herhalde bilecek kadın milletine çocukluktan beri aşılanır buSonuç bazında bakarsak aynı şeyi söylüyor gibi görünebiliriz ama değil aslında. Erkekler cinselliği kendi tekelinde görüyorlar, kadınlar da onların malı ve elde etmeliler. Kafa bu. Bu kafayı oluşturan da toplumsal yapı. Çok konuşulan şeyler bunlar tekrar tekrar aynı şeyi söylemenin gereği yok.
Ama ben erkeklerin kadınlardan daha fazla cinsel güdülere sahip olduğunu düşünmüyorum. Aradaki fark kadının bunu baskılamayı biliyor olmasında.
Konu dışı yasak değil de cevap vermek yasak:),okypete çok üzüldüm geçen benim yüzümden sende ban yedin. Kendime değil sana üzüldüm hakkını helal et@Hayyal maltepe parkta buluşalım.. arayacağım seni
kazen görme bu mesajı:)
ama konu dışı yasak değildi değilmi burada. neyse kurtardık:)
Evet toplum tarafından kadına cinselliğini baskılamayı erkeğe de cinselliğiyle var olmayı öğretiliyor. Daha yeni konuşmaya başlamış erkek çocuklara hani pipi göster derken başlıyor bu eğitim. Kız çocukların zihnine de o sıralarda ayıp kelimesi yerleştiriliyor.herhalde bilecek kadın milletine çocukluktan beri aşılanır bu
İşid aşırı dinci bir örgüt değil sadece İslami kötülemek adına çıkartılan kendilerini aşırı dinci olarak gösteren bi örgüt. Kurana göre de yapamıyorlar. Daha önce de yazdım islam güzel ahlaktır aşırı kaçmamaktır. Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir diyor peygamberimiz. Eğer aşırı dinci birisi olacaksa peygamberimizi taklit eder. O da zaten ne masum bi insanı öldürmüştür ne de kendisinden olmayanı. O bile bize derken orta yolu tercih edin diye bu kendine insan diyenlere ne oluyor anlamıyorum. Kuran da insan öldürmek günah öldürüyorlar intihar yasak ediyorlar. Bunlara kimse de gelip bana aşırı dinci falan demesin. Dinci yi geçtim müslüman olamaz ki bunlarbize tü kaka diyemi gösteriyor,işid çoluk çocuk ortasında kafa kesiyor,ezidi kadınlar musluman değil diye sex kölesi,hepsinide kuranı kerime göre yapıyoruz en iyi kuranı biz yorumluyoruz diyor,herkes kendi dinini yaşasın tepeme bir bekçi istemem
peygamberimiz zamanındaki gibi yönetilmek artık mumkun değil o vefaat eder etmez tarışmalar başlamış ve mezheplere ayrılmışlar,hz ali kızın eşi olduğu halde kabullenilmemiş lider olarakİşid aşırı dinci bir örgüt değil sadece İslami kötülemek adına çıkartılan kendilerini aşırı dinci olarak gösteren bi örgüt. Kurana göre de yapamıyorlar. Daha önce de yazdım islam güzel ahlaktır aşırı kaçmamaktır. Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir diyor peygamberimiz. Eğer aşırı dinci birisi olacaksa peygamberimizi taklit eder. O da zaten ne masum bi insanı öldürmüştür ne de kendisinden olmayanı. O bile bize derken orta yolu tercih edin diye bu kendine insan diyenlere ne oluyor anlamıyorum. Kuran da insan öldürmek günah öldürüyorlar intihar yasak ediyorlar. Bunlara kimse de gelip bana aşırı dinci falan demesin. Dinci yi geçtim müslüman olamaz ki bunlar
"Haketti" kelimesini asla kabul edemem,ve evet kadının istediği saatte istediğini giyme hakkı var, bu da tecavüzcüyü kesinlikle haklı çıkarmaz.
Yalnız şu var,ülke sapık,pedofili kaynıyor malum,bu bir anda tek yasayla değiştirilebilecek bir durum değil.Ben 8 yaşındaki kızımı okula özgürce yalnız gidip gelme hakkı var banane canım onlar düşünsün diyerek yalnız gönderirsem,bu sapıklarla karşılaşma riskini artırmış olurum.Onlar adam olacak diye ben kızımı kurban edemem,riske atamam.Bu anlamda biz kadınların önlem alması ve dikkatli olması gerekiyor maalesef,çünkü olan bize oluyor,sinir bozucu ama gerçek.
kendimde dahil tüm arkadaşlarım çevrem erkek çocuğunu daha bir pohpohlayarak kızları daha kuralcı yetiştiriyoruz kızlar bu konuda daha disiplinli yetişiyor bu gerçekEvet toplum tarafından kadına cinselliğini baskılamayı erkeğe de cinselliğiyle var olmayı öğretiliyor. Daha yeni konuşmaya başlamış erkek çocuklara hani pipi göster derken başlıyor bu eğitim. Kız çocukların zihnine de o sıralarda ayıp kelimesi yerleştiriliyor.
