Mutfak Dekorasyonu kafam çok karıştı kızlarrrrr acil yardım :((((((

Nil_paila

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2018
11
3
34
sevgili kadınlar kulübü üyeleri evlilik için ceyiz hazırlıkları yapıyorum fakat yemek takımı tencere takımı vs alırken markalar konusunda kafam karıştı kımle konussam ya schaffer ya bernardo cok iyi diyor baskası karaca al diyor iyice kafam karıstı hangi marka daha iyi daha kaliteli almısken birkez alıcam tekrar tekrar değiim yapmak istemiyorum zaten yemek yapmadığım için hangi tencere kararıyor leke bırakıyor tecrübem yok bana fikirlerinizi sunarsanız sevinirim :)

Ben de çeyiz hazırlığındayım. Henüz hiçbirini kullanmadım ama genel olarak hanımların tecrübeleri incelediğimde tercihlerim şu şekilde oldu; çelik tencerede Türk malına güveniliyor, mesela Korkmaz, ben onu tercih ettim. Granit tencere sahan seti alacaksan emsan yeterli diye okumuştum, öyle aldık. Yemek takımı için korkmaz, karaca beğeniliyor. Karaca da daha fazla çeşit var ama ben güvendiğim için korkmaz tercih ettim. Bernardo'dan kahvaltı takımı bakabilirsin. Orada hem çeşit fazla hem daha uygun. Ben kahvaltı takımımı ve günlük yemek takımımı güral porselenden birleştirerek aldım, hem de ileride ikisini kombin yapabileceğimi düşündüm; bana göre kahvaltı takımlarının falan içlerinde çok gereksiz parça var. Biraz tercih meselesi, kullanmayacağın şeylerden kaçın derim :) Çatal-bıçak seti için de hisar ve jumbo iyi deniyor, ben onu da korkmaz aldım :) Leke bırakma kısmını pek tencereler için anlayamadım ama baharatlıklar için bakarken metal olanların üstünde çabuk iz olduğunu duymuştum. Baharatlık setimi linens'den tercih etmiştim.

Bilgilendirdiginiz icin cok tesekkur ederim Bernardo nun granit ve çelik tencere setleri nasil peki bernardo hakkında çok fazla yorum yok forumlarda ben acikcasi herseyimi ayni markadan alayim uğraşmayayım istiyorum ama demekki çelikte korkmaz porselen de güral ve kütahya porselen deniliyor ayrı ayrı alıcaz demekki

Canım kesinlikle karaca yada korkmaz akorkmaz al şu anda karacada inanılmaz ürünler var bir bak derim ben de çeyiz alışverişi icersindeyim Rabbim ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin bize hayırlı olsun bu arada

Hepsini tek markadan alacağım diyorsanız Karaca’dan alın.

Ama onu dışında kalitesi daha önemli diyorsanız porselen yemek takımını Kütahya’dan, çelikleri jumbo ya da hisardan alabilirsiniz.

Bardak vs için Karaca ve bernardo güzel modeller üretiyor.

Seneye evlenecek biri olarak kendi tercihlerim söyle;

Çeliklerini çelik üzerine markalaşmış yerlerlerden al derim; Korkmaz, Hisar gibi ben korkmaz tercih ettim.

Porselen misafir takımı hem zevke hem de bütçeye göre değişir satış sonrası hizmetleri nasıldır ona bak. Ben Bernardoda satılan Royal Bone China markasından bir takım aldım ve takımımı çoook severek almıştım. Royal Bone China markası da altarnatiflerine göre bence daha iyi bir marka. ben tavsiye ederim. Satış sonrasında kullanmadığın ürünü 5 yıl içinde değiştirme ve 5 yıl içinde kırılan veya daha fazla olmasını istediğin parçaları satın alabiliyorsun. 5 yıl parça temin garantisi var.

Granit takıma gelince ben yemek takımımı bernardodan aldığım için oradan bir takım aldım. Eğer ayrı alsaydm tefalin expertise veya heritage serisinden kendim bir takım yapardım.

Son düzenleme:

6 aydır araştırma yapan biri olarak seninle araştırma sonuçlarımı paylaşayım
Çelik tencere jumbo ve karaca alacaktım, fakat Karacada çalışan bir arkadaş 2 markanın arasında 1 tık kalite farkı olduğunu jumboya o kadar para vermemem gerektiğini söyledi. Ama Karacada çelikler içime sinmedi.
Daha sonra Bernardo'da bulunan bir Alman markasının ve Korkmazın çeliklerinin çok iyi olduğunu kullanan bir kaç kişiden duydum.
Bernardo granitlerinin %80 içleri soyuluyormuş, Karaca tavsiye ediliyor.
Sonuç olarak çelikte Bernardo'daki Alman markası veya Korkmaz, granitte Karaca almaya karar verdim.

İnşallah sanada yardımcı olur.

sikayetvar.com üzerinden araştırdığım ve çevremde evlenen akraba/arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla ben ne Bernardo ne de Karaca öneremeyeceğim. Senesini doldurmadan sararma, kulplarda dökülme, granitlerde soyulma gibi kullanım kalitesini düşürecek sorunlar çıkıyor.

Ben çatal-bıçak takımımı, günlük ve misafir olmak üzere Hisar'dan aldım.

