Kadınların yapabileceği mühendislikler

Öncelikle çok teşekkur ederim cevabınız için. Zaten sanırım tercih edecek olursam İtü de okumak isterim sanırım bu bölümü.

Ben hala anlamam ne iş yaptıklarını. Calculus du, olasılıkdi, optimizasyondu ,kar analiziydi, bunları biz de yapıyoruz zaten. Yapmalıyız da, mühendisin temel görevlerinden değil mi?

Tum islerin insani koyan insana deger veren bilim dali benim meslegim endustri muhendisligi.verimlilik kalite eldekini dah iyi yapmak is etudu bizim alanin en dikkat ceken yonleri sunu cani gonulden soyluyorum yine oss den ciksam yine tercih ederdim amma velakin ulkemizde pek deger gormuyor har keza yukarda muhendis olup bizde ayni isi yapiyoz diye konusan muhler var.

Ben hala anlamam ne iş yaptıklarını. Calculus du, olasılıkdi, optimizasyondu ,kar analiziydi, bunları biz de yapıyoruz zaten. Yapmalıyız da, mühendisin temel görevlerinden değil mi?

Tabi ki bunları her mühendis bilmeli zaten. Mesele şu ki bunun dışında dişe dokunur bir şey öğrenmiyorlar, ne iş yaptıklarını zaten ben de anlayamadım:)))

Meslekte cinsiyet ayrımı olmaz. Yapmak isteyen , çabalayan, işe zekası da yetiyorsa ve şansı da yaver giderse her halükarda yapar.

Mühendislik erkek mesleği gibi saçma düşünceleri hemcinslerimin düşünmesi özellikle çok üzücü. Ve bu düşünceyi yıkacak olan bizleriz..

Yatkınlığın, ilgin varsa, zekan da yetecek düzeydeyse neden olmasın?

İnsan dünyaya bir defa geliyor, sevdiğimiz mesleği yapalım bari :)

Bende uzatmalı mühendis adayiyim. Mühendislik dallarindan cok calisma alanini belirlemen gerektigi taraftarıyim. Hemen hemen her muhendislik dalinin saha isi de var masa basi isi de. Hangi tarafta olacagini secmelisin ilk önce.

Öss tercihimde 3 tane Makina mühendisliği vardı tutmadi şansa daha dogrusu onlara sira gelmedi. Gittim şu an lanet ettiğim (zorluğundan ötürü ) Fizik Mühendisliğini kazandım. Memnun muyum? Bazen evet bazen hayir... Nasil is bulucam kara kara düşünüyorum.

annem radyoterapi alıyordu oralarda çalışıyorlarmış ordaki çalışan kişi fizik mühendisiymiş ordan biliyorum. ben de tercihlerime yazmıştım itü fizik mühendisliği dershanedeki rehber hocam sildirdi bitmez o bölüm gereksiz zor dedi şimdi sen böyle diyince şükrettim

Sağlık fizikçisi sadece bi dalı bizim bölümün onda da yüksek lisans yapmak gerekiyor yoksa atanamiyorsun daha doğrusu sağlık fizikçisi olamiyorsun lisansta onun egitimi yok. Ilk stajimi onun üzerine yaptim. Aldığın radyasyon ve genelde kanser hastalari ile calisman açıkçası bana göre değil pek:) Ama bi köşede duruyor o ihtimal:)

Ben kac kisiyi cignedim tercihlerime yazarken simdi keske dinleseymisim onlari diyorum bitmiyor gercekten ituye alışmak ayri bi dert bölüm ayri bi dert oldu bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…