• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

Merhabalar herkese :KK15: İyi bayramlar öncelikle.
Bu ayın ikinci kitabını da okudum bitirdim bugün :)
Akıl Oyunları-Daniel Palmer: Bence fena değil güzel bir kitap. İlk sayfalarda sıkılabilir insan ama sonra olaylar nereye bağlanacak diye merak ediyor ve elinden bırakamıyor son sayfalarda. Polisiye macera içerikli bir kitap. :cool:
Bakalım bundan sonra ne okusam acabaaa o_O

pembelii:2

bu forum çok uzun takip edemiyorum kim ne okudu. okumadıysanız öncelikle son dönem beni vuran kitapları listeleyeyim:
beş katlı evin altıncı katı
shantaram
güneş çavması

hepsi de film karesi gibi insanın zihnine yerleşiyor. beş katlı evin altıncı katı biraz hüzünlü. shantaram çok kalın ama bir dolu konuda hem bilgi veriyor hem hikaye çok akıcı. güneş çavması ise hayata ve ilişkilere dair en enerjik olanı çok duru anlatımla. iki kere okudum. üçüncüyü canım istiyor bazen ama diğer kitaplarıma haksızlık olmasın diye elime almıyorum. :KK49: şu anda elimde şarap kadın var. güzel gidiyor şimdilik onu da bitirince yazarım. :KK52:

1. Kötü Karma-David Safier
2. Aylak Adam-Yusuf Atılgan
3.Yalancının Günlüğü-Patry Francis: Psikolojik gerilim türünde, sırlarla örülü bir kitap. Akıcı ve merakla okunuyor. Açıkçası çok beklentim olmasa da merakla ve ilgiyle okudum. Özellikle alınacak bir kitap olmasa da denk gelince okunabilecek bir kitap.

Lavin-3

1. Kötü Karma-David Safier
2. Aylak Adam-Yusuf Atılgan
3.Yalancının Günlüğü-Patry Francis: Psikolojik gerilim türünde, sırlarla örülü bir kitap. Akıcı ve merakla okunuyor. Açıkçası çok beklentim olmasa da merakla ve ilgiyle okudum. Özellikle alınacak bir kitap olmasa da denk gelince okunabilecek bir kitap.

Lavin-3

Aylak Adamı nasıl buldun Lavin?

Aylak Adamı nasıl buldun Lavin?
Yorum yapmıştım sanırım daha önce, ama tekrar dilim döndüğünce yorumlayayım.
Daha önce Yusuf Atılgan'ın Anayurt Oteli'ni de okumuştum. Beğenmiştim ancak biraz fazla gelmişti bazı yerleri. Belki de okuduğum dönemle ilgilidir bilemiyorum. Ancak Aylak Adam'ı daha çok sevdim. Yine yalnız bir adam. Farklı olurken sıradanlaşan, saplantıları ve üstü örtülü sırları olan biri. 50li yılların İStanbul arka planı ile bezenmiş lezzetli bir kitaptı. Fazlasıyla tatmin oldum, tavsiye ederim.

Yorum yapmıştım sanırım daha önce, ama tekrar dilim döndüğünce yorumlayayım.
Daha önce Yusuf Atılgan'ın Anayurt Oteli'ni de okumuştum. Beğenmiştim ancak biraz fazla gelmişti bazı yerleri. Belki de okuduğum dönemle ilgilidir bilemiyorum. Ancak Aylak Adam'ı daha çok sevdim. Yine yalnız bir adam. Farklı olurken sıradanlaşan, saplantıları ve üstü örtülü sırları olan biri. 50li yılların İStanbul arka planı ile bezenmiş lezzetli bir kitaptı. Fazlasıyla tatmin oldum, tavsiye ederim.

Ben okudum ve ben de beğendim ama bu kitabı bazı arkadaşlarım çok detaylı (saplantılar falan anlatılırken) olmasından sıkıcı buldu, o yüzden sordum. Herkesin okuma zevki başka elbet. :KK52:

derecelerimizi gönülden tebrik ederim :KK68::KK68: daha öncede söylediğim gibi bu yılın anısına küçük birer hediye göndermek istiyorum kendilerine.bir kitap kurduna en iyi hediyenin de yine kitap olduguna karar vererek kitap göndermeye karar verdim.adreslerinizi özel mesaj ile bildirebilirmisiniz sakınca görmezseniz :KK19:

kadınların kitap mekanı 4. yıl dereceleri

smiley-with-gold-medal-emoticon.gif

1.miz :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:Candan44 :nazar::nazar::nazar::nazar:

smiley-with-bronze-medal-emoticon.gif

2.miz :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: Donuk_Pudra :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

smiley-with-bronze-medal-emoticon.gif

3.müz :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: kulitta :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

