• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar kadınlar proscar kullanabılır mı ??

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

delikanli_kiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2010
161
1
116
Malatya
arkadaslar vbenım sıze sorum bu sızce kadınlar dılaprost yanı proscar kullanabılır mı benım dermatologum yazdı hamılelık dusunmedıgın surece sorun olmaz zaten bekarsın sadece 9 ay kullanacaksın dıane 35 le dedı sızce sorun olur mu yoksa gıdıp aldoctone mı alsam dıane 35 ıle yanı pcos hastasıyım eyvahedigeldismile

Merhaba delikanlı kız, ben de senin gibi pcos hastasıyım. Geçen hafta hem dermatoloğa gittim bana minoxil forte tavsiye etti. Senin doktorun sana hormon tavsiye etmiş, bence bu tarz bi ilacı kullanmadan önce yapılacak en doğru iş jinekoloğa danışmak. Neticede daha çok onların alanına giriyor.

arkadaslar vbenım sıze sorum bu sızce kadınlar dılaprost yanı proscar kullanabılır mı benım dermatologum yazdı hamılelık dusunmedıgın surece sorun olmaz zaten bekarsın sadece 9 ay kullanacaksın dıane 35 le dedı sızce sorun olur mu yoksa gıdıp aldoctone mı alsam dıane 35 ıle yanı pcos hastasıyım eyvahedigeldismile
endokrin bölümüne gitmeni tavsiye ederim hormonlar metabolizma metabolik hastalıklar onların alanı
ben bi sene boyunca diane ve aldactone kombinasyonu kullandım
bu arada proscar nedir bilemiyorum

erkek bebeğin olursa sakatlık ihtimali vs varmış bence kesinlikle kullanma

bu arada aldactone ve diane kombinasyonunu kullanma nedenim saç dökülmesiydi
ancak dökülmenin nedeni metabolikti ve endokrin bölümüne gitmiştim

Merhaba delikanlı kız, ben de senin gibi pcos hastasıyım. Geçen hafta hem dermatoloğa gittim bana minoxil forte tavsiye etti. Senin doktorun sana hormon tavsiye etmiş, bence bu tarz bi ilacı kullanmadan önce yapılacak en doğru iş jinekoloğa danışmak. Neticede daha çok onların alanına giriyor.
pco ve adrenal hiperplazinin belirtileri ve muhtemelen de nedenleri aynı kökenden
jinekoloji yerine endokrine gitmenizi tavsiye ederim

pco ve adrenal hiperplazinin belirtileri ve muhtemelen de nedenleri aynı kökenden
jinekologum dermatolugun onerdıyse kullan dedı ıkı cılt hekımıne sordum onlarda korkma bırakırsan bır kac adet donemınden sonra vucudunda kalmıyor dedı off ben ne ypsam kı tıp merkezınde endokrın var oraya mı gıtsem offf aklım karıstı bu ılac hamıle kalmadan 3 ay once bırakılmalıymıs hamıle ıken kullanırsan erkek bebek sakat doğarmıs :gitme: benım gıbı pcos hastası bır kac kadın daha kullandıgını duydum onlar bekar oldukları ıcın korkmuyorlarmıs evlenmeden once bırakırız dıyorlardı

Önerin için çok teşekkürler olala. Jinekologlar hiç bi tahlil istemeden sadece ultrasonu tanı için yeterli buluyor, halbuki bi sürü ihtimal var. Benden ayrıntılı tahlilleri dermatolog istedi, ama tam emin olmak için yine de dediğini yapmak lazım sanırım.

Delikanlı kız, bugün sen dedikten sonra o ilacı araştırdım. Kadınlarda erkekler kadar etkili olmayacağı yazıyor. O kadar yan etkiyle birleştirince çok cazip bi alternatif olarak gözükmüyor.

Önerin için çok teşekkürler olala. Jinekologlar hiç bi tahlil istemeden sadece ultrasonu tanı için yeterli buluyor, halbuki bi sürü ihtimal var. Benden ayrıntılı tahlilleri dermatolog istedi, ama tam emin olmak için yine de dediğini yapmak lazım sanırım.

Delikanlı kız, bugün sen dedikten sonra o ilacı araştırdım. Kadınlarda erkekler kadar etkili olmayacağı yazıyor. O kadar yan etkiyle birleştirince çok cazip bi alternatif olarak gözükmüyor.

bende arastırdım canım bende kullanmıyacam bır kutu aldım 60 gun gıdıyormus bakalım azalırsa dokulmem bu ılacı bırakıp dıane aldonctone ıkılısıne gecmeyı dusunuyorum sımdı ogrencı oldugum ıcın para konusunda sıkıntı cekıyorum yoksa hemen yarın doktora gıderdım :2:

Haklısın canım, cidden zor. Para bi yana doktora gidince tatmin olup eve gelemiyorsun ki... Ben devlet hastanesine gittim, iki kelime konuşturmuyorlar bile, her kelimende bi tanı koymaya çalışıyorlar. Olala nın dediği hastalığa kafam takıldı şimdi de.

Senin saçlarında çok fazla seyrelme var mı?

Haklısın canım, cidden zor. Para bi yana doktora gidince tatmin olup eve gelemiyorsun ki... Ben devlet hastanesine gittim, iki kelime konuşturmuyorlar bile, her kelimende bi tanı koymaya çalışıyorlar. Olala nın dediği hastalığa kafam takıldı şimdi de.

Senin saçlarında çok fazla seyrelme var mı?

aynen öyle canım ya ben iyi bir doktor olsun diye bursalrımı bırıktırıp gıttım adamın bana dedıgı tek sey cok abartıyorsun nasıl sınırlendım gormuyormusunuz saclarımın önünün seyreldıgını ayytt ya bıde onemsemıyorlar ya sınır oluyorum sınır nasıl olacak halımız bılmıyorum :( canım varya bende anlamıyorum bu tanı meselesını bır turlu artık her turlu hastalıgı kafama takıoyrum benım hormonlarım normal ama saclarım dokuluyor jınekologa gıdıyorum oda dıyor hormonlarından dokulmuyor dıyo baska bır jınekologa gıttım oda adetlerın duzenı varsa bu hastalıgı onemseme dıyo allahım cıldıracam bu yaz butun bırıktırdıklerımı doktorlarda harcadım elde ne var sıfır :umursamaz:Çok üzgünüm çoook

Ben bile sinirlendim doktora... Sanki keyfimizden doktora gidiyoruz. Ama önler seyrekse erkek tipi dökülme oluyo. İlk fırsatta olalanın dediği gibi endokrine gitmek en iyisi. Bu hormonların tathlili öyle her hangi bi gün olmuyormuş, adetin 3. günü sanırım... Sendeki hormon bozukluğu da daha ayrıntılı bi tahlil de çıkabilir. Bi de diğer gerekli testleri yaptırmışmıydın, çinko, demir, b12 vitamini vs.

Dün bi makalede okudum: polikistik over la, polikistik over sendromu farklı şeylermiş. Yani ultrasonda polikistik over görüntüsü olması, pcos olduğu anlamına gelmiyor.

Seyrelme için minoxil i araştırmanı tavsiye ederim, yeni saçlar çıkarması açısından. Baya olumlu yorumlar okudum. Hem ağızdan alınmadığı için yan etki problemi daha az olur diye düşünüyorum.

Buarada o aldığın ilaca dokunmadıysan iade edebilirsin aldığın yere...

canım ben hıc bır yan etkısını gormedım ama işte bır doktor fazla uzun kullanma karacıgerde sorun yaratır dedı baska sorun yasamıyorum

Back