- Konu Sahibi KilicBaligi
-
Benimde en dikkat ettiğim konu.
Harfleri yutarak yazanlar,noktalama işaretlerine dikkat etmeyenler,msn dili dediğimiz şekilde yazanlar,q,w,x harflerini kullananlar...
Her denk geldiğimde uyarıyorum,çünkü artık bu şekilde kurulan cümleler ve kullanılan kelimeler sinir bozucu olmaya başladı gerçekten.
Herkesin özen göstermesi ve dikkat etmesi lazım.
Türkçemize sahip çıkmak zorundayız!
Sonuna kadar destekçinizim. Size yazdım ama konuyu okuyan arkadaşlarım için tekrarlamak istiyorum; adminlerimiz ve moderatörlerimiz bu konuda çok hassaslar. Bu tip mesajlara denk gelince onlara bildirirseniz hemen gerekeni yapıyorlar.
bencede
tabi benim de nickim her ne kadar ingilizce olsa da laelaelaelaelae
emo dili midir nedir ç yerine -ch, ş yerine -sh (choq,phen vs..) saçma sapan şeyler.
bazen harfleri bende yutuyorum hızlı yazınca oluyor arada. Ama benim kızdığım da işte q,w... bunların kullanımı... turkbayragi
o kadar çok varki hangi biriyle uğraşacaklar zaten yoğunlar :hulya:
Ben de tam konu ile ilgili bir öneri için buraya girmiştim.
Bu kampanyayı destekliyorum ve herkesin elinden geldiği kadar dikkatli olmasını arzu ediyorum.
Bir konu açtığımızda veya yorum yazdığımızda tekrar tekrar okuyalım.
Acele ile hatalı yazmış olabiliriz, yanlışlarımızı düzeltip yayına verelim.
Noktalama işaretleri birçok yazıda yok, büyük küçük harf ayrışması, sözcükler bile yarım yarım anlayamıyorum.
Birçok konuyu okumadan geçiyorum, çünkü şifre çözer gibi ne demek istedi acaba diye zaman kaybı oluyor, bazen de yanlış anlamalar oluyor.
sonuçta herkes İstanbul Türkçesi konuşmuyor ülkede..
İstanbul Türkçesi nedir? Ben başka şehirde yaşıyorum, farklımı Türkçe konuşuyorum yani? Çok yanlış bir cümle olmuş.
İstanbul Türkçesi yazım ve imla klavuzlarında belirtilen kurallara uyan sözcükler. Yani şunu demek istemiş her yörenin şivesi farklı olduğu için günlük konuşma dilinde farklılıklar oluyor ama bunun pek yazıya yansıyacağını sanmıyorum,yani farkında olmadan yansıtanların sayısı azdır.
İstanbul Türkçesi yazım ve imla klavuzlarında belirtilen kurallara uyan sözcükler. Yani şunu demek istemiş her yörenin şivesi farklı olduğu için günlük konuşma dilinde farklılıklar oluyor ama bunun pek yazıya yansıyacağını sanmıyorum,yani farkında olmadan yansıtanların sayısı azdır.
Mükemmel bir açıklama :)
Mükemmel bir açıklama :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?