Çelik tencere seti için Korkmaz Hiper Setlerinden birini tercih edeceğim.

Granit yerine Tefal'in Hard Titanium kaplama tencerelerini tercih edeceğim. Kullanan herkes çok memnun.

Kahvaltı takımıPorland'dan aldım, masa üstü malzemelerini, tabakları ise Mikasa Moor tercih ettim. Markaların oluşturduğu 40 parçalık takımlar bana çok hitap etmiyor açıkcası. Kendi isteğime göre kombinledim.

Yemek takımını da aynı şekilde Porland'dan alıyorum. Çözüme ulaşma ve ürün kalitesi bakımından diğerlerinden bir tık üstte bence. Platin desenli yemek takımına uygun aynı zamanda Platin çizgili meşrubat bardakları da vardı. Onları da almayı planlıyorum.

Çay Setini de Korkmaz tercih ediyorum.

Süpürge olarak, şu an evimizde Dyson marka kullanıyoruz. Piyasaya göre oldukça pahalı ama çalışan biri olarak ev süpürmekten zevk aldığımı söyleyebilirim. Çeyizime de Dyson marka alacağım.

Havlularımın bir kısmını H&M Home'den aldım. Özdilek falan hikaye. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Bir de paspas takımı aldım oradan, inanılmaz şık ve dokusu iyi. Mumluk vb gibi aksesuarlar da alıyorum, bir göz gezdirin derim.

Bornoz takımlarını Madame Coco'dan aldım. Bir çoğunuz eminim kullanmışsınızdır. Tercih edebilirsiniz, ben koyu renk diğer markalarda bulamadığım için oradan aldım, iyi de duruyor.

Nevresim takımlarımın bir kaçını Taç'tan bir kaçını Bella Maison'dan aldım. Taç biliyorsunuz ama Bella Maison'u da kesinlikle tavsiye ederim. Çok şık ve modern tasarımları var. Yine aynı şekilde Linens de tavsiye ederim.

Perdeler ve aksesuarlar için büyük ihtimal IKEA'yaya gideceğim. Çünkü hem spor hem şık hem de oldukça uygun fiyatlar var. Ben çiçekli ya da boncuklu, ağır şeyleri seven biri değilim. IKEA'dakileri de oldukça beğenmiştim.

Mutfak için elektrikli aletleri henüz almadım ama onları da aile alışkanlığı olarak BOSCH tercih edeceğim.

Beyaz eşyayı biz siyah istiyoruz. Siyah olarak Siemens ve Bosch marka düzel ve yeni seriler var, eğer bütçemiz de uygun olursa bunları değerlendireceğiz.

Yorganları da henüz almadım ama Madame Coco'daki indirimleri değerlendireceğim.

Rende, süzgeç gibi gereçleri de Korkmaz'dan tercih ettim.

Banyo set üstü için Koçtaş'a ya da internete bakabilirsiniz. Oldukça bol çeşit var ama cam ya da plastik tercih etmeyin, lekelenmeler, soyulmalar banyonuzu eski ve kirli gösterebilir. Ben Koçtaş'tan Erione serisini aldım.

Evinizde mümkün olduğunca az Bambu kullanın. Kime sorduysam bi süre sonra koktuğunu ve renginde kararmalar olduğunu söyledi. Bunu da not düşeyim. Şimdilik aklıma gelenler bunlar :)

merhabalar. Ben de çeyiz hazırlığı içindeyim. Sana gözüm kapalı önerebileceğim ürünleri söyleyeyim.

Öncelikle ben çeyiz setimi Bernardodan aldım.İçinde fissler düdüklü tenceresi olduğu için. Ama bernardonun kaşık çatalları paslanıyor diyorlar. Ben de endişe ettim açıkçası. Ama aklım karacada kalmıştı. Ben karacanın çeyiz setini öneririm kendim bernardodan almama rağmen. Aynı zamanda nevresim bornoz battaniye pike yorgan yastık seti var karacanın şu an indirimde 1500 tl ondan aldım ben ve gerçekten çok güzel. Kesinlikle kaçıramazsın. Ayrı ayrı aldığında o fiyata bulamazsın bence.

Beyaz eşyamı; Siemensten aldım. Biz yıllardır Siemens kullanıyoruz bir kez servis yüzü görmedi.

Ütümü ben Tefaldan aldım. Buhar kazanlı. Ama Philips sanırım Tefalden bir tık daha iyi. Maddi yönden sıkıntın yoksa Philips al derim.

Süpürge makinemi Dysondan aldım. Gerçekten süpürgeni ömürlük istiyorsan Dyson almalısın. Pahalı ama bir sefer vericeksin. Kesinlikle gözüm kapalı tavsiye ederim.

Tencere setlerimi ben çelikleri bernardodan aldım. Denedim memnunum da. Ama korkmaz çelik olarak daha iyi çaydanlığımı ordan aldım.

Tavaları Tefalden aldım. Tavada Tefal üstüne tanımıyorum.

Bıçak setleri de önemli mesela. Ben Sürmeneden aldım orası da ömürlük bence.

Aklına takılan başka varsa hatırlatırsan cevaplayabilirim. Aklıma gelenler bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…