İzne çıkacak arkadaşlarına sor.Veya patronunla konuş,ben de çıkabilir miyim diye.

her şey müdürünüzün elinde. ılıman bir yönetici ise bence bu kadar ince hesaba girmeyin. vakti zamanı geldiğinde özel durumunuzu açıklar izninizi alırsınız. ama yok katı bir yönetici ise yıllık izin hakkınız olsa bile bu tarihlerde kullandırmam bir hafta sonra 15 gün sonra bile diyebilir.

hakkınızda hayırlısı, ALLAH tamına erdirsin...:nazar:

çalıştığın kurumun uygulaması ile alakalı canım
mesal bizdede 1 sene sonra kazınılır senelik izin hakkı
ancak müdür insiyatifi ile 6 ayını dolduranlar
senelik izin haklarının yarısını kullanabilirler
madem böyle önemli bir nedenin var
amirinin hoş karşılayacağını düşünüyorum
hayırlı olsun
allah tamamına erdirsin
:KK9:

Çook teşekkür ederim hem iyi dileğin hem de cevabın için.. :)

Yani bu durumda izin kullanırsam önümüzdeki sene de 1 hafta hakkım kalacak.
Aslında nişanı evde yapmak istiyorum izni de hem nişan hazırlıklarını rahat yaparım hem de bir iki gün tatil yaparım diye kullanmayı düşünmüştüm. Ama seneye izin hakkımın dolduğu tarihler de de düğün düşünüyoruz. Bu durumda şimdilik dişimi sıkıp, izinlerimi seneye kullanmam daha mantıklı olabilir değil mi?

Normal koşullarda tam 1yılı doldurmadan yıllık ücretli izne hak kazanamazsın. Ancak yönetici kendi inisiyatifiyle bu yıl bir hafta izin verebilir veya önümüzdeki senenin yıllık izninden kesebilir, benim de yılım dolmadan yöneticim bana izin vermişti 3-4 gün. Ben senin yerinde olsam çok nişanıma kadar dişimi sıkardım. Giden gitsin tatile sen gitmeyiver şuan dile getirme bence, nişan zamanı zaten çok bi izne ihtiyacın olmaz da o zaman yöneticinden atıyorum 2 gün rica edersin, yok asla da vermem derse o zaman dersin ayşeye fatmaya verdiniz diye.

Canım teşekkür ederim çok. Sanırım dediğin gibi şirketin insiyatifiyle senelik izinlerinden bir hafta kullanmış oluyor bu arkadaşlar Nişanı da evde düşündüğümden çok sıkışmam herhalde di mi.Bir de seneye düğünümü izin hakkımı elde ettiğim tarihlerde düşündüğümden şimdiden bir haftamı ziyan etmeyip 2 haftamı da seneye düğün zamanı kullansam daha doğru olur gibi değil mi..

İş yeri ile alakalı tamamen, eski iş yerime başladığımda 7. ayımda 1 haftalık senelik izin kullandım. Hatta sonra senem dolmadan istifa ettim. İstifa ettikten sonra ilişik kesilmesi için gerekli bir yasal süre var, genelde yıllık izin hakkı olanlar bu yasal süreyi kısaltmak için kullanıyorlar, ben paşa paşa o yasal süremin dolmasını beklemiştim iznimi kullandığım için:)

Yanii bu izni şimdiden kullanman sana dezavantaj sağlayabilir diyorsun :).. Teşekkür ederim canım sağol..

İşyerinle alakalı bir durum.İzne çıkacak arkadaşlarına sor.Veya patronunla konuş,ben de çıkabilir miyim diye.
Canım henüz yeni sayılırım burada o yüzden gidip hemen izin araştırmaları yapıyor görüntüsü vermek istemedm açıkçası :) Teşekkür ederimm..

ev nişanı yapmıştım ben de, sadece o gün izin aldım gayet de yetti. bence boşuna ziyan etme iznini. zaten evlilik söz konusu olduğunda öncesinden 3 günlük iznin var yasal olarak, yıllık izinden bağımsız. onla yıllık iznimi birleştirdim ben o da bana gayet yetti. tabi ben telaşlı bir insan olmadığım için 3 gün öncesinden düğün izni bana fazla bile gelmişti =)

Yanii bu izni şimdiden kullanman sana dezavantaj sağlayabilir diyorsun :).. Teşekkür ederim canım sağol..

Canım henüz yeni sayılırım burada o yüzden gidip hemen izin araştırmaları yapıyor görüntüsü vermek istemedm açıkçası :) Teşekkür ederimm..

