Kadınların Kitap Mekanı

köşe yazıları okumakta iyi bir zaman değerlemesi bence.güncel olayları takip edebiliyorsundur
önerebileceğin yazarlar varmı?fikirlerini sevdiklerimi işten fırsat kaldıkça bende takip edeyim

bende katılabilirmiyim????

hoşgeldin aramıza keyifli okumalar dilerim

benim en sevdiğim seri desem yeridir.hayal gücüme en çok hitap eden seri zevkle ve carcabuk okumuştum

Ben de şunu keşfettim; eğer bir kitap ilerlemiyorsa başka hiçbir kitabı okumuyorum, okuyamıyorum. Koskoca bir ayım boş geçti bu kitap yüzünden. Mart ayında kendime gelmeyi planlıyorum:)

bende aynı senin gibiyim o yüzden baktım ilerletemiyorum kendime eziyet etmeden bırakıyorum

bende filmini sevemedim.oyuncular sönük kalmış.bu seriyi sevdim hızlıda okudum sayılır ama 2 ve 3'de de konu hep aynı gibi gelince bazı yerlerinde sıkılmıştım

7 Numaralı Mahkeme / Leon Uris

İkinci Dünya Savaşında Nazilerin soykırımına uğrayan Yahudilerin, aradan geçen 40 yıl içinde Hitler'e taş çıkartacak bir çizgiye gelmeleri nasıl açıklanabilir? Bu akıl almaz gelişme, antisemitizmin doğmalarında öne sürüldüğü gibi 'genetik bir yazgı' ya da 'ırksal bir vahşet' midir? Yoksa asıl gerçeği tarihsel-güncel çelişkilerden kaynaklanan bir 'Yahudilik kompleksi'nde mi aramalıdır? '7 Numaralı Mahkeme', savaşın en kanlı ve iğrenç safhaları içinde sergilediği Yahudi tipiyle, bu değişimi anlamamıza ışık tutarken, bir bakıma günümüz İsrail'ini 40 yıl öncesinden haber vermektedir.

Nefes kesici, sürükleyici 10 numara bir kitap. Yazarın diğer kitaplarından da okumak isterim.

kulitta . . 1

köşe yazıları okumakta iyi bir zaman değerlemesi bence.güncel olayları takip edebiliyorsundur
önerebileceğin yazarlar varmı?fikirlerini sevdiklerimi işten fırsat kaldıkça bende takip edeyim

Teşekkür ederim canım, özellikle sabah uyanınca yataktan kalkmadan birkaç saatimi ayırıyorum köşe yazılarına, telefonuma yazaroku uygulaması indirdim, böylece yazarların hepsine rahatlıkla ulaşıyorum, işe öğleyin gittiğim için keyifli oluyor sabah okumak

Ben genelde geneline göz gezdiriyorum, sonuçta sevmediklerim de olsa farklı bilgiler ediniyorum... Ama elbette favorilerim ve okumadan günü bitirmediklerim var... Yılmaz Özdil, Bekir Coşkun, Cüneyt Arcayürek, Emin Çölaşan, Zülfü Livaneli, Haşmet Babaoğlu, Cüneyt Özdemir, Can Dündar diyebilirim... Ece Temelkuran da çok okurdum ama kitap yazdığı için ara vermiş, bir yıldır yazmıyor, o da kalitelidir

ohh ne büyük keyif sevdim bu fikri şimdi bakayım biraz mümkün olduğunca okuyayım iş yüküm hafifledi ay başı olması sebebiyle ece temelkuranında eski yazılarına bir göz atayım

şehir dışındaydım internetim yoktu, okuduğum kitapları yazamadım şubat ayı listesine giremedim

arkadaşların itirazı olmazsa mart ayına ekleyelim yıl listesine yansısın

benim en sevdiğim seri desem yeridir.hayal gücüme en çok hitap eden seri zevkle ve carcabuk okumuştum

Ben okumakta biraz geç kalsam da zevkle okuyorum. Mesela Sırlar Odası bugün bitecek,Azkaban Tutsağı'na başlayacağım.

Hem çok akıcı,hem de güzel detaylar var.

