- 28 Nisan 2013
- 1.977
- 179
- 173
- Konu Sahibi PrensesPeri
-
- #9.861
Bende bir solukta okumuştum mart Menekseleri ve yağmur sonrası favori kitaplarımdir çok yoğun hisler yaşadım okurkenBende Mart Menekşeleri adlı kitabi okumaya başladım ama çok sıkılıyorum :S mutlaka okuyanlar vardır aramızda, tavsiye üzerine başladım, hiçte olumsuz eleştiri duymadım hakkında ama, beni hala cezbedemedi,kitabı ilk beğenmeyen ben mi olacağım yoksa
Bende Mart Menekşeleri adlı kitabi okumaya başladım ama çok sıkılıyorum :S mutlaka okuyanlar vardır aramızda, tavsiye üzerine başladım, hiçte olumsuz eleştiri duymadım hakkında ama, beni hala cezbedemedi,kitabı ilk beğenmeyen ben mi olacağım yoksa
Wayy çok iyi odaklanıyorsun.arkadaşlar ben bazen deli gibi bütün gün kitap okuyorum kabul fakat anlamadığım bir şey var. az okudum dediğim günlerde bile, örneğin işim çok olduğunda yatmadan en az bir saat okurum. gün içinde de bir saat bulurum. bu da her gün ortalama en az 90-100 sayfa yapar. bazen elbet kitabına göre değişiyor fakat -çocuğu küçük olanlar hariç- hasta falan değilsek yani, acaba günde 2 saat ayıramıyor musunuz? yani çok mu 2 saat?
çocuklarım küçükken benim de bazen günlerce elime almadığım oluyordu, bu nedenle çocuğu küçük olanları ayrı tuttum.
gerçekten merak ettim çünkü bildiğim kadarıyla çok hızlı bir okur da değilim. benden hızlı okuyan arkadaşlarım var. ancak listelere bakıyorum bana çok gelmiyor.
veya acaba kitap okuma kurallarından mı oluyor bu?
çünkü ben dolmuşta arabada asansörde kuaförde, televizyon açık kapalı, her yerde okuyabiliyorum. bir tek yemek yerken okumam.
arkadaşlar ben bazen deli gibi bütün gün kitap okuyorum kabul fakat anlamadığım bir şey var. az okudum dediğim günlerde bile, örneğin işim çok olduğunda yatmadan en az bir saat okurum. gün içinde de bir saat bulurum. bu da her gün ortalama en az 90-100 sayfa yapar. bazen elbet kitabına göre değişiyor fakat -çocuğu küçük olanlar hariç- hasta falan değilsek yani, acaba günde 2 saat ayıramıyor musunuz? yani çok mu 2 saat?
çocuklarım küçükken benim de bazen günlerce elime almadığım oluyordu, bu nedenle çocuğu küçük olanları ayrı tuttum.
gerçekten merak ettim çünkü bildiğim kadarıyla çok hızlı bir okur da değilim. benden hızlı okuyan arkadaşlarım var. ancak listelere bakıyorum bana çok gelmiyor.
veya acaba kitap okuma kurallarından mı oluyor bu?
çünkü ben dolmuşta arabada asansörde kuaförde, televizyon açık kapalı, her yerde okuyabiliyorum. bir tek yemek yerken okumam.
Wayy çok iyi odaklanıyorsun.
Yalnız olduğum ortamlar dışında odaklanamıyorum maalesef.
Bu durumdan duruma ve kişiden kişiye değişebilen bir kavram aslında.
Ben bu ay 5 tane okudum ama bana yeterli gelmiyor.
Fırsat buldukça okumaya çalışıyorum.Evet kitap okumanın fırsatı yok ama iş temposu bunu daraltabiliyor.Örnegin 7 de kalkıyorum akşam eve 9 da gittiğim oluyor. O saattten sonra biraz ev biraz yemek hadi oturmam 10 oldu diyelim inan bazen odaklanma sorunu yaşıyorumki önceden böyle değildim.yaşlanıyor muyum ne ve çocuğum olmamasına rağmen uyuyakaldığım oluyor yorgunluktan.Pazar günüm tatil önceliğim kitaplarım olur
Bir de toplu taşımada vs. okunabilir evet bazen o sıkış tepiş halde baş dönmesi yaşayabiliyorum hevesim kursağımda kalıyor.Yoksa tv ,müzik açık beni etkilemez.Çok güzel odaklanıyorum.
Herkesin etkeni farklıdır tabii ama bu aralar sayfamızda yoğun bir düşüş söz konusu.
Doğru söylüyorsun candancım temel alışkanlıklar çocuklukta ediniliyor.işte bu kötü çünkü özellikle çalışınca yalnız kalabilmek zor. evde bile zor. bu da galiba küçüklükten gelen bir alışkanlık. örneğin ben ben hep kalabalıkta, gürültüde ders çalışırdım. bu okuma konusunda bir avantaj olmuş demek. :)
Evet ciddi anlamda yorgunluk var hayat şartları ve iş şartları sağolsun.yaşlanmıyorsun bence yorgunsun. :) ve haklısın çoğu kişi dolmuşta otobüste okuyamıyor, sanırım baştan alışmak lazım.
Ayyy su otobüste mide bulantısı Benide öldürecek iki sayfanın üzerine gidemiyorummEvet ciddi anlamda yorgunluk var hayat şartları ve iş şartları sağolsun.
Ben öğrenciyden hep okurdum sıkıntı olmazdı.Gürültü vb. etkenlere sıkıntım da yok ama son 3-4 yıldır mide bulantısı baş dönmesi yaşıyorum araçlarda okumaya çalışınca.
ya da not almaya çalışırken.
daha o kadar çok okumak istediğim kitap var ki .
kokusu dokusu yeter kitapların.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?