Sonuçta yeni girienler izin almış diyorsun.Sen de tesadüfen farkettin.İizn kullanmak istediğin zaman,sürem dlmadı ama kullanmamda sakınca var mı diye sorabilirsin patronuna.Bu çok doğal birşey.

her şey müdürünüzün elinde. ılıman bir yönetici ise bence bu kadar ince hesaba girmeyin. vakti zamanı geldiğinde özel durumunuzu açıklar izninizi alırsınız. ama yok katı bir yönetici ise yıllık izin hakkınız olsa bile bu tarihlerde kullandırmam bir hafta sonra 15 gün sonra bile diyebilir.

hakkınızda hayırlısı, ALLAH tamına erdirsin...:nazar:

Canım o anki durumuna göre bir yönetici diyeyim ya :) Ne diyeceği belli olmaz. Zaten anladığım kadarıyla bu kullandıkları senelik izinlerinden düşücek bu durumda kullanmamak daha mı mantıklı diye düşünüyorum şuan . Seneye daha mı gerekli olacak acaba

Seneye evli olacaksın esinle zaman geçirmek isteyeceksin balayı falan olacak bu sene hic bulaşma hem izin peşinde kosuyormus havası yaratmamis olursun

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ev nişanı yapmıştım ben de, sadece o gün izin aldım gayet de yetti. bence boşuna ziyan etme iznini. zaten evlilik söz konusu olduğunda öncesinden 3 günlük iznin var yasal olarak, yıllık izinden bağımsız. onla yıllık iznimi birleştirdim ben o da bana gayet yetti. tabi ben telaşlı bir insan olmadığım için 3 gün öncesinden düğün izni bana fazla bile gelmişti =)

Canım çok teşekkür ederim cevabın için gerçekten çok faydalı oldu. Ben de o işler için bu kadar kafa yoruyorum konuya zaten :)

Ev nişanı olduğundan dediğin gibi aman aman bir telaş olmaz zaten di mi. Yani bohçası vs. haftasonları git gellerle zaman içinde hallolacak. Nişan da bir kaç saatlik iş hem de ev içind eolup biter herhalde. Ben de önemli olan evlilik zamanı diye düşündüm dediğin gibi.

Daha büyük bi telaş ve daha çok zaman ihtiyaç duyulacak. Şimdiden o günleri düşünerek galiba bu inze hiiiç bulaşmamak gerekecek :)

Seneye evli olacaksın esinle zaman geçirmek isteyeceksin balayı falan olacak bu sene hic bulaşma hem izin peşinde kosuyormus havası yaratmamis olursun

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dimi yaa çok haklısın canım evet.Seneye o dönemde çok daha fazla ihtiyaç duyucam. Şimdikileri bir şekilde halledebilirim sanırım. Nişandan bir gün önce ücretsiz izin alırım en fazla hazırlıklarımı yaparım dinlenmiş olurum vs. O da yeter herhalde Düğün hazırlığı daha zorlayıcı olucak muhtemelen. Ve dediğin gibi eşimle de zaman geçirme ihtiyacı duyucam vs. Bu sene işte biraz keyfi dinlenmek amaçlıydı. Ama öngörülü olup önümüzdeki yılı düşünmem gerek.
Çok teşekkür ederim gerçekten verdiğin fikirler için :KK16:

Canm bu iş yeryle alakalı br drum ama yasal olarak 1 sene snra izin hakkın var ama haklı sebeplerlede izin kullanablirsin. Ki bnce nişan için iznini hebaa etme bazn 1 gün bile yeter. Ama yöneticine durumunu izah edersen gerekeni uygular o lakin 3 aylık bir çalışan olarak asla şimdiden küçük hedaplara girmeyin.
Ve en doğru bilgiyi iş hukukundaki maddeleri inceleyerekde öğrenebilirsiniz. Ya da bir sgk ya gittiğinizde kisa vadeli departmna gdip gerekli bilgiyi alabilirsin :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canm bu iş yeryle alakalı br drum ama yasal olarak 1 sene snra izin hakkın var ama haklı sebeplerlede izin kullanablirsin. Ki bnce nişan için iznini hebaa etme bazn 1 gün bile yeter. Ama yöneticine durumunu izah edersen gerekeni uygular o lakin 3 aylık bir çalışan olarak asla şimdiden küçük hedaplara girmeyin.
Ve en doğru bilgiyi iş hukukundaki maddeleri inceleyerekde öğrenebilirsiniz. Ya da bir sgk ya gittiğinizde kisa vadeli departmna gdip gerekli bilgiyi alabilirsin :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Haklısın canım, dediğin gibi nişan evde olacağından 1 gün de yeterli olur herhalde. İşte sanırım biraz keyfiydi yaz geldi ya :) Ama öyle geçerli bir tatil planım da yok. Kullanacağım günlerin yarısında zaten evde oturucam muhtemelen e bir gün nişan bir iki kez de denize gitsek günübirlik bitecek. Çünkü bu sene annemin de izni yok vs . Seneye ailemle giderim diyecektim ama yok yok seneye balayına giderim demem gerekecek sanırım :) Henüz bu fikre adapte olamadım mı ne :KK1:

X