MERHABA BEN DE KİTAP OKUMAYI SEVİYORUM VE EN ÇOK SEVDİĞİM YAZARLARDAN BİRİ EMİLY BRONTE HARİKA KİTAPLARI VAR. EN SEVDİĞİM ROMANIDA UĞULTULU TEPELER TAVSİYE EDERİM.
Uğultulu Tepeler: Ölmeyen aşk.
KİTABIN KONUSU

Emily BRONTE, Wuthering Heights’a olayların sırasını izleyerek dümdüz bir şekilde başlayarak anlattığı için; romanda biri anne biri kız iki Catherine, biri Heathcliff’in oğlu biri bu çocuğun dayısı iki Linton vardır. Wuthering Heights adı verilen evin sahibi Earnshaw, Liverpool’dan 6 yaşlarında çingene gibi esmer bir erkek çocuğuyla geri döner günün birinde. Heathcliff adını taktığı, soyadı olmayan bu çocuğu oğlu Hindley ve kızı Catherine ile birlikte, kendi çocuğuymuş gibi büyütmek ister. Catherine ile Heathcliff birbirlerini hemen severler. Babaları öldükten sonra Catherine’nin ayyaş ve kötü bir deli kanlı olan ağabeyi Hindley, Heathcliff’e eziyet eder, sıradan bir uşakmış gibi davranır ona. Çocuklar büyüyünce Heathcliff, Catherine’nin onun gibi biriyle evlenmesinin kendisini küçük düşüreceğini duyar bir rastlantı sonucu. Bunun üzerine Wuthering Heights’tan kaçar. 3 yıl ortadan yok olduktan sonra, varlıklı bir adam olarak geri döner. Bu arada Catherine Trushcross Grange denilen komşu malikânenin sahibi genç Edgar Linton ile evlenmiştir. Catherine ile Heathcliff karşılaşınca aralarındaki tutku yeniden başlar. Catherine kendi adını taşıyan kızını romanın ortalarında doğurduktan hemen sonra ölür. Heathcliff de Edgar Linton ‘a kötülük olsun diye, onun kardeşi İsabella ile evlenir. İsabella’dan, dayısının adı verilen bir oğlu olur. Aradan 20 yıl kadar geçer ve Heathcliff Earnshaw ailesinden de, Linton ailesinden de öcünü almayı sürdürür. Yine sırf kötülük etmek amacıyla kendi oğlunu, Edgar Linton ‘un ve Catherine’nin kızı Cathy ile zorla evlendirir. Earnshaw ile Linton ailelerinin malına mülküne, yani Wuthering Heights ile Trushcross Grange ‘e el koymanında yolunu bulur. Kendisine yapılan eziyetlerinin hıncını almak için, Hindley Earnshaw’a da, oğlu Hareton’a da bir köpek muamelesi yapar. Oğlu öldükten sonra, Heathcliff’de ölür. Romanın sonunda gencecikken dul kalan Cathy ile Hareton evlenir. KİTABIN ANA FİKRİ George Samphon, 1941’de çıkan The Condise Cambridge History of English Litherature’da Wuthering Heights bir düş gücünün büyük ürünü sayar. Wuthering Heights’a “Yüce bir düş gücüyle ta bir bilgisizliği birleşmesi” sayar

merhabalar hoşgeldin aramıza bool keyifli okumalar dilerim

Aşkın Gözyaşları-Tebrizli Şems/Sinan Yağmur
Aşkın Gözyaşları-Hz.Mevlana/Sinan Yağmur

bugu_su...........2

Ne güzel canım... sana da keyifli okumalar o zaman...

Hoşgeldin aramıza...

Eğer Emily Bronte'den keyif aldıysan ablası Charlotte Bronte'nin Jane Eyre kitabını da okumadıysan tavsiye ederim kesin beğenirsin... Ben bir kere orjinal İngilizcesini iki kere de Türkçe çevirisini okumuştum.... Zaten aynı dönemleri anlattıkları ve hemen hemen aynı hüzünleri yaşadıkları için benzer anlatımlar ben bayılıyorum Bronte Kardeşlere....