:KK57::KK57::KK50::KK50::KK50::KK50::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
Dereceye girmişim şoktayım.
Hiç ummazdım.
Okuyan herkesi tebrik ederim..
umarım önümüzdeki yıl 1000leri geçer okunan kitap sayısı.
:KK19::KK19::KK19::KK19::nazar:

Merhaba DonukPudra, Ahmet Altan'ın ilk okunması gereken eserleri hangisidir bilmiyorum ama ben daha önce Aldatmak ve En Uzun Gece adlı romanlarını okumuştum. Yazarın bu iki eserini ben sevmemiştim ama yine de olumsuz şeyler yazıp önyargı oluşturmak istemem. Söylemek istedim :)
Merhaba,açıkçası benim de tereddütlerim var.
Bir daha sağlam bir öneri almadan sanırım kendiliğimden gidip kitabını almam yazarın.:KK51:teşekkür ederim.:KK28:

1. Ahmet Altan -İsyan Günlerinde Aşk
  2. Milan Kundera - Gülüşün ve Unutuşun Kitabı
  3. Serkan Koktay -Salçalı Ekmek
  4. Sait Faik Abasıyanık- Alemdağ'da Var Bir Yılan : Yalnızlık tasvirleri bu kadar net anlatılabilirdi.Yazarın bu kitabı ayrı bir tat.Çok beğendim.
  5. Turgut Özakman -Korkma İnsancık Korkma : Arife günü başlamıştım.. Nasıl bitirmeye çalıştım bayramda anlatamam. :KK48:Akşamları eve yorgun argın dönüp sabah erken kalkıp okudum.Elimden bırakamadım..Öyle akıcı öyle dokunaklı öyle güzeldi ki.. Sonu umduğum gibi bitmedi ama mutlu sın görmelere alışık değiliz belki de ondan.. Ya da yaşanan ilişkiden :KK51:
DonukPudra.............5

ben bütün kitapseverleri kutlarım. elbet bunu çok beğendim ve aniden heyecanlandım fakathemen sakinleştim. bir hata olmasın çünkü hem biraz geç katıldım hem de 88 kitap gözüme çok göründü. :KK57::KK16:
yanlışlık yok değil mi? :KK52:

evet bir yanlışlık yapmışım haklısın:oops: yanlış toplamışım :oops: kitap toplamın 77 imiş ben 88 almışım :oops: tüm listeleri toparlayıp aktarırken yanlış geçmişim.senin sayende herkesi söyle bir daha kontrol etmiş oldum :KK19:her halukarda derecen değişmiyor :KK19: tebrikler canım benim :KK68:

ağustos 16
temmuz 6
haziran 16
mayıs 16
nisan 7
şubat 8
ocak 8

Herkese güzel günler diliyorum. iyi okumalar ve de :) bir kitabımın daha sonuna geldim bugün.
Nazan Bekiroğlu- La Sonsuzluk Hecesi
Ilk insan olan Adem ile Havva anlatılıyor kitapta. cennetteki yaşamlarından sonra Dünya'ya gönderilmeleri ve orada yaşadıkları anlatılıyor. bu konulara ilgisi olanlar için okunabilecek kitaplardan.

pembelii: 3

Merhaba harehare.
Yazarın eserlerinin mutlaka okunması gerektiğini mi vurgulamak istedin?
Okuyacakların arasında ilk sırada bulunduğu halde maalesef hiç tanışama fırsatı bulamadığım bir kalem. :oops:

Evet kesinlikle herhangi bir kitabını okuyup başlanabilecek bir üstat. Eğer hayal gücünüz kuvvetliyse, orjinal bir üslup arıyorsanız, metnine ve diline hakim bir yazarın elinden çıkan nefis eserleri var. Ben Puslu Kıtalar Atlası ve Yedinci Gün'ü okudum. Şu an elimde dönüp duran kitabı da Suskunlar.

Ben iyisi mi kendi kelimelerimle İhsan Oktay Anar'ı anlatmak yerine Puslu Kıtalar Atlası'ndan bir paragraf paylaşmak istiyorum. Zaten bu paragrafı okuduktan sonra hayran kalıp kitaplara saldırabilir, yahut olduğu gibi uzaklaşabilirsiniz :)

Arap İhsan ( ecnebice bir kitaptan )rastgele bir sayfayı açarak Kubelik’in önüne koydu ve ondan birkaç satırı tercüme etmesini istedi. Kendisine gösterilen satırları defalarca okuyan Kubelik, yeterince karalama yaptıktan sonra tercümesini bir kâğıda temize çekip Arap İhsan’a verdi.

