Kadınlar Neden Park Edemez?

BarbieveKen

zaman SU ❤
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
9.896
958
363
Çek Cumhuriyeti
Kadınlar neden park edemez?

Almanya’da bir üniversitenin yürüttüğü araştırma kadınların arabayı park etme konusunda erkeklere nazaran daha yavaş ve daha dikkatsiz olduğunu ortaya koydu. Ama bu trafikte erkeklerden kötü olduğumuz anlamına gelmiyor!

Kadınların park edememesi bilimsel bir gerçek!

Kadınların kötü araba kullandığı düşünülür. Hatta erkekler için bazen bu gurur meselesi bile olabilir.

Bir araştırmacı bu iddianın bilimsel temeli olup olmadığını araştırmış: Kadın sürücülerin park etme süresi erkeklerden 20 saniye daha fazla ama yine de arabalarını yolun ortasına park ediyorlar.

Almanya’da bulunan Ruhr Üniversitesi’nden Dr. Claudia Wolf’un gözettiği bir araştırmada 65 kişiden ortalama büyüklükteki bir park alanına Audi A6’yı park etmelerini istendi.

Sürücülerin paralel park etme ve geri gitmek gibi manevralarının ne kadar sürdüğü gözlendi. Ayrıca ne kadar başarılı oldukları duvarla ve diğer arabalarla aralarında ne kadar boşluk bıraktıkları göz önünde bulundurularak hesaplandı.

Doktor Wolf, "Bu araştırma erkeklerin daha iyi koordinasyon sağladığını ve mekana dair daha yüksek bir farkındalık duygusuna sahip olduğunu doğruladı" dedi.

Wolf ayrıca "Bu kadınlar için büyük bir yenilgi değil ki, sadece park etmekten bahsediyoruz. Bu erkeklerin kadınlar üzerinde bir zaferi de değil" yorumunu yaptı.

TRAFİKTE KİM DAHA KÖTÜ? Kadınlar mı erkekler mi?

Almanya'nın ünlü kadın dergisi Brigitte'nin Frankfurt Otomobil Fuarı'nda, "Kadınlar neden geri park edemez?" sorusuna yanıt aradı. Üç gün boyunca düzenlenen panellere ilgi büyüktü. Sonuçta, sorunun yanıtı bulundu. Biz de meraktan kurtulduk. Aslında yanıt herkesin bildiği gibi... Panelde konuşulanlar şöyle:

- Kadınlar erkeklerden daha dikkatli araç kullanıyor. Bunun nedeni sahip oldukları sürücülük yetenekleri konusunda şüpheci olmaları.

- Erkekler hata yaptıklarında suçu başkalarında arıyorlar. Kadınlar ise hatayı kendilerinde arıyorlar.

- Erkekler trafikte sorumsuz davranıyorlar. Kadınlar ise annelik içgüdüsü nedeniyle, çevresindekiler için de kendilerini sorumlu hissediyor ve bu yüzden aşırılı dikkatli davranıyorlar.

- Kadınların hızlı otomobil kullanmaktan korktuklarına dair bilimsel bir kanıt yok. Ancak, erkeklerin hız yaptığı ve herkesi sıkıştırdığı bir gerçek.

- Kadınlar otomobil kullanırken daha dikkatli. Çünkü trafikte agresif değiller. Bu yüzden dikkatleri dağılmıyor. Doğası gereği güç gösterisi yapmıyorlar. Erkekler ise tam tersi. Trafikte güç gösterisi yapıyorlar. Hele yanlarında bir de kadın varsa, kendilerini adeta bir savaşın içinde hissediyorlar.

- Erkekler kadınlara kıyasla ciddi kazalar yapıyorlar. Tipik erkek ve tipik kadın kazaları var. Aşırı hızla virajda yoldan çıkma ya da aşırı hızla otomobilin hakimiyetini kaybetme tipik erkek kazaları.

- Virajda kaldırıma çıkma, geri park ederken çarpma ise tipik kadın kazaları arasında gösteriliyor. Ayrıca kadınlar trafikte geçiş üstünlüğünü kendilerinde zannediyorlar. Erkeklerin kendilerine geçiş üstünlüğü vermesini bekliyor bu yüzden kaza yapıyorlar.

Sanırım bu kadar yeterli. Aslında hem erkekler hem de kadınların sürücülükleri hakkında söylenecek çok şey var. Ama biz panelde Kadın Hakları Savunucusu Prof. Jutta Amendinger'in yaptığı ilginç konuşmaya takıldık.

Günümüzde kadınların hayatın her alanında olduğunu belirten Amendinger, şöyle devam ediyor:

"Erkeklerin bu dünyada kadınlara kaptırmadıkları iki kalesi kaldı. Bu iki kale ayakta işemek ve geri park etmek."

