• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam çok karışık yardımm

zorhayaller

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2024
108
-54
11
29
25 aylık bir oğlum var 2 hafta önce kendi etrafında dönmesi gözlerini yana yatırarak ve arada 3-4 adım parmak ucu yürümesi gördük araba takıntısı var kelimeleri az konuşamıyor psikiyatri gittik doktor hiçbir şeyi yok diyip bizi eve gönderdi. Ertesi gün başka bir yer otizm olabilir dedi o günden sonra davranışları daha çok dikkat ettik ve kafa sallama , vurma , geri geri yürüme başladı. Göz teması , isme tepkisi var komut alıyor , oyuncakları ve bizle oyun oynuyor, anne baba diyebiliyor işaret ediyor işaret ettiği yere bakıyor bilgisi olanlar lütfen cvp yazsın malatyadayız Ankara’ya gidiyoruz doktor önerisi olan.

Otizm şüphesi.
61 dalı var.
Yaygın gelişim bozukluğu deniliyor genel itibari ile.
Sıralı ve motor gelişimini tetikleyen öğretili oyunlar var. Muhakkak anne olarak sizde öğrenin ve oynayın evde.
Ekran kesinlikle ama Kesinnnnnlikleeeeeeee yasakkkkkk. yasakkkkk.
Ekran yok.

Otizm şüphesi.
61 dalı var.
Yaygın gelişim bozukluğu deniliyor genel itibari ile.
Sıralı ve motor gelişimini tetikleyen öğretili oyunlar var. Muhakkak anne olarak sizde öğrenin ve oynayın evde.
Ekran kesinlikle ama Kesinnnnnlikleeeeeeee yasakkkkkk. yasakkkkk.
Ekran yok.
Ekran kapatık ama bu hareketine çözüm bulamadık

Ekran kapatık ama bu hareketine çözüm bulamadık
Hemen birşey beklemeyin, zaten ekranı kapatmak ilk kural.
Pediatristten yaygın gelişim bozukluğuna karşı oyunlar öğreneceksiniz ve oyunla ona hayatı öğreteceksiniz.
Lütfen deneyin....
Benim yakınlarım çok fayda gördü.

Farkındayım nereden nasıl başlayacağınızı bilmiyorsunuz; ancak başlamadan bitirmezesiniz lütfen inanın.

En önemlisi ne biliyor musunuz?
6 veya 7 yaşına kadar çocuğunuzu komut alabilir hale getireceksiniz, Eğer getiremezseniz artık dünyadan kopuk bir hale gelecek !
Lütfen yönergeleri uygulayın.

Yaşına bakmadan ifade edebileceğim birşey daha var: Yanında yaygın gelişim bozukluğu var demeyin çocuğunuzun. Onun beyin nöronları senden benden daha iyi çalışıyor, dediğinizi anında kaydeder ve anlar, o anlamamalı. YGB diye ifade edilir. Doktor tavsiyesidir benimde şahit olduğum.

Hemen birşey beklemeyin, zaten ekranı kapatmak ilk kural.
Pediatristten yaygın gelişim bozukluğuna karşı oyunlar öğreneceksiniz ve oyunla ona hayatı öğreteceksiniz.
Lütfen deneyin....
Benim yakınlarım çok fayda gördü.

Farkındayım nereden nasıl başlayacağınızı bilmiyorsunuz; ancak başlamadan bitirmezesiniz lütfen inanın.

En önemlisi ne biliyor musunuz?
6 veya 7 yaşına kadar çocuğunuzu komut alabilir hale getireceksiniz, Eğer getiremezseniz artık dünyadan kopuk bir hale gelecek !
Lütfen yönergeleri uygulayın.

Yaşına bakmadan ifade edebileceğim birşey daha var: Yanında yaygın gelişim bozukluğu var demeyin çocuğunuzun. Onun beyin nöronları senden benden daha iyi çalışıyor, dediğinizi anında kaydeder ve anlar, o anlamamalı. YGB diye ifade edilir. Doktor tavsiyesidir benimde şahit olduğum.
Evet kafam çok karışık bir çocuk gelişimciye götürdük ve masanın üzerinde arabalar vardı ve oğlum arabaları çok sever uzanıp aldı doktor izin istemeliydi dedi ve sosyal kısıtlı dedi şuan ona izin nasıl istemesi gerektiğini nasıl öğreteceğimi düşünüyorum 😢 25 aylık başkasının oyuncağını alınca geri ver senin değil dedim mi verir komut alıyor ama orda yapmadı

Back