örtülü hanımlarımıza bakıyorum,kimsenin kimseyi eleştirmek hakkı değil haddide değil,madem masaya yatırdık,gerçekten gözlemlerimi yazacağım,ince uzun bir hanım,narin fizikli,ince parduse vücuda oturan tarzda üst kısmı ve beli tam oturmuş,etekler geniş,eşarbı makyajı,gayet göz alıcı bence, iş erkeklere beğendirmekse çok az tesettrülü makyaj yapmıyor,tesettürlü arkadaşım neden tesettürlüler makyaj yapmasın onlar kadın değilmi dedi,ama beğenilme yokmu makyaj yapmanın amacında güzelleşmekİşid aşırı dinci bir örgüt değil sadece İslami kötülemek adına çıkartılan kendilerini aşırı dinci olarak gösteren bi örgüt. Kurana göre de yapamıyorlar. Daha önce de yazdım islam güzel ahlaktır aşırı kaçmamaktır. Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir diyor peygamberimiz. Eğer aşırı dinci birisi olacaksa peygamberimizi taklit eder. O da zaten ne masum bi insanı öldürmüştür ne de kendisinden olmayanı. O bile bize derken orta yolu tercih edin diye bu kendine insan diyenlere ne oluyor anlamıyorum. Kuran da insan öldürmek günah öldürüyorlar intihar yasak ediyorlar. Bunlara kimse de gelip bana aşırı dinci falan demesin. Dinci yi geçtim müslüman olamaz ki bunlar
Ben de öyle bi yönetim olsun demedim zaten. Kızdığım şey işid in müslüman sanılması. Yaptıklarının İslama mal edilmesi. Ya da bugün İran için şeriatla yönetiliyor denmesi. Şeriat kadının evden çıkmaması okunmaması değil ki. İlim çinde de olsa alınız diyen peygamberin ümmeti olabilmekte. Kadının okumasını öğrenmesini dışarı çıkmasını kısıtlayan bir zihniyetin müslüman sanılmasından rahatsızım.peygamberimiz zamanındaki gibi yönetilmek artık mumkun değil o vefaat eder etmez tarışmalar başlamış ve mezheplere ayrılmışlar,hz ali kızın eşi olduğu halde kabullenilmemiş lider olarak
hz peygamberimize hak din inmeden cahilşye dönemi yazı araştırın kabede insanlar kendi yaptıkları putların etrafında tafaf ediyorlarmış,ammmaaa çıplak olarak kirli işlerimizi yaptıklarımız kıyafetlerimizle kutsalın önüne çıkamayız diye erkekler gündüz çıplak kadınlarda gece çırılçıplak tavaf t-ediyormuş,efendimiz vahiyleri iletip giyim kuşam konusunda halkı uyarmış,bu salt kadın tahrik ediyor diye değil yani
ilama maall edilmemeli tabii,ama bu işidi kuran kişiler musluman zenginler işin içinde petrol var,muslümanlı diyerekten malı götürme peşindeler,ve çoğu orta doğu ülkeleri aynı zihniyette,corafi nedenlerin etkisiylede geri kalmışlık,kadını ezme,sudi arabitanda kadınlar için hapishane hayatı balkona dahi çıkmak yasak dışarı tek çıkamazssın,evde camlar buzlu cam ve banyo camları gibi yuksekBen de öyle bi yönetim olsun demedim zaten. Kızdığım şey işid in müslüman sanılması. Yaptıklarının İslama mal edilmesi. Ya da bugün İran için şeriatla yönetiliyor denmesi. Şeriat kadının evden çıkmaması okunmaması değil ki. İlim çinde de olsa alınız diyen peygamberin ümmeti olabilmekte. Kadının okumasını öğrenmesini dışarı çıkmasını kısıtlayan bir zihniyetin müslüman sanılmasından rahatsızım.