Siz ne dersiniz?

mahmure.com

erkekler trafikte tam bir canavar
sıkıştırdıklarıda doğru
gereksiz bir yarıştalar kadınlarla
ama bazen bende sol şeritte tin tin giden bayanlar görüyorum ne selektör ne korna hiiiiççç umrunda bile değil o zaman kızıyorum bende erkeklerin agzına laf veriyoruz diyeklava:
park etme konusundada katılıyorum
bazen helal olsun diyorum bazende gülmekten yıkılıyorum
ama o kadar cok erkek varkı paralel park edemeyensempatiksalakcinni
bayanlar yapınca beceriksiz oluyor erkekler yapınca suç ya kaldırımın ya da yolun :1ninca:
ay daha çok konuşacagım ama susayım barii

erkekler çok saygısız..
az önce eşime ve kardeşine okudum yazıyı resmen yerlere yattılar gülmekten..
kadınlara suç atmaya bayılıyorlar resmen..
acaip kızdım ya..

erkekler doğuştan bu konuya meyilli hale geliyolar
neden büyükler oyuncak alırken erkeklere araba kızlara da bebek alıyolar
tabiiki erkekler daha bebekken bu konuya hakim hale geliyolar...

valla çokta onunla alakası yok..
geçen gün çarşıya indim sağlı sollu parketmişler bide biriside keanara parketmiş yol kapalı resmen..mecbur geçeceğim çok zor geçtim..karşıdanda hızlıca araba geliyor.
orada bi kaza olsa kimse demezki ben hızlı geliyordum,diğeri ben kötü parkettim
direk bayan sürücü işte denir..

valla canım haklısın bu konuda
aynen oyle deniyor

arastırma dogru olabılır..
ama 5 senedır kullanıyorum babamdan ıyı kullanılırım..
abım le yarısırım cok hızlıyımdır oda der manevra kabılıyetıne cok fazla sahıbım..
erkeklerden daha dıkkatlıyımdır yaşlı cocuklara yol verırım..şehır ıcınde asla bı cezam olmadı..kullanımım cok guzel anı frenlerım hıc olmaz..tum kuralları yerıne getırırım..
ama tem e cıkdımmı yada uzak yolculukda asfalt canavarı olurum hız konusunda..
yarış yapıyorum ama asla kazam olmadı bılmeyerek yanı ..
sadece bı defa bılerek bırıne gerı gıderken ınadına carpdım ..oda yabancı degıldı:)..
kasıtlıydı..belkı arastırma dogrudur..ama herkes ıcın aynı degıldır bu arastırma..

hemde ne dert be gülüm sorma gitsin
bizim burdada canavar olan otobüs şöförleri
illalah dedirttiriyorlar adama

erkekler trafiğe çıkmasa kaza falan olmaz bence....biz onlardan çok daha dikkatliyiz ben de park etme konusunda beceriksizdim eşimin sürekli bu konuda benle dalga geçmesine dayanamadım ve azmettim başardımmm yeterki isteyelim kızlar yapamayacağımız hiç bi iş yok bu dünyada hemde erkeklerden alasını yaparız her işinnnhihoyyyt

ay bende park etme özürlüğüm, helede kalabalık bi ortamsa, eleştirilme korkusuda var tabii insanın elini ayağını iyice dolaştıran, bak kadın ya ondan park edemedikafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
halbuki her konuda olduğu gibi pratik yapılarak aşılacak bi konu:hulya:

Park ve araba kullanma konusunda Şoför Nebahat gibiyim,üzerime tanımam.Araç satışta çalıştığım için showrrom içinde araçları düzenlerdik satışcılar olarak sabahtan..
Park edemeyeni kadın erkek diye ayırmak saçma..

Araba kullanmanin , bir yere parketmenin kadin/erkek olmakla ne ilgisi var?Asil olay, tecrube, guven,dikkat ve bilgi eksikligi veya varligi bence..

oğlumu anaokulundan aldım geldim, o kadar kötü park etmişim ki bütün site halkı bana gülüyodur şuan, ama çıkıp düzeltmeye yüzüm yok vallakaydirigubbakcemile3

yok vallah benim için geçerli değil
çok iyi araba kullanır ve park ederim istediğim her deliğe girer çıkarım
benim arabam jeep
eşimin arabası daha ufak bi araba
nezaman benim arabamı kullansa
sen bu araba ile nasıl geziyorsun, nasıl heryere giriyor çıkıyorsun helal sana der :lepi:
kendisi benim arabam ile biraz zorlanıyormuşda kaydirigubbakcemile3

ordanda komik görünüyorum dimi, ya bana bakan biri varsa diye elim ayağıma dolanıyo vallakaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

çok tatlısın valla ya
çok güldüm gerçekten
kaydirigubbakcemile3
rahat olmak lazım

oğlumu anaokulundan aldım geldim, o kadar kötü park etmişim ki bütün site halkı bana gülüyodur şuan, ama çıkıp düzeltmeye yüzüm yok vallakaydirigubbakcemile3

çok şekersin kimse sana gülmez :)

acaba ders mi alsak park etme dersi ? benim içinde geçerli :=)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…