- 10 Aralık 2014
- 8.631
- 6.441
-
- Konu Sahibi Benbirlaydii
Öncelikle geçmiş olsun. İnşallah bebişiniz biraz daha dayanır. Benim 27 haftalıkken kanama nedeni ile hastaneye yatmam gerekmişti. Doktorum tedbir amaçlı 12 saatte bir iki doz vurmuştu ve etkisinin 48 saat sonra ortaya çıkacağını söylemişti. Sonra çok şükür ki açılmam olmadığı ve kanamam durduğu için herhangi bir tekrarlama gerekmedi. Ama internette araştırırken risk devam ettiği sürece her hafta dozun tekrarlanması gerektiğini okumuştum. İlk 48 saatte 2 doz vurulup sonra haftada bir tekrarlanır yazıyordu. Devlettekiler biraz daha rahat sanırım. Siz kendi doktorunuzun söylediğinden şaşmayın bence bu şakaya gelecek bir durum değil.Slm kızlar 28 haftalik hamileyim. Erken doğum riskim var. Kendi normal gittiğim doktor 10 güne 1 celestone igne yapıcaz dedi. 4 kez olmak üzere 2 doz oldum. Bugün devlet hastanesine gittim ordaki doktor 10 güne 1 vururlmaz dedi. Ayda 1 yapıcaz dedi. Randevu aldım yarın kendi doktoruma gidecem. Kafam çok karıştı şimdi neden böyle söyledi diye. Siz yerimde olsanız napardiniz? Bide bu iğneyi kullananlar ne sıklıkta vurundunuz? Simdiden teşekkürler :)
Çok geçmiş olsun sizede. Rabbim bebeğinizi size bağışlasin. Inanin kafam çok karıştı. Az önce ebe bi arkadaşımla konuştum o da diyo ki celestone nun 10 gunde 1 uygulanması bana fazla gibi geldi diyo. Ama bende sizin gibi düşünüyorum nedense sanki devlette kiler biraz daha rahat.Öncelikle geçmiş olsun. İnşallah bebişiniz biraz daha dayanır. Benim 27 haftalıkken kanama nedeni ile hastaneye yatmam gerekmişti. Doktorum tedbir amaçlı 12 saatte bir iki doz vurmuştu ve etkisinin 48 saat sonra ortaya çıkacağını söylemişti. Sonra çok şükür ki açılmam olmadığı ve kanamam durduğu için herhangi bir tekrarlama gerekmedi. Ama internette araştırırken risk devam ettiği sürece her hafta dozun tekrarlanması gerektiğini okumuştum. İlk 48 saatte 2 doz vurulup sonra haftada bir tekrarlanır yazıyordu. Devlettekiler biraz daha rahat sanırım. Siz kendi doktorunuzun söylediğinden şaşmayın bence bu şakaya gelecek bir durum değil.
Aynen cnm senin durumunu biliyorum. Her doktorun farklı konuşması da insanı düşündürüyor. Seninde dediğin gibi acaba riskli olduğu için mi doktorum 10 gunde 1 yapıcaz dedi.Kuzum ben sana anlatmıştım benimde ilk dozla ikinci doz 12 saat arayla yada 24 saat arayla olmuştu net hatırlamıyorum ama 2. 2 doz bi ay vardı arasında. 29 da bi oldum 32 33 civari bidaha. Zaten bu Dr ları anlamak zor. Senin durumunda 10 günde bir yapmasını anlıyorum her an risk var. Bende sancım arada durduğu için açılmam olmadığı için sık vurmadı diye düşünüyorum
Sizede çok geçmiş olsun. Ben 4 doz vuruldum. Kafamı karıştıran neden doktorlar ayrı konuşuyor. Insan tereddüt düşüyor açıkçası.Geçmiş olsun canım bende geçen hafta erken doğum riskiyle yattım 12 saatte bir vurdular 2 doz yapıldı.
Teşekkür ederim belki de gebelik haftasına göre değişiyor olabilir canım doktoruna güveniyorsan için rahat olsunSizede çok geçmiş olsun. Ben 4 doz vuruldum. Kafamı karıştıran neden doktorlar ayrı konuşuyor. Insan tereddüt düşüyor açıkçası.
Doktoruma güveniyorum ama yine tereddüte kalıyor insan. Hayırlısı artık cnm :)Teşekkür ederim belki de gebelik haftasına göre değişiyor olabilir canım doktoruna güveniyorsan için rahat olsun
Haklısın canım bazen birinin dediği diğerini tutmuyor. Sağlıkla gelsin minikler inşallah:)Doktoruma güveniyorum ama yine tereddüte kalıyor insan. Hayırlısı artık cnm :)
Aminn cnm insallah :)Haklısın canım bazen birinin dediği diğerini tutmuyor. Sağlıkla gelsin minikler inşallah:)
Plasenta previa nın bikaç çeşidi var. En büyük risk oluşturanı tam plasenta previa dedikleri rahmin ağzını kapatan. Diğerleri ilerleyen haftalarda genelde olması gereken yere taşınıyormuş. Rahme yapışık olmadığı sürece sıkıntı yaratmaz diye biliyorum. Doktorunuz sizi boşuna endişelendirmek istememiş olabilirKızlar doktor bugün plesenta on duvar yerlesimi dedi. Hemsireye söylerken aklıma takıldı. Şimdi internetten baktım plesenta previa diyo. Riskli bir durummuş niye bu doktor bana söylemedi ki şimdi
Bence öyle çünkü ben iğneden bi hafta sonra taburcu oldum sonra yine sancılandım tekrar yattım falanAynen cnm senin durumunu biliyorum. Her doktorun farklı konuşması da insanı düşündürüyor. Seninde dediğin gibi acaba riskli olduğu için mi doktorum 10 gunde 1 yapıcaz dedi.
Bilmiyorum ki cnm ama yine soyleyebilirdi. Belki de dediğiniz gibi endiselnecek durum yoktur ondan soylememis tir.Plasenta previa nın bikaç çeşidi var. En büyük risk oluşturanı tam plasenta previa dedikleri rahmin ağzını kapatan. Diğerleri ilerleyen haftalarda genelde olması gereken yere taşınıyormuş. Rahme yapışık olmadığı sürece sıkıntı yaratmaz diye biliyorum. Doktorunuz sizi boşuna endişelendirmek istememiş olabilir
Canim sen nasilsn ? Şancı devam ediyor mu? Senin bu prenses çok inatci çıktı :))Bence öyle çünkü ben iğneden bi hafta sonra taburcu oldum sonra yine sancılandım tekrar yattım falan
Adet sancısı gibi hala artıp azalan sancılarım var. Aynen kuzum ya gelemedi nazlı bebişCanim sen nasilsn ? Şancı devam ediyor mu? Senin bu prenses çok inatci çıktı :))
Ahh cnm yaa. Allah yardimci n olsun insallahAdet sancısı gibi hala artıp azalan sancılarım var. Aynen kuzum ya gelemedi nazlı bebiş
Amin CANım Allah hepimizin yardımcısı olsun şu sıcaklardaAhh cnm yaa. Allah yardimci n olsun insallah
Aminn cnm insallah..Amin CANım Allah hepimizin yardımcısı olsun şu sıcaklarda