Fakat meyhanede okuma yazması olanlardan hiç kimse bu kâğıda ne kadar baktıysa da bir şey anlamayı başaramadı. Elden ele dolaşan kâğıt üç gün sonra mutfakta bulunacak ve bir dua olduğu sanılıp duvara asılacaktı.

Bu duvarda yarım asır bekleyerek sararıp solduktan sonra, Kefeli’nin İspanya’ya hicret eden torunu tarafından yadigâr olarak alınıp bir kitabın arasına konacaktı. Heyecanlı bir şövalye romanı olan bu eser, Sevilla’da, topraklarını kaybetmiş bir derebeyinin kütüphanesinde okunmadan on yıllarca bekleyecek, bir mirasyedi tarafından getirildiği İngiliz ilindeki bir mezatta otuz üç sömürge altınına müşte-ri bulacaktı.

Basit bir şövalye romanı için bunca paraya kıyan kişi, kitabı on yedinci yaş gününü kutlayan kuzenine hediye ettiğinde, hayatın anlamını arayan delikanlı bu romanın en heyecanlı yerinde, vaktiyle Kubelik adında biritarafından karalanan o malum kâğıdı bulacak ve bu yazıların sırrını çözmek için Öküz Geçidi’nde şarkiyyat tahsil etmeye karar verecekti.

Gel gör ki otuz üçüncü yaş gününde bir aşk yüzünden intihar eden bu şarkiyatçının odasına giren yetkililer, ölümünden kimsenin sorumlu olmadığını belirten ve merhumun imzasını taşıyan sararmış kâğıdın arkasını çevirdiklerinde Arap ve Fars harfleri kullanılarak yazılmış o malum yazılara raslayacaklardı.

Esrarı aydınlatmak için, Bilgeliğin Yedi Sütunu adıyla nam salan bir eserin yazarına bu kâğıdı götürdüklerinde ise, bu zatın, on altı yılönceki doğum günü partisine, yaşı sekseni aşmış mezatçılara, ölüm döşeğindeki mirasyediye ve Kefeli ailesinin incehastalığa tutulmuş son erkek ferdine ulaşması kolay olmayacaktı.

Uzun bir deniz yolculuğundan sonra gemisi Galata önünde demirleyecek ve o gece Kubelik’in bu garip şeyleri yazdığı meyhanenin yerine dikilen devasa binanın önünde,uzun boylu, çekik gözlü bir adamın, koltuğunun altında bir kitapla kendisini beklediğini görecekti

Merhaba harehare.
Yazarın eserlerinin mutlaka okunması gerektiğini mi vurgulamak istedin?
Okuyacakların arasında ilk sırada bulunduğu halde maalesef hiç tanışama fırsatı bulamadığım bir kalem. :oops:

kulitta hemen tanışın hemen. ben önce suskunları okumuştum sonra da efrasiyab'ın hikayelerini sonra da puslu kıtalar atlasını.
yedinci günü okumadım çünkü yazara hasta olan bir arkadaşım onu beğenmedi onun zevkine güvenirim ama onun dışında saydıklarım çok güzel. suskunlar beni ayrı bir etkiledi. dili çok usta kullanan çok değişik tarz bir yazar. bence son dönemin gerçekten değerli kalemlerinden. tek sorun bazı kelimelerin anlamına bakman gerekecek. :)
tamam sustum bu kadar heyecan yeter. :KK69:

Sarah Jio - Yağmur Sonrası

Anneme hediyem, annem de hemşire olduğu için seveceğini düşündüm. Ama onun elinden düşürdüğü zamanlarda alıp alıp okudum. Çooooooook güzeldi. Bir solukta okuyacaksınız. Annem ise bir başka sevdi. Bir hemşirenin diplomasını alıp da 2.Dünya Savaşının ortasında mesleğine başlaması, aşk, arkadaşlık, romantizm, gizem, tarih... hepsi bir arada.. mis gibi..

Sonnenschein: 1

kulitta hemen tanışın hemen. ben önce suskunları okumuştum sonra da efrasiyab'ın hikayelerini sonra da puslu kıtalar atlasını.
yedinci günü okumadım çünkü yazara hasta olan bir arkadaşım onu beğenmedi onun zevkine güvenirim ama onun dışında saydıklarım çok güzel. suskunlar beni ayrı bir etkiledi. dili çok usta kullanan çok değişik tarz bir yazar. bence son dönemin gerçekten değerli kalemlerinden. tek sorun bazı kelimelerin anlamına bakman gerekecek. :)
tamam sustum bu kadar heyecan yeter. :KK69:
Haklısın canımcım daha fazla ertelememeliyim. Elimdeki biter bitmez İhsan Oktay Anar'la buluşayım artık. :KK15:
Off offf! Okumaya ayırabildiğim zaman dilimleri okuyacaklarıma yetmiyor işte yetmiyor. :mad:

İhsan Oktay Anar'ın iki kitabı var elimde, biri Yedinci Gün diğeri de Kitab-ül Hiyel.

