- 12 Temmuz 2014
- 375
- 355
-
- Konu Sahibi Benbirlaydii
Evet cnm aynı iğneden bahsediyoruz ciğer geliştirici. Sen kaçıncı haftada doğum yaptın ve bu iğnenin faydasını gördünüz mü ?bahsettiğin iğne bebeklerin ciğer gelişimi için yapılan bır iğne sanırım benimde erken Doğum rıskım vardı kezaaa bende vuruldum ama su sekılde günde 2 doz 2 gün üst üste bukadar... ve bu sekılde sık aralıklarla vurulduğunu ilk defa duydum duydum derken bebegım 6.5 ay yoğun bakımda kaldı ve hergun sayısız bebek doguyordu ve sorulan ılk soru cıger gelıstırıcı olup olmadığı vurulup vurulmadıgıydı aynı ıgneden bahsedılıyoruz sanırım kafanı karıştırmak ıstemem ama iyi araştır canım istersen doktora gıttıgımde kendı doktoruma sorar burada sizlerlede paylaşırım
Anladım cnm haklısın herkeste aynı tepkiyi gostermeyebilir. Bilmiyorum belkide hiçbir etkisi yoktur ama işte insan korkuyor yapmayın da vicdan azabı duyacam. Ama çok şükür ki senin bebeğin yaşamış. Şimdi sorun yok dimi cnm? Bide sen neden dolayı erken ďogum yaptın öğrenebilir miyim?29. Haftada Doğum yaptım hiçbir etkisini gormedim bebegım çok uzun zaman oksijen aldı içini karartmak istemem ama fazlasıyla tecrübeliyim bu iğneyi vurulupta oksıjen almayan hıçbır bebek gormedım ama şuda varki belkide hiç vurulmasaydım 6 ay degılde belkıde yavrum 1 yıl oksıjen alacaktı... 24 haftalık 450 gram doğup ciğer geliştirici vurulmayan az bır sure oksıjen alan ve suan çok sağlıklı olan arkadaşımın bebegı de var.... İçini ferah tut yaZmak içimden geldi neolur etkilenme endişeye kapılma yanı şuda var kı Rabbim ne yazdıysa onu yasıyoruz... suan da 18 haftalık hamıleyım ınankı ben bıle ne yapacağım bu ıgneyı nasıl vurulacagım yoksa vurulmayacakmıyım ortadayım
Canim yaa çok üzüldüm yasadiklarina Rabbim kimseye yasatmasin. Allah yardımcın olsun kolay bişey değil. Benimde 2.2.ci hamileligim ilkinde doktorum fark etmişti ama sonra şehir değiştirmiştik doktorum da değişmişti haliyle diğer doktorlar fark etmedi bile. Her doktor fark edemeyebiliyor malesef ya da iş işten geçtikten sonra fark ediliyor. Seni 2.ci gebeligin şu an serklaj oldun mu peki?Canım hamılelıgım gayet ıyı gıderken ayrıntılı ultrason ıcın gıttıgım perınatolog açılmam olduğumu erken Doğum yapabılecegımı soyledı sonrası ve suan kendı araştırmalarınla ogrenıyorum kı Rahim ağzı yetmezlıgım varmıs kendı doktorum bu durumun önem arZ ettıgınden hıc bahsetmedı günde 2 progestan kullanıyordum oda ağızdan ne ılaclar ne iğneler varmış meğer..... velhasıl kızım doğdu 6.5 ay kuvozde kaldı suan da 2 yasına gırecek ve %92 engelli... Rabbim benım yasattıklarımı kımselere yasatmasın ıns herşey yolunda gıder sen ben ve bızım gıbıler evlatlarımızı sağ sağlım vaktınde saatınde sağlıklı bır sekılde kucağımıza alırız
Canim bende serklaj yok. Benimki de aslında biraz gec fark edildi. Serklaj için geç kalmış bulundum. Sen bence kesinlikle serklaj olmalısın çünkü ilerleyen haftalarda rahim ağzı kisalmaya başlıyor. Ben bugun kontrole gittim rahim ağzım 16 mm e düşmüş bide hunilesme de var. Celestone iğnenin birinci dozunu daha bugün oldum.Saol canım benım Allah razı olsun.... haklısın canım tamamen doktorun tecrubesıyle ilgisiyle alakalı sımdı seklajım yok doktorum gerek gormedı daha doğrusu 11 haftadan Beri de ölçüm yapılmadı bakalım bu hafta gıdecegım rahım ağzım kaç çıkacak duruma göre de karar verılecek ... sen de varmı pekı serklaj... eğer varsa kaçıncı haftada atıldı.../
Canim haber ver doktorun ne derse burdan. Ama serklaj ol muhakkak hence garanti olsun. Ilkinde de rahim ağzı yetmezligi varsa 12.ci haftada serklaj yapıyorum demişti benim doktorum. Ben celestone yi 3.cu vurulusum oldu cnm. Ilkini yaklaşık 5 hafta önce oldum 2 doz. Ikinci sini de bayramdan önceki cuma oldum. Bide bugün oldum cnm. Doktorum bugün 10 gunde 1 olacak dedi bakalım artik. Bide haftalik proluton igne vuruluyorum erken doğumu önlemek için.Bakalım canım bu hafta kontrolüm var ne dıyecek doktorum serklajı gerek gorecekmı hayırlısı olsun... sende ılk ıgnenı vurulmuşsun şifa olsun yavruna yarasın inş Pekı ne karar verildi celeston konusunda kaç günde bır vurulacaksın
Canim ben senin yerinde olsam başka doktora da görünürdumSerklajı bende ıstıyorum ama doktorum duyarsız bu konuda haftam da ılerledı baya korkmuyor degılım açıkcası sana da elbettekı bılgı verırım canım ... mesele doktorum magnezyumu gerek gormedı ama erken doğumu ufak da olsa engelle me kasılmaları azalttığını araştırdım kendım aldım ve başladım proluton ıgnede 20 haftadan sonra vuruluyor degıl mi iyiki yazdın canım onuda sorayım
Hakkında hayırlısı cnm. Insallah bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın. Gelişmeleri yazarsın buraya :))2 tane farklı doktora gıdıyorum bırı doçent bırıde uzman ama dedıgın gıbı canım bır tane daha doktor bulmak şart oldu progestanı evet canım hamılelıgımın ılk gününden berı kullanıyorum hıc aksatmadım
Aminn inşallah cnm :))Tamm canım bılgı verırım sanada Allah razı güzel dıleklerın için Rabbim senınde yar ve yardımcın olsun rısklı günlerı atlatıyorsun yavaş yavaş inş 38,39. Haftalarını görürüz birlikte ....