Butun muhendislikler uygun degildir!!!!
Ben kimya yuksek muhendisiyim. Laboratuarlarda cok calistim. Gebe kalinca dr calisamazsin bebek duser dedi. Işten mecbur ciktim. Bebegimde cidden yasamadi.
Ben kendi meslegimi tavsiye etmiyrm.
Bizde de kiz doluydu. Kadinlar herseyi okur. Super de yapar. Ama bir de biyolojik yapimiz var. Anne olmak isteniyrsa kimyasal olmayacak. Hatta Almanya da hamileler gebelikleri boyunca laburatuara giremiyr. Girerlerse iş yeri ceza aliyr. Ama biz de "zaten dusuk yapmayan kadin yok (iş yerim demisti)" denerek calismaya zorlaniyr. Doktor raporuyla zor ayrilmistim ben.Ki yanlış yargı var bununla ilgili. kimya mühendisliği fakültesi kız doluydu bizim okulda :)
Ben de mühendisim bu arada.
Dediğim gibi ne istediğine bağlı. Ama endüstri mühendisliğinin neye yaradığını ben hala çözemedim. Bir calculus, bir olasılık, bir konveks optimizasyon dersi okunuyor gerisi ziyan. Her mühendisliğin özünde bir bilim yatar ama endüstri müh.de ne yatıyor ben göremedim, ne eğitimi ciddi bir müh. disiplinine yakışıyor, ne de o bölümden mezun arkadaşlarım bana göre ciddi, nitelikli, sofistike bir iş yapmıyor. Gerçi Türkiye'de hiçbir mühendislik adam gibi bir iş yapmıyor ama neyse. Avrupa'da çoğu okulda böyle bir bölüm yok mesela. Benim meslek grubum da bu mesleği müh. dalı olarak ciddiye almıyor genelde.
Sen dersin ki iş bulayım yeter, o zaman gir gitsin ama prestijli bir okula. Öbür türlü iyi iş bulmak kolay olmayabilir. İyi okuldan mezun arkadaşlarım iyi şirketlerde iş buldular.
Boya fabrikasinda seftim. Iscilerden daha cok ben calisiyrdum. Soludugum kimyasalin haddi hesabi yoktu.ben mühendis olmadığım için bunları yazamamıştım
hep merak ederdim yaş 35 halen merak ederim mühendisler ne iş yapar
mesela birilerine sormuştum işte üretimi planlar vs demişlerdi
bir tekstil mühendisine sordum işte biraz makina, biraz kimya mühendisi alanlarını bilir; mesela ben bizim fabrikaya İSO kurdum dedi ama yani "gün içinde ne yaparı" anlatmadı
ya da ne bileyim; kimya mühendisi boya fabrikasına ne iş yapar; hani vardiyalı falan demiş yukarıda bir arkadaş; komşumuz da var fabrikada kimya mühendisi gece vardiyasına falan gidiyor ama gece orada ne yapıyor; işçiler çalışıyor o da oturup bir sorun çıkarsa diye mi bekliyor
ne olur yanlış anlamayın sadece cahilliğimden soruyorum; kimsenin yaptığı işi küçümsemek vs haddim değil
Boya fabrikasinda seftim. Iscilerden daha cok ben calisiyrdum. Soludugum kimyasalin haddi hesabi yoktu.
Normalde kimya muhendisi fabrika tasarlar ve kurar. Ama ulkemizde kendi meemigimizi yapamiyrz. Sadece laboratuarda calistiriyorlar 3 kurusa.