Ancak ikisi hakkında da yorum yapılmamış, acaba okuyanınız var mı?

1. Ahmet Altan -İsyan Günlerinde Aşk
  2. Milan Kundera - Gülüşün ve Unutuşun Kitabı
  3. Serkan Koktay -Salçalı Ekmek
  4. Sait Faik Abasıyanık- Alemdağ'da Var Bir Yılan
  5. Turgut Özakman -Korkma İnsancık Korkma
  6. Yusuf Atılgan -Anayurt Oteli : Kitabın sonunu zor getirdim. Bazı yerler fazla geldi.Dikkatim dağıldı.Ardısıra cümlelerden. Bende Aylak Adam kitabını daha çok sevmiştim.Ondan sonra bu kitabı sönük geldi bana açıkçası.
DonukPudra.............6

*****Eylül ayı derecelerimiz ******

1.lerimiz Candan44 :nazar: :nazar: :KK9: :KK19: :KK9:

2.miz kulitta :nazar: :cool::KK73:

3.müz Donuk_Pudra,TUNA80,pembelii :nazar: :KK73::KK37:

1 eylül- 30 eylül 2014

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. Donuk_Pudra .........6..........
  2. pembelii ....3.........
  3. _Lavin_ ........3..........
  4. TUNA80 .........1.........
  5. msozcelk ........1......
  6. limon1988 ....1.........
  7. Sonnenschein ...1........
  8. yazagelen......1.........
  9. Candan44 ..............
  10. kulitta .................
  11. elfmet .........
  12. yabanmersini__ ..............
  13. PrensesPeri ................
  14. _asmunikal_ ...............
  15. DatluCan ................
  16. jooker...............
  17. kedi83 ............
  18. SirriEyvan ...........
  19. sara_28 ............
  20. 3kelebek3 ............
  21. duygum_duygum .............
  22. LAydLiNe ................
  23. ftm55 .............
  24. loliss ...............
  25. cemre25 .............
  26. nuclear .....................
  27. hm22 ................
  28. DatluCadu .............
  29. GamzeLim ................
  30. argleton ................
  31. AskInihan .................
  32. lchentiq ................
  33. gizzem ................
  34. prenses_84 ..............
  35. mavisim51 .............
  36. Lisabella ...............
  37. Perim35 .................
  38. ozanays ..................
  39. candestin ................
  40. SabahKahvesi_ ................
  41. muntazar .............
  42. İlhanazz ................
  43. liymonatta ................
  44. tugcecan .............
  45. piolin ...............
  46. ehlimana ..............
  47. MonaLiisa ...............
  48. LadySubaru ...............
  49. pekmez_akilli ................
  50. mehtap51 ................
  51. diltesne ................
  52. kaizen ...............
  53. Gareng ...............
  54. Axelia ................
  55. kgokce ..............
  56. neenone ...................
  57. Lyre ................
  58. december90 ....................
  59. H_İ_S .................
  60. nilayu ................
  61. asuarslan ................
  62. meyra_ ................
  63. iwalgirl ................
  64. liymonatta ................
  65. huzur33 ................
  66. snemm__se ................
  67. flutist ................
  68. yagmuricenkiz........
  69. ellanazz.............
  70. lorin62....................
  71. math27 ................

*****Eylül ayı derecelerimiz ******

1.lerimiz Candan44 :nazar: :nazar: :KK9: :KK19: :KK9:

2.miz kulitta :nazar: :cool::KK73:

3.müz Donuk_Pudra,TUNA80,pembelii :nazar: :KK73::KK37:

1 eylül- 30 eylül 2014

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. Donuk_Pudra .........6..........
  2. pembelii ....3.........
  3. _Lavin_ ........3..........
  4. TUNA80 .........1.........
  5. msozcelk ........1......
  6. limon1988 ....1.........
  7. Sonnenschein ...1........
  8. yazagelen......1.........
Ooyy oy hangi ara ayın 10'u oldu anlamadım.
1 kitabı bile bitiremedim. :mad:
Kitapları su gibi içen arkadaşlarımı kutluyorum. 00000000000.gif

Back