Kız İsteme kafam çok karışıkk :(

mydoram

Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2012
4
0
16
İstanbul
öncelikle hepinize selam bayanlar.Ben kafamı karıştıran bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum işin içinden çıkamadım.Sevgilimle 5 yıldır birlikteyiz şu an 21 yaşındayım üniversite 2.sınıfa geçtim.Sevgilim işe 25 yaşında çalışıyor.Biz birlikteliğimizin 3.senesinde zamanı geldiğini düşünüp sözlenmek istediğimizi dile getirmiştik.Çünkü o benim ailemle tanışmıştı ben de onun. Hatta ben onların evinin kızı gibi olmuştum evde aksam yemeklerini hep birlikte yerdik sohbetler ederdik hafta sonları birlikte gezerdik beni sağolsunlar o zamanlar kendi kızlarından ayırt etmediler.neyse sevgilim ailesine bu konuyu o zamanlar actıgında ailesi sürekli farklı tepkiler vermişlerdi.Öncelikte tamam gideriz tanışırız isteriz sonradan daha düzgün bir işin yok askerliğin yok vs. Bunlar haklı sebepler olsa da beni bu çelişkili ifadeleri çok üzmüştü nasıl anlatsam kendimi değersiz hissetmiştim.Duygularımla oynadıklarını hissetmiştim.Tabi bu bahsettiğim 2 yıl öncesine kadardı.Ben o zamanlar liseden bile daha yeni mezun oluyordum.Bu yıl benim ailesiyle aram çok ileri derecede bozuldu.Gercekten de bu kadar içli dışlı olmamak gerekiyormuş onu anladım.Bozulmamızın nedeni de annesinin bizim kavgalarımıza bir kaç defa şahit olup sürekli beni haksız sinirli ve kıskanc görmeleriydi ve o kadar çok sey yasattılar o kadar agır laflar söylediler ki ben hala unutamam.Annesi bizim ilişkimizin artık saglıklı olmadıgını birbirimize zarar verdigimizi ve ayrılmamızı istedigini babası ise bizim birbirimize duydugumuz aşkın evlendikten bir gün sonra biteceğini söyledi.Bu laf bana öncelikle ve herkesin aklına gelebilecegi gibi evlendikten bir gün sonra ne değişir bir birliktelik yaşarsınız eşinizle onu aklıma getirdi başka da bişi bulamadım.Ne yani bizim aşkımızı gercekten sadece bi gecelik mi görüyorlardı ve bunu kızı yaşındaki insana nası söyler bu benim cok gücüme gitmişti.Bu lafları söylerken sevgilim yanımızda değildi.Her neyse ben konudan kısaca bahsettim.Şimdi bu olaylar üzerinden yaklasık 4 5 ay gecti ve sevgilim Allahın izniyle askere gidecek 1 ay içinde inşallah.Biz bu sefer askere gitmeden söz yapmayı ve kimsenin bunu engelleyip berbat etmemesini o kadar çok diliyoruz ki.Sevgilim ailesiyle konuştu ve onay aldı isteyeceklerini söylemişler.Fakat bu kadar olaydan sonra benim kafam cok karısık nası bu laflardan sonra gelip beni isteyecekler yani isteyemeye gelceklerine bile şu an inanmıyorum en başta anlatmıştım bundan önce de gelceklerini söylemişlerdi.Tamam o zaman iyiki de gelmemişler bizim yaşımız ve niteliğimiz o zaman pek uygun değildi.Ama şimdi yavaş yavaş hayatımızı rayına oturttuk biraz olsa da benim üniversite hayatım gayet güzel onun da işi.Ve bunlardan en önemlisi birbirimize olan sevgimiz o kadar fazla ki bana biraz olsun fikirlerinizle yardım ederseniz gerçekten çok memnun olurum şimdiden bu yazdıklarımı üşenmeyip okuyan ve bana yardım eden herkese çok tesekkürlerimi sunuyorum.

canım benim fikrim sevgilin askerden gelsin ekonomik özgürlüğünü bi eline alsın öyle söz yapın..anlattıgın kadarıyla aile otoriter şimdi söz yapıp tekrar içli dışlı olursan emın ol cok daha fazla laflar söylerler sana.eğer şimdi söz yaparsanız sevgilin askere gittiğinde moralini ailesi bozsada ağzını açıp bişey diyemeyeceksinn psikolojisi değişik olacak çünkü sana kızacak ilişkiniz cok yıpranır..

ksinlikle katılıyorum :)

Evlenmek icin cok cok kucuksun.

Hayata bir atilin ondan sonra resmiyet yasarsiniz. soz bile fazla su an.

Akisina birakin hem bu arada ailesi de daha cok alisir bu ise.

Sorumluluk almaya fazla heveslenme.

kuzum zor bir karar evlilik zaten bak 27 yaşındayım ekonomik özgürlüğüm var,erkek arkadşımın da her sey iyi ben bile acaba diyorum...aile çok önemli hayatım ekonomik özgürlüğü olsun erkek arkadaşın sonra karar verirsiniz.hem söz ,nişan derken de erkek arkadaşınla aran nasıl olcak,o kimin yanında durcak bakarsın,kendinden taviz vermem biraz mesafe koy aileisyele ,bakalım ikiniz de kararlıysanız olur ama şunu unutma kimse senden önemli değil,işler rayından çıkarsa ,sen sağlam dur yıne de ,hayat bu belli olmuyor...bakrsınız ailesiyle aranız düzelir bir zamana ihtıyacın var cok düşünme hayatım...

vallahi kafam cok karısık sevgilim askere gitmeden önce kesinlikle söz olsun istiyor ben de istiyorum tabiki ama işte bu durumlar varken insanın hevesi falan kalmıyor ne yazık ki hepinize cok tesekkürler

sevginizi kanıtlamanız için veyahut vazgeçmeyeceğinizi göstermek için illa ki yüzük gerekmiyor tatlım,arkadaşların da dediği gibi sabredin,askerlik faslı bitsin,sen eğitimini tamamla,şöyle göğsünüz dik isteklerini kendileri karşılayan bireyler olun,sonrasında ortalığın tozunu attırın

benim sevgilimde askerde ve bizde o gitmeden önce söz yapmayı düşündük..ama askerdeyken uzun bisüre yalnız kalıyosun,bence bide sevgilinin ailesinn sorumluluğunu alma derim zaten aranız pek iyi değilmiş..sevgilin dönünce herşeyin tadını çıkara çıkara yaparsınız senin askerini askerininde seni beklediğini gören aileside eminim düşlüncelerinden utanıcaklardır.çünkü bizim içinde çok kişi dedi,kimse kimseyi birbuçuk sene beklemez diye..ama bu bağlılık inadına cevap olur..söz olsun yada olmasın bence asıl önemli olan sevgilini askere bol morel ve mutluluk içinde göndermen...şimdiden tez kavuşman dileğiyle...

askerden önce biraz beklemen daha iyi olur sanki en azından ailesiyle aranda mesafe olur ama sözlü olursan devamlı onları görmek mecburiyetinde kalırsın ve o yokken daha zor gelir bu sana sonuçta sözlü olsan da olmasan da onu bekleyeceksin böyle beklemek en iyisi gibi canım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…