Bir de onların hayat hikayelerini anlatan bir kitap okumuştum çok eskiden İngilizce olarak, zaten İngiliz Edebiyatı okumama sebep bu olmuştu... Şu an kitabın adını hatırlayamıyorum ama nasıl bir hayat hikayesidir o öyle diye insan düşünüyor, acıların biri biter biri başlar mı, hayat hiç mi gülmemiş, hepsi de gencecik yaşta ölmüş ailenin, yaşasalardı belki daha fazla sanata katkıları bulunabilirmiş... Ne hayatlar var...

Son düzenleme:

Hem Uğultulu Tepeler'i okudum hem de Jane Eyre'i.

Ben de Bronte kardeşlerin hayat hikayesini çok merak ettim.

Bronte Cinayetleri adlı bir kitabın bu konudaki en iyi kitap olduğunu okudum yorumlardan,müsait bir zamanımda onu da okumak isterim.

Evet ilginç sırlarla dolu bir yaşam... Ben çok yıllar evvel lisede iken okumuştum, ama dediğin kitabı da duydum, onu da bir ara edinip okumakta bilgi tazelemekte fayda var... Mesela Anne Bronte diye bir kızkardeşleri daha var o da yazar, ama erken öldüğü ya da öldürüldüğü için ünlenememiş... En küçükleriydi çünkü. En ilgi çekici olanı da taşrada çok uzakta yaşayıp doğru düzgün eğitim alamamış bu üç kız kardeşin bir çok şey hakkında bu kadar şey bilip sentez yapabilmesi ve yazar olabilmesi... Gerçekten çok tuhaf

Sanırım bir de ağabeyleri varmış, farklı bir öykü ama araştırmıyorum kitaplardan okuyayım istiyorum.

Sanırım bir de ağabeyleri varmış, farklı bir öykü ama araştırmıyorum kitaplardan okuyayım istiyorum.

Evet eevet abileri yetenekli bir ressamdı, ama yeteneğinin kıymetini bilememiş... Sorunlu bir tip, hayat hikayesi de öyle detayını anlatmayayım... Zaten hayat hikayeleri sırlarla dolu hiç bir şeyin hemen hemen cevabını alamıyorsun, kim neden öldü, ne oldu şimdi, ne bitti o kadar trajik ve sırlar dünyası ki.. İlgimi hem çekmiş hem ürpertmişti beni genç yaşımda... Bir de gerçek hayat hikayeleri ya da konuları beni hep çeker... Yani okurken zaman geçiriyorsam bir şeyler de öğrenmem lazım o yüzden gerçek yaşanmışlıklar ciddi anlamda ilgi alanım....

J.K.ROWLING-Harry Potter ve Sırlar Odası

Serinin ikinci kitabı ile yeni sırlar ortaya çıkıyor.İlk kitap kadar sürükleyiciydi.

Gerçek olduğuna inanası geliyor insanın, böyle beni bambaşka dünyalara götüren kitapları seviyorum.

Lavin-4

kızlar sabah yazar ece temelkuran 'ın konuk olduğu bir programa denk geldim. sabah söyleşisi.

nasıl dürüst, nasıl içten bir yazar. tüm kitaplarını okuyasım geldi.

kitaplarını okuyan var mı?
canım ben nerdeyse tüm kitaplarını okudum çok sevdiğim bir yazın kadını kendisi

kayda geçsin
muz sesleri
düğümlere üfleyen kadınlar

en son okuduğum kitapları çok başarılı bulurum ece yi düşünce yazılarında fakat muz sesleri onun ilk roman deneyimi ve şahane cümleler var bu kitapta

beyaz gemi - cengiz aytmatov
uzun hikaye - mustafa kutlu ( bir kez daha yarışma için ama yine aynı zevkle okudum )
hikayelerden seçmeler - ömer seyfettin

yarışma süreciyle çok meşgulum kızlar üstüne tiyatro çalışması 12 mart programı mart ayında delirmesem iyidir

üstelik isimle aşk arasında kitabını okumak için deliriyorum ve vaktim yok ((
gonca2206-3

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…