kafam çok karışık psikolojim bozuldu hamileyim

akademikt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
4
2
36
merhaba arkadaşlar
ben erkek arkadaşımdan hamileyim 4 haftalık ne yazık ki
benimle evlenme niyetinde olduğunu en başta söylemişti ve beraber olduk ilişkimizin 5. ayında
ve ben gebe kaldım
inancım ve psikolojim gereği aldırmak istemiyorum
ama kendisi baba olmaya ve evlenmeye hazır olmadığını aldırılması gerektiğini söylüyor
çok üstüme düşüyor
istemiyor ben ısrar etsem de
beni sevmiyor belli...ama kandırıyor bak aldır her şey daha güzel olacak diye...
bana doktor falan bulmaya çalışıyor kürtaj için
bense evlenmek anne olmak istiyorum
siz olsanız ne yapardınız???

Allah'ım ben kocama güvenemiyorum.
İnsanlar 5 aylık erkek arkadaşlarına güvenip bir de hamile kalıyorlar..
Sorun benim güvenimi tamamen kazanamamış kocamda mı?
Güven problemi yaşayan bende mi?
5 ayda bu denli güven kazanabilen herifte mi?
Yoksa bu kadar gözü kapalı,saf olan bu bayanda mı?
Bu tarz konular okuyunca benim de psikolojim bozuluyor

ne diye biliriz ki biz sana
aldırmasan bu adamda iş yok belli
aldırsan bebek sahibi olmak o kadr kolay değil bence ailelere söylenmelii

napıcaksın adam seni istemiyor bebeğide istemiyor doğurupta mutsuz bir eş ve baba kazanıcaksın oda sizi mutsuz edicek
hata yapmışsın bari karnındaki çocuğa bunu bir ömür yaşatma tek başına ayakta durabilip ailene ve insanlara karşı durabiliceksen doğur aksi taktirde ben aldır derim

Nasil bu adama guvendiniz inanamiyorum yanlis anlama kinamiyorum kesinlikle evlilik oncesi cinsellige karsi degilim ama en azindan hamile kalmamak icin dikkatli olsaydin be canim simdi olan gunahsiz bir bebege olacak dogursanda zor bi hayat seni bekliyo ama aldirsanda vicdanin seni rahat birakmayacak bence bi karar ver once bu adami evlilige ikna edip bu cocugu doguracak sin ya da aldirip bu adami da cocuguda hayatindan cikaracaksin karar senin bence keske evlilik yoluna gitseniz ikna edemezmisin mesela aldirmiycam dogurucam desen mecbur biraksan tas degilya sonucta kendi bebegi

Çocuk sahibi olmayı elbette herkes ister.Ama çocuk sahibi olmak istemekle onun sorumluluğunu alabilecek olmak arasında incede bir çizgi var.
Ve sanırım sen bu çizgide tek başınasın ve hiçbir dayanağında yok.
Tavsiyem iyi düşünmen.
Ben çocuk istiyorum gibi bir bencilliği erkek arkadaşın hakedebilir ama karnındaki o can haketmiyor.
Onungetireceği sorumluluğu iyi düşünmek gerekiyor.
Ve kesinlikle erkek arkadaşının desteğine ihtiyacın var.Çünkü daha doğmadan bile hiç bir sorunun olmamasına rağmen 'ya birşey olursa' diye her aklına geldiğinde birinin sana 'Hiç birşey olmayacak bebeğimize sağsalim kavuşucaz' demesini bekliyor olucaksın.
Bende erkek arkadaşımdan hamileyim ve bu 8. haftam :) bende hep güçlü olmuşumdur ama kesinlikle tek başına alabileceğin bir sorumluluk olmadığını Kalp atışlarını duyduktan sonra daha net anladım.

Bence sırf bebek için evliliğe mecbur etmemelisin o adamı. Belliki sorumluluk sahibi biri değil. Ömür boyu bunu başına kalkar. Ayrıca inancım gereği aldıramam demişsin, inancın evlilik dışı bir ilişkiye izin veriyorsa aldırmanda nasıl bir günah olabilir ki. Gün geçtikçe o bebeğe alışacaksın. Ayrılmak daha da zor olacak. Bir arkadaşım senin durumundaydı ma adamı ikna edemedi. 10. haftasına girerken bebeği aldırmak zorunda kaldı. Ne diyelim Allah yardımcın olsun, çok ama çok zor bir durum. İşte bu zor duruma düşmemek için dikkatli olmakta fayda var. Evliliği beklemekte hatta. Yoksa adam istediğini elde ettikten sonra böyle kıvırır. Yok daha güzel olacakmış herşey...Aldanma bir daha, çok gençsin. Yolun çok başındasın. Kendini değmeyecek bir adam için yakmazsın inşallah canım. O adam ilişki sırasında korunmadığını bilmiyor muydu. Madem bu sorumluluğu almayacaktı kendisi bir önlem alsaydı bari. Ama yok, işi yaparken iyi, kadın hamile kalınca kötü. Böyle sorumsuzlar genç kızların günahına girmiyor mu, gıcık oluyorum...İnşallah Allah senin ve bebeğinin hakkında hayırlısını nasip eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…