Kafam çok karışık.. Siz olsanız ne yapardınız?

Amazing family

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
4.036
10.485
208
Hepiniz için güzel bir gün olsun diyorum ve konuma başlıyorum kızlar
Eşim 7 ay önce kaza sonucu ciddi bir ameliyat geçirdi 3 ay kalkamadı yerinden,her ihtiyacını ben gördüm diyebilirim. Bu olay bizi psikolojik olarak çok etkiledi. Tabi bu olayla beraber babamın kanser olduğunu öğrendim o da ameliyat oldu vs. Zor bir süreçti benim açımdan da . Babama bile gidemedim ilk zaman sonra gidebildim. Tam her şeyi yoluna koyduk psikolojimiz şu an daha iyi derken eşimin şimdi tekrar bir ameliyat olması gerekiyor. Çok önemli bir ameliyat değil elinde kırık var. Çok ağrı yaptığı ve sonrasında ciddi sorun yaratacağını söylediği için doktorlar olmasına karar verdik. Ben hamileyim ve bu durumu çok stresli karşıladım. 1 ay alçı süreci olacak ve sağ el. Eşim zorlanmam ayak değil sonuçta yürüyebilirim,araba sürebilirim diyor ama ben aşırı evham yaptım. Ya ameliyatta sorun olursa? Tekrar eşim elini kullanamadığı için bunalıma girerse? Çocuklar,ev tüm sorumluluk bende olacak yapabilecek miyim ?
Bu stresimi bir kez eşime yansıttım acaba ameliyatı ertelesek mi dedim. (Doğum sonrasına)
O da hayatını çok etkilediğini ve bebeğimiz dünyaya gelmeden evvel bunu halletmek istediğini söyledi. Tabi ki anlayışla karşıladım.
Hastanede yanında olmayı teklif ettim istedim. Çocuklar annemlerde kalsın dedim. Eşim hamile olduğum için ve hastane şartları uygun olmadığı için anne ve babasının kalmasını istiyor. 1 gün yatacak aksi bir durum olmazsa.
Ona da tamam dedim. Sömestr için bu hafta ameliyat olsaydı 3 gün onunla kalıp sonra annemlere geçecektim Ablam gurbetten geliyor. Bu hafta ameliyat iptal oldu haftaya kaldı ve eşim program yapmış. Ameliyattan 1 gün önce annenlere bırakırım sizi ameliyat sonrası bende annemlere geçerim. En azından ilk haftayı daha rahat geçiririz. Çocuklar da etkilenmemiş olur ben de kafaca daha rahat olurum dedi. Onu o halde bırakıp ameliyat sonrası bile yanında olmamak ne kadar doğru bilmiyorum. Ben yanında olmak istediğimi annemlere sonra gideceğimi söylesem de ısrarcı.
Siz olsanız ne yapardınız ?
Eşiniz böyle dese bile yanında olur muydunuz?
Hastanede kalmakla ilgili ne düşünüyorsunuz?
Uzun oldu biraz ancak anlatabildim. Şimdiden okuyan ve cevap yazan herkese teşekkür ediyorum

Hangi ildesiniz bilmiyorum ama tam salgınların olduğu bir dönemdeyiz. İstanbul’da domuz gribinin hortladığı dahi söyleniyor. Hamileyken hastanede kalmamanız bana da daha mantıklı geldi.
Öbür kısım gerçekten tam arada kalınacak bir şey. Sanırım ben eşimin yanında olmak isterdim ameliyattan sonraki süreçte.

Bende yanında olayım evimizde olalım istiyorum ama bu sefer de eşimin ailesi de bizde kalırsa ciddi bunalıma girerim sanırım eşim bunun olacağını bildiği için önlemini böyle almaya karar verdi. Ben kalmalarını istemiyorum 15 dk mesafedeyiz ama destek olmak amaçlı kalmak isteyebilirler

Kardeşim süper-kahraman değilsin ki heryere yetesin...
Eşine elbet bakacak anası vardır babası kardeşi vardır hamilesin sen kendini bebeğini düşünmen lazım kimse demiyor ki eşini hiç görme hastanede diye ameliyat sonrası elbet görmeye gidersin çorbası yapılacaksa yapar verirsin ama refakatçi bırak başkası kalsın bırak başkası da baksın..

eşinin planı oldukça uygun.çocukları arada sersefil etmeye gerek yok, hastanelerde çok ciddi salgın vakaları var sizin gitmeniz uygun değil bence.plan annesi için de uygunmuş , e arada boş yere başka sıkıntı çıkmasına gerek yok mesela sizin o arada hastalanmanız gibi.

Eşim hastaneye hiç bir şekilde gitmemi istemiyor eve çıkınca annemlere ziyarete gelirsiniz dedi. Haklısınız galiba kendimi ve çocuklarımı da düşünmeliyim. Hepimizin iyiliği için böyle olmalı. Teşekkür ederim yorumunuz için

sizin ameliyatı erteleyelim demeniz bana yanlış geldi sonuçta acı çekiyor neyse ki ertelenmemiş.
hamileliğim normal geçiyorsa eşimin yanında olmak isterim. benim eşim kıl dönmesi ameliyatına girdi ben ameliyathane kapısında bekledim çıkar çıkmaz beni görsün diye, bilmiyorum belki ben çok duygusalımdır ama yerinizde olsam eşimle hastaneye gider en azından ameliyattan çıktığını sorun olmadığını görüp sonrasında anneme geçerdim

Her seye her yere yetismek zorunda degilsiniz. Siz esiyseniz digeri de annesi, yabanci degil sonuçta. Cocuklariniz varken ve hamileyken sorumluluğu annesiyle paylasmaniz gayet normal. Hastaneye gidip gelirken, esinize bakarken bir de siz hastalanırsaniz o zaman ne olacak? Çoluk cocuk sefil olacaksiniz. Esinizin plani gayet makul.

şu anda hastanelerde infulenza domuz gribi yaygınlığı var,bence eşiniz en doğrusunu düşünmüş.hamilelikte allah korusun bulaşıcı hastalıklar kötü sonuçlar doğurabılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…