Kadınlar Kulübü'nü temiz Türkçe Kampanyasına davet ediyorum

açıkcası çoğu zaman daha komik olabileceğini düşündüğüm için şive oyunları yapıyorum, ama sizi sonuna kadar destekleyip bundan sonraki yazılarıma daha dikkat ediceğimi belirtmek istedim...turkbayragi

Dilimize sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ederim...Şu anda forumda kullanıcı adı değişimi konusunda bir sıkıntımız yok anladığım kadarı ile, bu durumda bu fırsatı değerlendirip derhal kullanıcı adımın KılıçBalığı olarak değiştirilmesini rica edeceğim, tüm arkadaşlarıma duyurulur...

Son düzenleme:
Çok yerinde bir konu açılmış....teşekkür etmek isterim....ben de katılıyorum sonuna kadar....herkes yerine herkez, değil yerine deyil...maalesef yerine malesef yazanlar çoğunlukta...de da, mi mu ayrılmaları çoğu kişide hatalı....bazı üyelerde nokta, virgül gibi imlâ kuralları hiç yok....ne okuduğumuzu anlamak için tercüman ister yani....Hepimiz dikkat edip doğru ve temiz Türkçe kullanalım, kullandıralım....turkbayragi

mesela ben pek noktalama işaretlerine dikkat etmem :kedi:aslında çoğu zaman vakit sıkıntısı çektiğimdendir...ama ..kötü bi niyetim hiç olmadı....lmaz:

bencede
tabi benim de nickim her ne kadar ingilizce olsa da laelaelaelaelae
emo dili midir nedir ç yerine -ch, ş yerine -sh (choq,phen vs..) saçma sapan şeyler.
bazen harfleri bende yutuyorum hızlı yazınca oluyor arada. Ama benim kızdığım da işte q,w... bunların kullanımı... turkbayragi

o kadar çok varki hangi biriyle uğraşacaklar zaten yoğunlar :hulya:

Emo dili...Bak bu aklıma hiç gelmemişti delikafadulden

Ben de tam konu ile ilgili bir öneri için buraya girmiştim.
Bu kampanyayı destekliyorum ve herkesin elinden geldiği kadar dikkatli olmasını arzu ediyorum.
Bir konu açtığımızda veya yorum yazdığımızda tekrar tekrar okuyalım.
Acele ile hatalı yazmış olabiliriz, yanlışlarımızı düzeltip yayına verelim.
Noktalama işaretleri birçok yazıda yok, büyük küçük harf ayrışması, sözcükler bile yarım yarım anlayamıyorum.
Birçok konuyu okumadan geçiyorum, çünkü şifre çözer gibi ne demek istedi acaba diye zaman kaybı oluyor, bazen de yanlış anlamalar oluyor.

Eline sağlık canım opuyorumnanaktan

Bu önemli hatırlatma ve uyarın için tebrik ediyorum canım.
Ben sayende kullanıcı adımı Türkçeleştirerek adım attım.
Umarım bundan sonra paylaşımlarımız daha düzenli ve anlamlı olur. a.s.

Dilimize sahip çıkmaktan çok,
Aslında çok çok basit imlaların ve yazılış kurallarının bilinmemesi veya kullanılmaması beni şaşırtıyor...

'de' ekinin gerektiğinde ayrı yazılmaması çok yaygın bu forumda.
'değil' yerine 'deyil'.
'beyenmek'
'hayla' gibi gibi...

Eğlence olsun diye bir kaç kelimeyi argo yazmak kabul edilebilir, sonuçta herkes ıstanbul Türkçesi konuşmuyor ülkede...

Ama bu bahsettiğim hatalar, ilkokulda öğrenilmiş kurallar, çok basit yani...

Diğer taraftan, 'g' yerine 'q' harfinin kullanılması yaygınlaşıyor ve çok saçma...
Resmi bir şey yazarken ne yapacak bu insanlar merak ediyorum...

Yani kısacası ben de rahatsızım en basit imlaların yok sayılmasına.

İstanbul Türkçesi nedir? Ben başka şehirde yaşıyorum, farklımı Türkçe konuşuyorum yani? Çok yanlış bir cümle olmuş.

İstanbul Türkçesi yazım ve imla klavuzlarında belirtilen kurallara uyan sözcükler. Yani şunu demek istemiş her yörenin şivesi farklı olduğu için günlük konuşma dilinde farklılıklar oluyor ama bunun pek yazıya yansıyacağını sanmıyorum,yani farkında olmadan yansıtanların sayısı azdır.