İşte bu da aynı şeye çıkıyor. İslam kafaya bi örtü ortmeyi emretmiyor. Zinetlerinizi yani görünür güzelliğinizı örtün diyor. Bugün öyle bi hale geldik ki başörtüsü daha fazla dikkat çekmenin yolu oldu. Kadın elbette süslenir ama İslam'da bunu yabancı erkeklere göstermekle sorumludur. İster kendine süslenmiş ister eşine ya da başka kadınlara. Ama şu şunu diğer erkeklere gösteremez. Kadınlar ya sadece kafalarını örtüp günahtan kurtulduklarini sanıyor ya da daha fazla dikkat çekmek için yapıyor bilmiyorum. Kafayı örtüp namaz kılmayan bi ton kadın var. Dedikodu yapan vs. Ya da sakallı cübbeli amcalar kul hakkını umursamaz. Önemli olan o kafadaki başörtüsü değil sadece. Tamam Allah ın emri elbette ama tek kurtarıcı değil. Kalpleri yalnızca Allah bilir. İlk kapandığında ben de namazına çok dikkat etmiyordum açık bi arkadaşım vardı hiç kaçırmazdı hep ona ozenirdim. Sonunda ben namazlarımızı bırakmamaya başladım o da ortundu.örtülü hanımlarımıza bakıyorum,kimsenin kimseyi eleştirmek hakkı değil haddide değil,madem masaya yatırdık,gerçekten gözlemlerimi yazacağım,ince uzun bir hanım,narin fizikli,ince parduse vücuda oturan tarzda üst kısmı ve beli tam oturmuş,etekler geniş,eşarbı makyajı,gayet göz alıcı bence, iş erkeklere beğendirmekse çok az tesettrülü makyaj yapmıyor,tesettürlü arkadaşım neden tesettürlüler makyaj yapmasın onlar kadın değilmi dedi,ama beğenilme yokmu makyaj yapmanın amacında güzelleşmek
Ne yazık ki öyle. Keşke kadınlarımız okusa haklarını bilse. Tanıdığım bir kadın yıllarca dayak yiyip kocasının ben boşamadan bosanamazsin Allah lanet eder tehditleriyle dayak yedi. Sonunda öğrendi ki dinimizde öyle bu durumda elbette kadın boşanabilir. Hep cehalet hep bilgisizlik çıkıyor bu durumilama maall edilmemeli tabii,ama bu işidi kuran kişiler musluman zenginler işin içinde petrol var,muslümanlı diyerekten malı götürme peşindeler,ve çoğu orta doğu ülkeleri aynı zihniyette,corafi nedenlerin etkisiylede geri kalmışlık,kadını ezme,sudi arabitanda kadınlar için hapishane hayatı balkona dahi çıkmak yasak dışarı tek çıkamazssın,evde camlar buzlu cam ve banyo camları gibi yuksek
canım en iyi yönetim şeklindeyiz,şeriat bizi boğar suudi arabistan seriat,bir yönetimde bir iyi var diye tüm yönetimdekilerin iyi olacağını göstermez,ve kadınlar mutlaka suistimal edilecektir,ya vekil kadın kahkaha atmasın demişti adamın gelininin başı açık,kadınları rahat bırakmazlar elimizdeki haklarımızdan olmayalımda boşverNe yazık ki öyle. Keşke kadınlarımız okusa haklarını bilse. Tanıdığım bir kadın yıllarca dayak yiyip kocasının ben boşamadan bosanamazsin Allah lanet eder tehditleriyle dayak yedi. Sonunda öğrendi ki dinimizde öyle bu durumda elbette kadın boşanabilir. Hep cehalet hep bilgisizlik çıkıyor bu durum
Kıyafetle alakası yok ya. 9 aylik bebeğe bile tecavüz eden manyaklar var. Bebeklerin tulumu mu teşvik ediyor acaba! Sinirim zipladi yine
Hakettigimiz şekilde iyi davranılmasını gerçekten eşit olmak sokaklarda daha adil olunması vs için demiştim. Haklısın insanlar şeriat desen onu da değiştirip mahfederler. Sonunda olan yine kadınlara olur. Nasılsanız öyle yonetilirsiniz diyor bir hadiste. Kendimizi düzeltelim belki yönetim de duzelircanım en iyi yönetim şeklindeyiz,şeriat bizi boğar suudi arabistan seriat,bir yönetimde bir iyi var diye tüm yönetimdekilerin iyi olacağını göstermez,ve kadınlar mutlaka suistimal edilecektir,ya vekil kadın kahkaha atmasın demişti adamın gelininin başı açık,kadınları rahat bırakmazlar elimizdeki haklarımızdan olmayalımda boşver
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?