Mükemmel bir açıklama :)

Mükemmel bir açıklama :)

Konu hakkında araştırma yapmadan yorum yaparsan böyle olur işte :tomato: Cahilliğime veriniz yerimseniben

Bu kampanyayı sonuna kadar destekliyorum,
Elimden geldiği kadar kelimelerin yazılışına ve noktalama işaretlerine dikkat ediyorum,
Güzel Türkçemiz, güzel kültürümüzün bir parçası, ona hepimiz sahip çıkalım.

bende destekliyorum..şaka, argo, yanlışlıkla yada şiveden dolayı yapılan hatalar olabilir; fakat türkçe olmayan yabancı sözcüklerden ve dilimizi geri plana iten kelimelerden hatta harflerden(Q , W , X...) bile sakınılmalı...
saygılar...

noktalama işaretlerini geçtim.harfleri kelimeleri düzgün yazabilseler o da yetecek. ş yerine sh ç yerine ch birde q harfi kullanmıyorlarmı illet oluyorum...sonuna kadar destekliyorum.hepimizin mutlaka hataları oluyordur ama en azında anlaşılabilen cümleler kuralım...

“Bir lisan daha öğrenmek” fikri şüphesiz meziyettir. Ancak ikinci bir lisan öğrenirken bilerek yapılan söylemlerle,yazımlarla k yerine q, v yerine w, şööle, bööle, yapcm, gusl yazmak Türkçe'yi yozlaştırmaktır, vatan hainliğidir. .

vatan hainliğinden kastettiğiniz nedir ?
bence yersiz ve talihsiz bir cumledir bu !

hepimiz türküz türkiye için canımızıda veririz !

evvela bunu bilmeniz anlatım hatasından uzak tutacaktır sizi diye dusunmekteyim ...

kimse kimseye bir harfi eksik yazdı diye yada o şekil konuştu diye bu şekil bir ithamda bulunamaz !

vatan hainliği nedir isterseniz bir araştırın sonra bu soyleminizi bir kere daha duşunun ...

kaş yapalım derken goz cıkrmaya da gerek yok ...

illaki bu bahsettiğiniz konularda hemfikiriz... ama sadece batılaştırmanın bir şekilde kulturumuzu bozarak batılaştırma adı altında başka şeylerin empoze edilmesi fikrinde hemfikiriz ...

vatan hainliği kavramında degil !

diger msjınızda belirtmişsiniz
bu ulkede bir çok lehçe kullanılır ama sonucta turkturler ve kullandıklarıda yoresel turk lehcesidir ...
sizin mantıgınızla bunlarında kabul gorulmemesi lazım sanırım ...

şimdi yazarken unlu unsuz vs. kullanıma gelince ;

normal hayatta tabiki bu şekilde konusmuyoruz bunun boyle olması zaten imkansız ...
ama klavyeden kaynaklanan hızlı yazma ve yazarken cok harf kullanmama adına yapılan bir yazış tarzıdır ...
kimse benim turkcem budur demiyor zaten ...

bu şekil yazanlardan biri olarak ki bi çok kişide bu şekil yazıyor ....

ben cok abes gormuyorum ...
cunku bunu ne turkceyi bu sekil kabul ettiğimiz için nede normalde bu şekil konustugumuz nede turkceyi yozlaştırmak için yapmıyoruz ...

yani gayri ihtiyari bi yazım şeklidir ...

bunun cokta ustunde durulmaması lazım ...( benim klavyem cogu harfler basmıyor ! bu şekil yazdım diye vatan hainimi oldum sizce ? yani bir klavye kullanımı insanı vatan sever ve vatan haini olarak farklı gruplaramı ayırıyor ? )

bu kadar agır ithama girmemesi lazım ...

peki siz bu nickinizi almadan once turkceyi kullanmayı yozlaştırmamayı dusunmedinizmi ?

yani bir bucuk sene oncesinde bu nicki alırken vatan hainimiydiniz diye sorarlar insana ?

yapmayın lutfen kendinizle çelişirken birileri bir harf eksik yazıyor yada unlu unsuz harfler kullanmıyor diye
vatan hainliği ile etiketleyemezsiniz ...

bu bu kadar basit degil .....

turkbayragi turkbayragi turkbayragi

İstanbul Türkçesi tartışmasını pek anlayamadım sanırım. Yanlış algıladıysam düzeltin lütfen.
İstanbul Türkçesi= yazım kılavuzlarında belirtilen Türkçe
olarak sonuca bağlanmış.
Evet bu şive konuşma dilinde esas alınmış, kabul görmüştür, tercih edilen şivedir.
Yazım dilinde geçerli olsaydı gelcem, bilcem, gitcem gibi yazmamız gerekirdi.
Oysa yazıda baz alınan Türk Dil Kurumu sözlüğüdür.
Biz de burada yazarak anlaştığımıza göre yazı dili tektir ve hiçbir yöresel şive esas alınmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…